RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FERDIG: Tom Nordlie blir ikke med Sandnes Ulf videre.
FERDIG: Tom Nordlie blir ikke med Sandnes Ulf videre. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Derfor forlater Nordlie Sandnes Ulf

Sist oppdatert:
Bengt Sæternes blir ny trener for de lyseblå.

Sandnes Ulf spiller i 1. divisjon neste år uten Tom Nordlie som hovedtrener. Partene opplyste mandag at de er enige om å avslutte samarbeidet.

Nordlie ble ansatt som trener i Sandnes Ulf i juli. Han maktet ikke å holde klubben i eliteserien, og dermed skal blåtrøyene spille i 1. divisjon i 2015.

Søndag fikk ryktene om Nordlies avgang fart på seg, da Egersund IK meldte at Bengt Sæternes har forlatt klubben for å bli trener i Sandnes.

Det punktet ønsket ikke klubben å kommentere mandag.

- Som tidligere annonsert er Sandnes Ulfs plan å presentere ny trener i midten av denne uken, skriver Sandnes Ulf.

Ville fortsette

Videre opplyser klubben at den i utgangspunktet ville forlenge avtalen med Nordlie, og at partene har vært i samtaler om en slik løsning.

- Partene fant for en tid tilbake ut at forutsetningene og forventningene for videre samarbeid var utfordrende. Dette sett i lys av usikkerheten rundt de økonomiske rammene for neste år, sier daglig leder Tom Rune Espedal.

Nordlie trener laget denne uken og fullfører sin kontrakt, som går ut 30. november. Han ønsket egentlig å fortsette i jobben.

- Hvis det skulle være forsvarlig for meg å ta på meg rollen som hovedtrener for neste år, var det viktig at klubben ønsket å satse på en enda bredere sportslig front. Da dette ikke er økonomisk forsvarlig, er det fornuftig av klubben å sette tæring etter næring og ikke satse over evne. Derfor er vi enige om å skille våre veier i denne omgangen, sier Nordlie.

Ros

52-åringen må regnes som en klubbnomade etter sine mange, gjerne kortvarige, trenerjobber. I eliteserien har Nordlie trent Odd, Vålerenga, Start, Viking, Lillestrøm, Fredrikstad i tillegg til Sandnes Ulf.

Han får med seg gode skussmål fra klubbledelsen i Sandnes Ulf.

- Tom har lagt listen for hva profesjonalitet og grundighet i trening og kamp betyr. Klubben har nå en helt annen referanseramme til hva som kreves av klubb, spillere og støtteapparat for å være en Tippeliga-klubb, sier Espedal.

- Utgangspunktet var meget tøft da Tom kom. Vi visste at det var vanskelig, men vi var med helt til slutt. Det er takket være både Tom og spillergruppa, som hadde tro på prosjektet, legger han til.

Flere tilbud
Tom Nordlie forteller at han har tilbud fra norske og utenlandske klubber, både på dame- og herresiden. Dårlig tid har han derimot ikke.

- Andre hadde kanskje blitt stresset i min situasjon, men jeg tar det veldig med ro. Nå skal jeg kommentere begge cupfinalene for NRK, og så får vi se hva som skjer i januar, forteller Nordlie til NTB.

Med seg på reisen videre får 52-åringen gode skussmål. Daglig leder Tom Rune Espedal i Sandnes Ulf mener Nordlie har gjort at de vet bedre hva som kreves for å være en eliteserieklubb.

- Tom har lagt listen for hva profesjonalitet og grundighet i trening og kamp betyr, sier han.

Rosen går begge veier.

– For meg har det kostet litt å holde på som i høst, med pendling og nerver. Men Sandnes Ulf er en fantastisk klubb. Det er en liten klubb, med gode verdier, som er mye mindre kjedelig enn det folk tror. Jeg har hatt det minst like bra med dem som de har hatt det med meg, sier Nordlie. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere