RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor har Høgmo bindestrek i fornavnet

Etter alle spørsmålene om laguttak og strategivalg måtte Per-Mathias Høgmo svare på eget navns skrivemåte på tirsdagens pressemøte i Sandvika.
Etter alle spørsmålene om laguttak og strategivalg måtte Per-Mathias Høgmo svare på eget navns skrivemåte på tirsdagens pressemøte i Sandvika. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
- Jeg håpet å slippe å svare på den. Men det er faktisk interessant.

Etter alle spørsmålene om laguttak og strategivalg måtte Per-Mathias Høgmo svare på eget navns skrivemåte på tirsdagens pressemøte i Sandvika.

Dagsavisen konfronterte landslagssjefen med at Tom A. Schanke har påpekt at det i dåpsattesten ikke er bindestrek mellom fornavnene, selv om alle medier pleier å skrive Per-Mathias slik.

– He, he. Jeg håpet å slippe å svare på den. Men det er faktisk interessant, svarte landslagssjefen.

– Moderen har alltid sagt at Per-Mathias er med bindestrek. Jeg er oppkalt etter mine besteforeldre Peder og Mathias, og det er to fornavn, ikke noe mellomnavn. Men i dåpsattesten står det ingen bindestrek. Jeg må få det endret, så det formelt er korrekt.

Foreholdt at det i bunn og grunn er hans valg hvordan navnet hans skal skrives, svarte han deretter klarere enn på noen av spørsmålene om spillervalg.

– Det ER bindestrek, så bare fortsett med det, folkens!

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere