RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FEIRET: Slik feiret Cristiano Ronaldo Real Madrids scoring mot Atlético Madrid onsdag kveld.
FEIRET: Slik feiret Cristiano Ronaldo Real Madrids scoring mot Atlético Madrid onsdag kveld. Foto: Skjermdump Viasat

Derfor feiret Ronaldo som han gjorde

Cristiano Ronaldo fikk massiv kritikk etter måten han feiret Real Madrids seiersmål mot Atlético Madrid.

- Det er helt sykt! Det er psykopatiske trekk. Å feire på den måten der ... Det er så lite fortball, det er så lite lagfølelse, sa en meget engasjert Morten Langli i Viasat-studioet etter kampslutt.

Real Madrid stanget mot forsvarsmuren til Atlético Madrid i nesten 180 minutter, før Jan Oblak i Atlético-buret måtte kapitulere.

Cristiano Ronaldo var nest sist på ballen, før Javier «Chicharito» Hernandez satte ballen i nettmaskene.

Etter målet fokuserte kamerafolket på Ronaldo i det han løp mot hjørnet for å feire scoringen, som helt tydelig var i ekstase over scoringen.

«Angrep» Ronaldo
Portugiseren pekte opp i været og var i ekstase, noe som fikk fotballekspert Langli til å reagere kraftig i Viasat-studioet.

Morten Langli reagerte på Ronaldos feiring.

Det fikk Bendik Eftang til å reagere kraftig. Han er ansvarlig redaktør og styremedlem i Real Madrids norske supporterklubb.

Han mener det blir usaklig å si at Ronaldo har psykopatiske trekk.

- At han ønsker suksess er vel ikke det samme som å ha psykopatiske trekk. Det er ikke grunnlaget for feiringen, forklarer Eftang.

Han forteller at Ronaldos feiring onsdag kveld ikke var et enkelttilfelle, men noe Ronaldo gjør hver gang han scorer eller har målgivende hjemme på Santiago Bernabeu.

- Han har alltid pekt opp mot sønnen sin da han scorer på hjemmebane. Det er det sikkert mange andre fedre som ville gjort også, forklarer han.

Twitter-diskusjon
Etter å ha hørt Langlis reaksjon under sendingen onsdag kveld, skrev Eftang en melding til fotballeksperten på Twitter, hvor han forklarte hvorfor Ronaldo feiret som han gjorde.


Eftang mener det er urettferdig at Ronaldo skal måtte tåle å få kritikk for feiringene sine.

- At han skal få det når han peker opp mot sønnen sin, moren og familien, det er helt usaklig. Det er liksom å dra det litt langt. Du finner ingenting å ta ham på. Han er toppscorer, har vunnet Gullballen, du må bare finne noe å ta ham på. Det er litt typisk norsk, synes jeg, forteller Eftang.

- Det eneste stedet man har reagert på det, er i Viasat-studioet i Norge. Hva er å feire med Chicharito? De løper jo ned der alle sammen, og før han gjør det, så peker han på de han er glad i. Jeg skjønner rett og slett ikke greia, jeg, sier Eftang litt oppgitt.

FORSVARER RONALDO: Bendik Eftang tar Ronaldo i forsvar. Han mener kritikken mot portugiseren er usaklig.

- Håpløst
Real Madrid-supporteren er klar på at Ronaldo er verdens beste fotballspiller, og at han må tåle at folk finner en eller annen måte å kritisere ham på.

- Men det er litt sånn «vi har ikke noe annet å ta ham på, så vi tar ham på den der». Føles litt sånn håpløst, egentlig.

Ronaldo fikk kritikk for manglende lagfølelse på grunn av sin utsvevende feiring, noe Eftang ikke får til å stemme.

- Virker som han har akkurat like mye lagfølelse som alle andre, og gir alt for klubben. Samtidig som han selvfølgelig ønsker å oppnå gode resultater, men jeg synes ikke det mangler noe på lagfølelsen til Cristiano (Ronaldo).

Portugiseren er ikke den eneste Real Madrid-spilleren som dedikerer scoringer og assist til sine nærmeste.

Sergio Ramos gjør noe lignende, kan Eftang fortelle.

- Han har en tatovering av moren som han kysser, samtidig som han ser inn i kamera hver gang. Det er noe lignende, i alle fall, forklarer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere