Derfor er de Moldes nye superduo

GOD KJEMI: Spissduoen, Bjørn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Gulbrandsen, har virkelig funnet tonen på topp for Molde.

GOD KJEMI: Spissduoen, Bjørn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Gulbrandsen, har virkelig funnet tonen på topp for Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Björn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Gulbrandsen har god kjemi både på og utenfor banen.

13.04.14 18:48

STABÆK - MOLDE 0-2:
NADDERUD (Nettavisen):
Björn Bergmann Sigurdarson returnerte til norsk fotball før denne sesongen, etter to sesonger i Wolverhampton.

Islendingen fikk det ikke til å fungere i den engelske klubben, og Molde valgte å hente ham på lån denne sesongen.

Det har foreløpig vært en utelukkende suksess, og har resultert i to scoringer på de tre første kampene i Tippeligaen.

Under søndagens kamp mot Stabæk viste Sigurdarson ekte målteft, da han var på rett plass til rett tid, like før pause.

- Det var en bra pasning på første stolpen, og jeg visste ballen ville komme der, og jeg var på riktig plass. Det var viktig å score før pause, sier Sigurdarson til Nettavisen.

Burde scoret to
Et par minutter før full tid burde han ha scoret sitt andre mål for kvelden, da han kom alene med Stabæk-keeper Mandé Sayouba, men keeperen gikk seirende ut av den duellen.

- Det var dritdårlig av meg. Jeg så han gikk ned, og jeg fortsatte rett i ham. Jeg skulle bare ha satt den ned i hjørnet, men sånn er det noen ganger. Vi vant kampen, og jeg fikk en scoring, noe jeg er fornøyd med.

Islendingen ble servert av Fredrik Gulbrandsen, og Sigurdarson forteller at de to virkelig har funnet kjemien på banen, og utenfor.

- Er det deilig å være tilbake i norsk fotball og få tillitt og scoringer igjen?

- Ja, det er veldig deilig. Spesielt å ha Fredrik der oppe med meg, det er veldig morsomt.

FORNØYD: Björn Bergmann Sigurdarson er fornøyd med hvordan han har innledet sesongen for Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)


Gjenforent

Det er ikke første gangen Gulbrandsen og Sigurdarson er lagkamerater.

Før islendingen dro over til England for å prøve seg der, spilte de to sammen på Lillestrøm. Allerede der ble de to gode venner, og de fant raskt tonen igjen da Sigurdarson skrev under for Molde foran denne sesongen.

- Vi har vært veldig mye sammen på fritiden, og vi er blitt veldig gode venner. Vi har jobbet mye med å vite hvor den andre er på banen til enhver tid, og sånn. Det fungerer veldig bra mellom meg og ham.

Guldbrandsen forteller at han utover i andreomgangen merket at Sigurdarson forsøkte å spille ham fri flere ganger, slik at også han kunne havne på scoringslisten.

- Jeg håper han får en scoring snart. Det er viktig for ham, med selvtillit og sånn. Jeg blir glad hvis han scorer, og hvis han scorer flere enn meg, forteller Sigurdarson.

- Jobbet mye med det
Gulbrandsen er enig i hva lagkameraten, og sin gode kompis forteller.

- Jeg synes vi ser det i dag, at vi fant hverandre veldig bra. Vi har jobbet mye med det den siste uka, og vi prøver å bli bedre sammen. Vi får prøve å bygge videre på dette, forteller Gulbrandsen.

SCORET: Her har Bjørn Bergmann Sigurdarson scoret 1-0 for Molde mot Stabæk. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)


- Jeg får vel åpne målkontoen snart jeg også. Det er et stort potensiale i samarbeidet oss mellom. Vi får bare bygge videre på dette.

Spissen setter pris på å ha blitt gjenforent med islendingen.

- Vi var gode kompiser allerede fra tiden i Lillestrøm, og det er veldig hyggelig at han kom til Molde. Vi er gode kompiser utenfor fotballbanen, det er vi, avslutter Guldbrandsen.

Moldes toppscorer har i hvertfall planen klar for resten av sesongen.

- Jeg skal selvfølgelig fortsette å score mål. Det er ganske viktig for en spiss å score mål, men jeg har ikke noe sånn mål om hvor mange jeg skal score. det viktigste er å vinne kamper og ta tre poeng, forteller en glad islending.

- Jeg føler vi bare blir bedre og bedre. Vi kan bli bedre på alt, og hvis vi klarer å skru opp ett hakk til, så blir vi veldig gode, avslutter Sigurdarson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.