*Nettavisen* Sport.

Derfor måtte Rekdal gå

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Knusende spillerkritikk felte den omstridte treneren.

27.11.12 10:03

Mandag kveld kom nyheten om at Kjetil Rekdal var ferdig som hovedtrener i Aalesund.

Den tidligere landslagshelten tok over ansvaret i klubben tilbake i 2008 og ledet klubben til to cupgull i sin periode som hovedtrener.

Under Rekdal hadde også tangotrøyene stabilisert seg som et tippeligalag. Før Rekdals ankomst var Aalesund en klubb som ofte tok heisen mellom Tippeligaen og 1. divisjon.

- Knallhard kritikk
Slik sett var det kanskje en smule overraskende at styret i klubben mandag valgte å sparke Rekdal. Selv tok han imidlertid det hele med fatning.

- I denne bransjen kan man ikke ha følelser. Det er selvfølgelig trist, jeg legger ikke skjul på det, men man kan ikke gå rundt og være lei seg, sa Rekdal til Nettavisen mandag.

Les mer om Rekdals reaksjon

Treneren selv hadde ikke bitt seg spesielt merke i hvorfor han ble sparket, men ifølge tirsdagens VG skal Rekdal ha blitt felt av en knusende spillerkritikk.

Dette kom ifølge avisen fram i en sesongevaluering som ble foretatt før sesongslutt, og en rekke spillere skal ha uttrykt et ønske om å gå, om Rekdal fortsatte i jobben.

Den frittalende treneren har aldri lagt skjul på det han mener under tiden som Aalesund-trenere og flere spillere har måttet tåle å bli skjelt ut for offentligheten.

Ifølge VG skal det imidlertid ikke bare ha handlet om Rekdals kompromissløse lederstil, men også om treningshverdagen og spillernes utvikling.

900.000 kroner
Flere skal ha følt at de stagnerte under Rekdals ledelse. Også kommunikasjon skal ha vært et problem.

Styreleder i Aalesund, Kjell Tennfjord, sier imidlertid til lokalavisen Sunnmørsposten at dette ikke kun handlet om hva spillerne ga uttrykk for i sin evaluering.

- Spillerne er en del av en totalitet, men det som er viktig å presisere er at det ikke er spillerne som bestemmer hvem som skal være trener, sier han til avisen.

Allerede i slutten av august skrev samme avis at Rekdal trolig ikke kom til å være trener i Aalesund lenge, på grunn av uenigheter med klubbdirektør Henrik Hoff.

Sunnmørsposten skriver også at det koster Aalesund 900.000 kroner å sparke Rekdal nå. Det er det treneren skal ha i etterlønn.

På trenerjakt
Tirsdag skriver også lokalavisen at Aalesund allerede er i gang med å finne en ersatter for Rekdal.

- Foreløpig har vi tenkt litt på det, men ikke så veldig mye, sier styreleder Kjell Tennfjord om prosessen man nå står overfor, sier Tennfjord til avisen.

- Men det jeg kan legge til, er at vi skal bruke tid på det og ikke forhaste oss, sier han videre.

I en pressemelding som ble sendt ut mandag kveld ble det opplyst om at Rekdals assistent, Kent Bergersen, overtar ansvaret fram til en ny hovedtrener er på plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.