RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Derfor kaller de ham «Kobra»

Sist oppdatert:
Tromsø-spissen herjet med Sandnes Ulf.

TROMSØ - SANDNES ULF 3-1:

I vinter hentet Tromsø inn Zdenek Ondrasek på lån. Spissen fra Tsjekkia skulle fylle målscorerskoene til folk som Sigurd Rushfeldt og Mostafa Abdellaoue.

Ceske Budjovice-spilleren var nok et svært ubeskrevet blad for de fleste nordmenn før han kom til Norge, men i løpet av fire serierunder har han gjort seg bemerket.

Før søndagens møte med Sandnes Ulf hadde tsjekkeren notert seg for en fulltreffer i Tippeligaen og mot rogalendingene brukte han ikke lang tid på å sette inn sitt andre.

Kalles for «Kobra»
Kun åtte minutter var spilt av matchen da et klarert innlegg havnet i beina på spissen og Ondrasek klinket ballen nådeløst forbi en ikke akkurat habil Bo Andersen i Ulf-buret.

Og ti minutter senere var samme mann sentral. Tsjekkeren ble frispilt i feltet og keeper Andersen så seg nødt til å legge ham i bakken. Straffen satte Thomas Drage i mål.

Ondrasek går under kallenavnet «Kobra». Hovedsakelig fordi han har en tatovering av en kobraslange over store deler av ryggen. Han er også en aggressiv og giftig spiss.

Ifølge lokalavisen Nordlys er tsjekkeren også av den overtroiske typen. Spissen nekter nemlig å spille med noe annet en nummer tretten på ryggen. Et tall mange andre styrer unna.

Alt i alt hadde Tromsø god kontroll på det nyopprykkede laget søndag og i det 38. minutt la stopper Mika Koppinen på til 3-0 for vertene. Finnen brukte hodet på fornuftig vis.

Også etter pause hadde vertskapet kontroll på Sandnes og selv om fredrik Torsteinsbø satte inn en redusering, gikk Tromsø til topp på tabellen med 3-1-seier.

Smultringen sprakk
Forrige sesong var Sogndal blant de aller gjerrigste i Tippeligaen og det ser ut til at saftgutta fortsetter i dette sporet, selv om flere sentrale spillere fra i fjor er borte.

Etter sesongens tre første serierunder sto Sogndal med null baklengs og søndag ventet FK Haugesund. Jostein Grindhaugs menn skulle sette stopper for smultringen.

Det var imidlertid vertene som scoret først. Tidligere Sandefjord-spiller Malick Mame tok godt vare på en retur allerede ti minutter ut i kampen og sendte hjemmelaget i føringen.

Dette sto seg til det 72. minutt. Da utnyttet Alexander Søderlund en gavepakke fra Sogndal-keeper Kenneth Udjus og saftguttas første baklengs for sesongen var et faktum.

Flere mål ble det aldri på Fosshaugane.

Scoret i comeback
I de øvrige kampene med start klokken 18 søndag fikk Aalesund med seg tre poeng fra hjemmemøtet med Odd Grenland, mens Strømsgodset slo Brann i Bergen.

I oppgjøret på Brann stadion var det Alexander Aas som scoret først. Spilleren som ble brutalt slått ned for noen uker siden, viste seg svært viktig i comebackkampen.

Et stykke ut i andre omgang sørget en annen veteran, Peter Kovacs, for mer drammensjubel. Razak Nuhu fant hodet til den store spissen, som satte inn 2-0 i Bergen.

Kristoffer Barmen satte inn reduseringen på Brann på overtid, uten at det hjalp stort.

På Color Line stadion var det Demar Phillips som sendte AaFK i føringen i det 32. minutt, mens Snorre Krogsgård utlignet etter pause. Jonatan Tollås Nation ble matchvinner på tampen.

Nettavisen kommer tilbake med flere saker og reaksjoner fra runden.

Kampene søndag
Tromsø - Sandens Ulf 3-1
Alfheim
1-0: Zdenek Ondrasek (8')
2-0: Thomas Drage (18, str.)
3-0: Mika Koppinen (38')
3-1: Fredrik Torsteinsbø (74')
LES OGSÅ: - Det kommer til å bli gøy mot RBK

Aalesund - Odd Grenland 2-1
Color Line Arena
1-0: Demar Phillip (32')
1-1: Snorre Krogsgård (64')
2-1: Jonatan Tollås Nation (75')
LES MER: Scoret etter 75 kampers måltørke

Sogndal - Haugesund 1-1
Fosshaugane
1-0: Malick Mame (10')
1-1: Alexander Søderlund (72')
LES MER: Nullen sprakk etter 557 minutter

Brann - Strømsgodset 1-2
Brann stadion
0-1: Alexander Aas (41')
0-2: Peter Kovacs (58')
1-2: Kristoffer Barmen (90+2')
LES OGSÅ: «Peter Kovacs er et svin»

Lillestrøm - Vålerenga 1-1
Åråsen
0-1: Martin Pusic (1')
1-1: Petter Vaagan Moen (38')
LES MER: «Nye» Lillestrøm fortsatt uten seier

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere