Gå til sidens hovedinnhold

Derfor feirer Iniesta på denne måten

Andres Iniesta scoret og smattet på tommelen.

BARCELONA -
VIKTORIA PLZEN 2-0:

Den 3. april i år ble Andres Iniesta far til ei lita jenta. Dette feiret han som seg hør og bør fire dager senere, da Barcelona slo Sjakhtar Donetsk i Champions League.

Midtbanespilleren stakk tommelen i munnen og sugde på den som en smokk. Hyllesten er vanlig blant fotballspillere og Francesco Totti er blant dem som gjør det titt og ofte.

Det ser imidlertid ut til at den elegante Barcelona-spilleren har vanskelig for å legge bort «smokken». Onsdag kveld var det nemlig igjen duket for en hyllest til datteren Valeria.

27-åringen satte inn katalanernes første fulltreffer i Champions League-møtet med Viktoria Plzen og dermed var det duket for tommelsmatting på nytt.

Dette var Iniestas første scoring i den gjeve europacupen denne sesongen, men med den formen han viser om dagen, bli det nok neppe den siste gangen vi får se feiring fra den kanten.

Sjekk alle resultatene fra Champions League her!

Magiske Barcelona
Barcelona dominerte som ventet stort mot det tsjekkiske laget og folk som Andres Iniesta, Lionel Messi, Xavi, David Villa og Pedro Rodrigues var som vanlig sentrale.

Allerede etter ti minutter skulle det bli nettsus. Iniesta og Messi kombinerte fint, før førstnevnte vippet seg fri fra en midtstopper og satte ballen i mål bak Plzens keeper.

Sjansene kom på løpende bånd på Camp Nou onsdag kveld og hjemmelaget vartet opp med mye vakker fotball. Avslutningene sto imidlertid ikke alltid i stil.

David Villa fikk et par gode muligheter i første omgang, etter flott forspill, men den målfarlige spissen klarte ikke å omsette sjansene i tellende resultat.

Messi fikk og sin kjempesjanse og det samme gjorde Pedro, men da 45 minutter var unnagjort i Barcelona hadde keeper Marek Cech utrolig nok bare sett én ball bak seg.

Viktoria Plzen-burvokteren er for øvrig ikke i nær slekt med Chelsea-keeper Petr Cech. Han må heller ikke forveksles med Trabzonspor-spilleren Marek Cech, fra Slovakia.

Leo Messi herjet
Etter pausen fortsatte enveiskjøringen og Barcelona fortsatte å produsere sjanser. Lionel Messi fikk en rekke muligheter til å øke i målprotokollen, men det ville seg ikke.

Etter 60 minutter vartet den lille argentineren opp med et herlig soloraid og kom seg igjennom med keeper. Fra litt spiss vinkel vippet Barca-stjernen ballen i stolpen. Selv om det ikke ble scoring spilte likevel Messi en strålende kamp onsdag.

Det skulle drøye før det andre målet kom, men åtte minutter før slutt skulle det lykkes. Messi ble taklet og ballen havnet hos David Villa. Måljegeren takket og bukket. 2-0!

Dette betyr at både Barcelona og AC Milan står med sju poeng i gruppe H. Det italienske storlaget vant 2-0 hjemme mot BATE Borisov onsdag og topper foran Barca.

Zlatan Ibrahimovic og Kevin-Prince Boateng scoret for Serie A-klubben. BATE Borisov og Viktoria Plzen står så langt med ett poeng hver i gruppen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene