RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor herjer Håvard Nielsen

SCORINGSFORM: Håvard Nielsen har virkelig funnet scoringsformen for Eintracht Braunschweig denne sesongen.
SCORINGSFORM: Håvard Nielsen har virkelig funnet scoringsformen for Eintracht Braunschweig denne sesongen. Foto: Christian Schroedter (AllOverPress)
Håvard Nielsen har fått en kanonstart på sesongen.

Håvard Nielsen har hatt en fantastisk start på sesongen for Eintracht Braunschweig.

I løpet av de to første serierundene har han scoret to mål, og lørdag fornektet han seg ikke igjen.

I cupkampen borte mot Bremer SV var nordmannen kampens eneste målscorer.

- Det var gøy, det. Det var ingen stor kamp fra oss i dag. Første runde i cupen er det ofte mye hard jobbing for å komme seg videre, men det holdt med 1-0 i dag, sier en fornøyd Nielsen til Nettavisen.

Stupheading
Målet hans kom på noe heldig vis, etter at vertenes keeper hadde havnet på bærtur.

- En lagkamerat ble spilt fri på venstresiden, før han la et innlegg til meg. Jeg stupheadet ballen i det åpne målet. Jeg var der jeg skulle, og det må jeg ta med meg videre, forklarer nordmannen.

Eintracht Braunschweig måtte ta den tunge veien fra Bundesligaen ned til 2. Bundesliga etter forrige sesong.

Så langt denne sesongen har Braunschweig, som også har Vegar Eggen Hedenstad og Mushaga Bakenga i troppen, klart å sanke fire poeng på de to første kampene. 

Knallstart
Selv er Nielsen strålende fornøyd med sesongstarten for sin egen del.

- Du har virkelig funnet scoringsformen?

- Jeg har fått en fin start på sesongen, sånn sett. Jeg har scoret i tre kamper på rad nå, og det er veldig gøy. Jeg føler det har gått ganske bra sånn ellers også, rent spillemessig, forklarer han.

- Jeg er fornøyd med starten, og så håper jeg at jeg kan fortsette slik og hjelpe laget til flere poeng. Det er det som er målet mitt, fortsetter den sympatiske spissen.

Nielsen, som er på en utlånsavtale fra Red Bull Salzburg ut denne sesongen, har blitt brukt som både hengende og ren spiss, men forteller at han trives best helt fremst i banen.

- Jeg har blitt brukt mye som offensiv midtbane, eller hengende spiss. Men i de to forrige kampene har jeg blitt brukt som spiss, så jeg tror jeg er mest aktuell som spiss nå. Men det kan endre seg fra kamp til kamp, forteller han.

Norske lagkompiser
Den tyske klubben måtte gi slipp på flere av sine beste spillere etter at nedrykket ble et faktum, og blant andre Omar Elabdellaoui valgte å takke for seg i klubben, før han satte kursen mot Hellas og Athen. 

LAGKOMPIS: Vegar Eggen Hedenstad ble i sommer hentet til Eintracht Braunschweig på lån.

Til tross for dette mener Nielsen at de har et meget slagkraftig lag denne sesongen.

- Vi mistet en del spillere som ville hevet nivået i laget, men vi har fått inn en del gode og solide spillere. I sesongoppkjøringen har det gått veldig bra. Vi vant mye og ting funket bra, og nå har vi også fått en bra start på sesongen, så jeg synes laget ser bra ut. Vi spiller også veldig fin fotball om dagen, forklarer han.

Entusiasmen er der
Selv om laget rykket ned, er det ikke noe å si på entuasiasmen i den fotballgale byen.

Klubben har solgt flere sesongkort denne sesongen, enn de gjorde da de spilte i Bundesligaen for ett år siden.

LAGKOMPIS: Mushaga Bakenga kom til Eintracht Braunschweig i sommer.

- Interessen her er minst like stor, tror jeg. Vi har solgt flere seongkort i år enn vi gjorde i fjor, noe som er litt rart. Nå er det solgt over 17.000 sesongkort, og stadion er full hver kamp, så det er veldig gøy.

Nielsen var lagkompis med norske Elabdellaoui forrige sesong før han forlot klubben. Denne sommeren hentet Braunschweig inn to nye nordmenn, og Nielsen mener de har gjort det godt så langt i klubben.

- De har funket veldig bra. De har ikke vært her så lenge, men det er veldig hyggelig å ha de her. Det tar tid for de å venne seg til måten vi spiller på og så videre, men jeg synes de har fått en fin start og at de har blitt en del av laget her, forteller Nielsen.

Vil opp igjen
De fotballgale innbyggerne i Braunschweig håper laget rykker rett tilbake til Bundesligaen, men Nielsen mener det blir en tøff oppgave.

- Vil du si at dere er en av opprykksfavorittene?

- Det er vanskelig å si. Det er mange gode lag med i år som vil kjempe om opprykk. Det har vi også vist at vi er gode nok til, og jeg tror vi er gode nok. Men det er mange lag som kjemper om det samme. Men vi har fått en fin start på sesongen, og fortsetter vi slik kan vi være med å kjempe i toppen.

- Jeg vil ikke si at vi er favoritter, men vi er nok et av lagene som vil være i toppen og kjempe. Dette er et av de årene hvor mange eksperter sier at det er flere lag som vil kjempe om opprykk, og det er nok ingen store favoritter, avslutter Nielsen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere