*Nettavisen* Sport.

Derfor hedres Solskjær og ikke Deila

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Kniksen-prisen går til «den rike» treneren, ikke «den fattige». Her er jurylederens forklaring.

19.11.12 11:08

Molde ble den store vinneren da første del av årets Kniksen-kåringer ble offentliggjort søndag kveld. Hele tre av prisene tildeles romsdalsklubben.

Vegard Forren ble kåret til årets forsvarsspiller, Magnus Wolff Eikrem ble kåret til årets midtbanespiller og Ole Gunnar Solskjær til årets trener. Det siste er utvilsomt den mest kontroversielle prisen.

Klubbene stemmer
Ronny Deila har nemlig imponert voldsomt i Strømsgodset, som knapt har brukt en krone på spillerkjøp og likevel har gitt Molde har kamp om seriegullet hele veien. Til sammenligning har Solskjær kunnet rå over mange millioner kroner, takket være Moldes gavmilde onkler, Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke.

Solskjær har rett nok ikke brukt så mye penger hvis man ser på kjøp og salg samlet, men han hadde fordelen av å bruke mye penger i starten. Den fordelen har ikke Deila hatt.

- Det er to store kandidater, erkjenner juryleder Jo Bergsvand overfor Nettavisen.

- Det er sånn at Kniksen-prisen blir delt ut ved at vi involverer klubbene, og da er det klubbenes tilbakemelding som havner hos juryen, og så lenge det er entydig, blir det deres avgjørelse. Nå var det ganske jevnt her, og da ble det prestasjonen til Ole Gunnar avgjørende. Det var nesten dødt løp, forteller Bergsvand om tallene juryen fikk på bordet denne uka.

MER OM SISTE RUNDE I TIPPELIGAEN:

Til syvende og sist falt valget på den treneren som havnet øverst i Tippeligaen. Men jurylederen innrømmer at det var vanskelig å sette prestasjonene opp mot hverandre; Den treneren med best ressurser har tatt gull, altså oppnådd best mulig resultat, mens en trener med små ressurser har tatt sølv.

- Det blir jo det. Hva skal du legge i bunn? Du vil ofte legge de sportslige resultatene i bunnen, og kynisk sett har Molde et bedre resultat enn Strømsgodset har, uten at jeg har lyst til å ta bort den stoltheten som Ronny og den gjengen i Drammen har for det de har gjort, for det har vært imponerende.

- De hadde matchballen mot Sandnes Ulf og det kan godt hende det hadde blitt annerledes om de hadde vunnet der. Så jevnt var det.

Moen og Forren overlegne
Den mest overlegne vinneren var Vegard Forren, forteller Bergsvand. Også Magnus Wolff Eikrem vant klart.

- Kenneth Udjus og Rune Jarstein var jevne (Udjus vant), og rundt Alexander Søderlund var det ganske jevnt mellom flere, egentlig. På dommersiden var Svein Oddvar Moen soleklar vinner. Svein Erik Edvartsen var den som var nærmest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.