*Nettavisen* Sport.

Derfor lukter det gull av Chelsea

MÅLMASKIN: Diego Costa punkterte kampen mot West Ham med sin 2-0-scoring. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Denne statistikken lover godt for Chelsea.

26.12.14 16:18


CHELSEA - WEST HAM 2-0:

Det er åtte år siden Chelsea har prestert noe som ligner på det londonlaget gjør denne sesongen. I 2005/06-sesongen spilte Chelsea inn 49 poeng på de 18 første kampene - et snitt på umenneskelige 2,72 poeng per kamp.

Sesongen ble ikke avsluttet i fullt så suveren stil, men selv om Chelsea tapte fire av sine 20 siste kamper, endte laget likevel med 91 poeng, som er mer enn noen ligamestere har hatt siden.

Et snitt på 2,72 poeng per kamp på de 18 første rundene har ikke Chelsea klart nå i 2014/15-sesongen, men 45 poeng på 18 kamper og et snitt på 2,5 poeng per kamp er likevel det beste Chelsea har gjort siden den gang.

Det endte med ligagull for Chelsea i 2005/06 og det lukter gull igjen nå, selv om et par lag fra Manchester virker rimelig kranglevorne for tiden.

Normalt ender også det laget som topper tabellen etter «Boxing Day» opp som ligamester. Det har vært tilfellet i fire av de fem siste sesongene - med Liverpool i fjor som eneste unntak.

- Hadde kontroll

Fredagens duell med West Ham gikk lettere enn Chelsea sannsynligvis fryktet på forhånd.

- Vi spilte en meget god kamp mot en svært vanskelig motstander. Etter at vi scoret, hadde vi hele tiden kampen under kontroll, sier Chelsea-manager José Mourinho til Sky Sports.

West Hams manager, Sam Allardyce, erkjenner samtidig at West Ham ble slått av et bedre lag.

- Jeg sa at vi var nødt til å spille opp mot vårt beste hvis vi skulle få med oss poeng mot Chelsea, og at selv det ikke nødvendigvis ville være godt nok. Vi skapte noen skikkelig gode sjanser på slutten og ga aldri opp, men Chelsea var det beste laget, forteller Allardyce til Sky Sports.

Nøkkelspillere benket

Allardyce plasserte både Diafra Sakho, som har scoret sju mål på elleve ligakamper, og Alex Song på innbytterbenken fra start.

Det satte nok Mourinho pris på.

Mens portugiseren var grinete etter lagenes møte i fjor, da et defensivt West Ham klarte poengdeling på Stamford Bridge, har Mourinho latt seg imponere av West Ham denne sesongen. Sakho og Song er nok mye av grunnen til det.

Ifølge Allardyce var ingen av dem helt friske nå. Det var derfor et svekket lag Allardyce sendte ut på den flotte gressmatten til Chelsea.

Hjemmelaget kunne på sin side varte opp med sitt aller sterkeste mannskap og fikk også den første scoringen i kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

ENKELT: Diego Costa headet ballen fram til John Terry (til venstre i bildet), som fikk den enkle oppgaven å styre den inn i nettmaskene. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)


Målfarlige midtstoppere

Chelseas kaptein John Terry satte inn 1-0 da han fra kloss hold styrte ballen i mål etter at Diego Costa headet den fram til ham. Den brasilfødte spanjolen forsøkte sannsynligvis å score selv, men traff ikke helt som han ville. Utfallet ble uansett bra for Chelsea.

Stopperkollega Gary Cahill hadde også et par målsjanser i første omgang, men var ikke like effektiv som makkeren Terry.

Tre minutter før pause fikk også Diego Costa (12 ligamål så langt) en ny sjanse til å ta innpå Sergio Agüero (14) på toppscorerlisten i Premier League, da Branislav Ivanovic spilte ham fri inne i Hammers-feltet, men Costa skrev postadresse «tribunen» på avslutningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HØY TEMPERATUR: Branislav Ivanovic falt i overkant lett i West Ham-feltet, noe Andy Carroll og lagkameratene ikke nølte med å gi tilbakemelding på. Foto: Adam Davy (Pa Photos)


En halvtime før slutt sendte Allardyce inn både Sakho og Song, på bekostning av Andy Carroll og Mark Noble.

Det var likevel Chelsea som scoret.

Diego Costa fikk ballen i en tilsynelatende håpløs situasjon, alene mot tre forsvarsspillere, men Chelsea-spissen satte alle tre ut av spill med én skuddfinte, før han fyrte av et skudd som passerte Adrian og endte opp i mål til 2-0.

Costa er dermed oppe i 13 ligamål og ligger nå bare ett bak Sergio Agüero.

Kampen endte 2-0 i favør Chelsea.

Etter tapet for Newcastle har Chelsea nå vunnet tre ligakamper på rad. Det kommer godt med, ettersom også Manchester City og United viser forrykende form for tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.