Gå til sidens hovedinnhold

- Derfor er Di Maria i dårlig form

Argentinas landslagssjef har sin teori.

Angel Di Maria spilte forrykende god fotball i sine første kamper for Manchester United etter overgangen fra Real Madrid i sommer, men har ikke scoret for den engelske storklubben siden 5. oktober.

I løpet av de seks ukene som har gått siden han scoret mot Everton, har Di Maria spilt fire klubb- og tre landskamper.

Midtbanespillerens mange posisjonelle endringer er blitt brukt som en mulig forklaring. 26-åringen kan spille både høyre- og venstreving, samt indreløper. Sikkert også som venstreback eller spiss, om det skulle være nødvendig.

- Når det gjelder posisjon, vil jeg si at Angel er en type spiller som kan bekle en rekke forskjellige roller på utmerket vis, sier Argentinas landslagstrener Gerardo Martino.

Han tror ikke dette er årsaken til Di Marias dårlige form.

- Du trenger bare å gå noen få sesonger tilbake, til da han spilte på høyresiden for Real Madrid, og i forrige sesong ble han brukt som venstre indreløper i en litt fri rolle. Under VM gjorde han sakene sine bra som venstreving, så når det gjelder posisjon, kan han tilpasse seg til hvor manageren ønsker at han skal spille, mener Martino.

Argentinas landslagssjef tror at forklaringen heller ligger i at Angel Di Maria fremdeles jobber med å venne seg til å bo i et nytt land, med en annen kultur og en spesiell spillestil.

- Formen hans nå er nok mer typisk for en spiler som har kommet til en ny klubb enn formen hans var i de første få kampene, da han gjorde det så bra, mener Martino.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot