*Nettavisen* Sport.

Derfor må Grodås løfte pokalen

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Frode Grodås er mannen som skal få æren av å løfte pokalen dersom Norge vinner King’s Cup. Grunnen: Intern humor.

20.01.12 09:37

Bangkok (ANB): Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen er klar på hvem som skal få æren av å løfte pokalen dersom Norge vinner King’s Cup lørdag.

– Den jobben går til Frode Grodås, sier Drillo til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Grodås er med til Thailand som keepertrener for Rune A. Jarstein og Espen Bugge Pettersen.

Drillo selv ønsket ikke å gå nærmere inn på hvorfor akkurat Grodås skulle få æren av å løfte pokalen, men henviste norsk presse videre til toppfotballsjef Nils Johan Semb, som var landslagstrener den gang, til å fortelle historien.

– Grodås løfta pokalen i Tel Aviv etter at vi vant turneringen der nede, sier Semb.

Norge deltok i en turnering sammen Israel og Estland. Israel hadde slått Estland hele 7-0 i den første kampen, mens Norge vant 1-0 mot Israel. Dermed var det nok med uavgjort i den siste kampen mot Estland.

Glattbarbert og bleik
Norge gikk tidlig opp i ledelsen og hadde god kontroll på esterne, men på stillingen 3-0 til Norge, med kvarteret igjen å spille, startet problemene.

– Han var vel ikke akkurat heldig med keeperspillet i den kampen. Jeg tror det ble 3-3 til slutt, uten at Estland hadde målsjanser overhodet, ler Semb.

– Men han tok ansvar og løftet den pokalen etter kampen mens blodårene sto og pumpa ut fra tinningen hans, sier Semb lattermildt.

– For øvrig en Grodås som var i Tyskland på den tida, som kom helt glattbarbert og kritthvit i huden, for dette var jo i januar også, sier Semb.

Etter forklaringen fra Semb var det bare naturlig å høre med hovedpersonen selv, hvordan han opplevde det hele.

– Har de avslørt det? Spør Grodås.

– Nei, vet du hva? Hadde vi hatt en så bra sportssjef som Danmark hadde vi vært i både VM og EM, altså, sier han med et smil.

Tar ansvar
– Hvorfor er det du som skal løfte den pokalen?

– Nei, det er vel fordi jeg har løftet så mange pokaler oppigjennom karrieren min, sikkert. Jeg er vel den i troppen med best erfaring fra slike ting. Kan ikke se noen annen grunn, sier han med glimt i øyet.

Etter å ha sporet ham innpå hendelsene i Tel Aviv kommer innrømmelsen fra Grodås.

– Det var vel et av de store øyeblikkene i karrieren min. Å slippe inn tre mål på «tjue minutter», og to av dem burde jeg tatt¿ Den blir tung den pokalen da, altså. Men det er greit. Hvis Drillo ønsker at jeg skal løfte den pokalen så tar jeg det ansvaret, avslutter Grodås. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.