RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor fikk Ståle jobben

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sist oppdatert:
Nils Johan Semb avviser at Jan Jönsson tapte på å være svensk.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag kveld presenterte toppfotballsjef Nils Johan Semb de to trenerne som skal ha ansvaret for Norges mest omtalte landslag. Egil Drillo Olsen har ansvaret fram til Ståle Solbakken går inn i en fireårskontrakt 1. januar 2012.

- Det har vært en intens prosess, men det har også vært en veldig positiv prosess. Både med disse to, men også med andre kandidater, som var veldig sterke og som kunne tenke seg å bli landslagssjef for Norge. Jeg startet med blanke ark og har gjort en grundig kartlegging ut fra den beskrivelsen vi hadde på den som vi ønsket som landslagssjef og har kjørt den prosessen nøye inn mot alle kandidater, sier Semb til Nettavisen.

Og legger til:

- Dette er naturlig nok den løsningen som vi mener er best.

Internasjonal erfaring
Solbakken er bundet til FC København fram til sommeren 2011 og har ingen intensjoner om å bryte den avtalen – derfor var det aldri aktuelt for hedmarkingen å overta allerede nå.

- Hvorfor falt valget på Ståle Solbakken?

- Han er fotballfaglig veldig sterk, han har lang erfaring og etter hvert internasjonal erfaring med FCK, han har veldig variert erfaring, med små ressurser i HamKam, han har vært innom landslag, som assistent på U21 og hovedtrener for G19, han har vært i en storklubb med en helt annen fotballkultur i Danmark og gjort strålende resultater der.

Droppet Hamrén-prat
Semb forteller at han var i kontakt med Rosenborg for å få tillatelse til å prate med Erik Hamrén.

- Vi ble enige om at Hamrén var viktig for Rosenborg og for deres utvikling av laget og det å komme inn i Champions League, og det er også viktig for norsk fotball. Derfor ble vi enige om at jeg ikke skulle ta kontakt med Hamrén.

Stabæks suksesstrener Jan Jönsson var en av de heteste kandidatene, og også den som Kjetil Rekdal ønsket seg. Jönsson var i samtaler med Semb, men fikk altså ikke jobben.

- Han har naturligvis gitt et meget godt inntrykk, konstaterer Semb.

Nasjonalitet uvesentlig
- Har nasjonalitet spilt noen rolle i ansettelsesprosessen?

- Det har ikke vært noe kriterium. Det har det ikke vært. Men jeg synes det er ok å ha en norsk løsning, for å si det sånn, sier Semb til Nettavisen.

- Hvor mange kandidater hadde du?

- Jeg kan ikke gå ut med eksakte navn, men det har vært flere navn og det har vært flere sterke kandidater som har gitt et meget godt inntrykk i prosessen.

- Blir nok ekstra tøft
- Ser du noen utfordringer med denne litt utradisjonelle løsningen?

- Ståle har hatt ganske tøffe øyne på seg i FCK, det er store krav til resultater der. Og når han da velger å si at han skal gi seg, halvannet år før kontrakten går ut, så kommer han nok til å bli fulgt ekstra tøft. Men ett av kriteriene var jo nettopp det å være en sterk leder og kunne håndtere media i tøffe perioder og det har Ståle vist tidligere.

Det kan komme godt med nå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere