Derfor har Huseklepp arr i ansiktet

Foto: Erlend Aas/Scanpix

- Jeg pleier å si at det er et Brann-merke, sier landslagsspilleren.

06.09.11 12:17

KØBENHAVN (Nettavisen): Erik Huseklepp kan fort bli mannen som avgjør kampen mot Danmark tirsdag.

Portsmouth-spilleren er en av Drillos mest betrodde menn, og har tidligere i kvalifiseringen vist seg som en matchavgjørende spiller for Norge.

Viktig mann i kvaliken
Huseklepp scoret seiersmålet mot Portugal på Ullevaal, og sikret det særdeles viktige utligningsmålet da Norge spilte 1-1 mot Danmark i mars.

Han vil ikke si så mye om sine egne prestasjoner, men mener Norge kan være stolte av denne kvaliken, uansett utfall.

- Vi har gjort en veldig god kvalifisering, og det har vi egentlig gjort uansett hvordan det går mot Danmark. Men det er selvfølgelig lite verdt hvis vi ikke står distansen ut, sier Huseklepp til Nettavisen.

Og distansen nærmer seg slutten. Blir det seier mot Danmark, er Norge så godt som sikret en playoff til et EM-sluttspill, uansett hvordan det går mot Kypros i oktober.

- God stemning
Huseklepp forteller at troppen fungerer godt sammen, både på banen og utenfor.

Essensielt, mener englandsproffen.

- Ståa i gruppa er veldig bra. Det er som alltid veldig god stemning i landslagstroppen, og alle prater med alle. Det er bra for laget at stemningen er så god, sier han.

Han hadde fått med seg den danske avisa B.Ts oppslag om John Arne Riise, og påstandene om at Riise er det norske lagets svake punkt.

- De får mase så mye de vil
Huseklepp lot seg likevel ikke friste til å bli med på ordkrigen.

- De får mase så mye de vil. Han er en fantastisk god fotballspiller, har vunnet Champions League og har fortsatt masse å tilføre. Vi bryr oss ikke om hva danskene sier, John Arne er en veldig god fotballspiller, sier Huseklepp.

- Hvem er det svake leddet på Danmarks lag, da?

- Det får vi se. Vi går ikke ut og sier hvem som er det svake punktet eller hvem som er gode, vi bare gleder oss til kamp vi. De må få lov til å si det de vil, sånn er det.

Historien bak arret
Huseklepp har et særpreg i ansiktet, som på TV-skjermene ofte ser ut som svette. Sannheten er at Huseklepp har et arr i ansiktet, og landslagsspilleren smiler anerkjennende da han hører at det blir oppfattet som svette under kamper.

- Det som skjedde er at jeg ble klemt mellom en ovn og en benk da jeg var to år. Det er hvert fall det jeg er blitt fortalt, humrer Huseklepp.

- Jeg pleier å si at det er et Brann-merke, smiler den gamle Brann-spilleren

For Norges del får vi håpe at Huseklepp også smiler når Danmark-kampen blåses av i 22-tiden tirsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.