RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Derfor nekter City å selge denne mannen

Sist oppdatert:
Uten Carlos Tevez på banen minner ikke Manchester City om noe mesterlag. Med ham på plass, derimot...

NEWCASTLE - MANCHESTER CITY 1-3:

Han stjal overskriftene i adventstida, Carlos Tevez.

Manchester City-spissen ønsket seg vekk fra klubben, før han snudde på flisa og bestemte seg for å bli.

Det er nok Manchester City-manager Roberto Mancini sjeleglad for i dag. For da Tevez og City gjestet Newcastle til det tradisjonsrike Boxing Day oppgjøret, var det den lille argentineren som var den store forskjellen.

To mål og en målgivende av Tevez var den store forskjellen på lagene, og det er ingen tvil om at skal City være med i kampen om ligagullet er de helt avhengig av å ha en motivert og sulten argentiner på topp.

70 sekunder
Og Tevez brukte ikke lang tid på å vise seg fram på St. James' Park. Newcastle-keeper Tim Krul hadde tydeligvis ikke fått jobben som julenisse på lørdag, og tok derfor saken i egne hender, eller skal vi si ben? I alle fall fikk han et tilbakespill fra midtstopper Fabricio Coloccini, og i stedet for å slå ballen langt, valgte godeste Krul å prøve seg på en feinsmeckerpasning mellom to City-spillere, til en hardt presset lagkamerat.

Og hadde pasningen gått gjennom, hadde det sett lekkert ut. Dessverre for Krul var én av de ventende City-spillerene Carlos Tevez. Argentineren nølte ikke, snappet ballen, satte fart mot mål og spilte fri Gareth Barry. Barry kom stormende inn i feltet og avsluttet kontant forbi Krul.

City ledet 1-0 etter 70 sekunders spill på Boxing Day.

Doblet ledelsen
Men om det var en marerittstart for Krul og Newcastle, skulle det bli langt verre for hjemmefansen bare noen få minutter senere. Og nok en gang var det en liten magiker fra Argentina som skapte for Manchester City.

Tevez vant nemlig ballen høyt i banen nok en gang, spilte fri James Milner og kom på løp inn i boksen. Milner slo flatt og hardt inn foran mål der Tevez kom skliende. Spissen fikk akkurat foten på ballen, og styrte kula opp i vinkelen.

Ingen på St. James' Park skjønte hva de hadde blitt truffet av.

Hjemmelaget forsøkte å krige seg inn i oppgjøret igjen, men til tross for at de etter hvert tilrev seg intiativet i oppgjøret, uteble de aller største sjansene. Og Newcastle klarte dermed ikke å overliste Joe Hart i City-buret før pause.

Tevez igjen
City hadde planen klar etter hvilen. De skulle ligge kompakt og vente på Newcastle, deretter handlet det om kontringer. Men City slet med å få tak i ballen, og de få kontringsmulighetene som de fikk ble skuslet bort.

For Newcastle ble det imidlertid stanging mot en mur av blåkledde forsvarsspillere. De spilte seg nemlig ut på kant, men innleggene var enten for upresise eller løpene i boks for dårlige.

Men så skulle det endelig stemme for hjemmelaget. Joey Barton slo hjørnesparket etter 71 minutter og Andy Carroll, som hadde jobbet og slitt hele kampen, fikk gå helt umarkert fram og stange ballen forbi Hart.

Dermed våknet St. James' for alvor og Newcastles sluttspurt var i gang.

Først skulle imidlertid Carlos Tevez få muligheten til å punktere oppgjøret, men argentineren fikk aldri stokket bena og kommet seg i god avslutningsposisjon. I stedet endte Citys mulighet med en Newcastle-kontring. Der havnet ballen på hodet til Lile Ranger inne i feltet.

Innbytteren headet ned til kaptein Kevin Nolan, men fra tre meter klarte ikke han å styre ballen i mål.

I stedet skulle det bli Tevez' kveld. Like etter ble nemlig Tevez spilt fri inne i feltet. Han vendte opp og forsøkte å skru ballen i lengste. Men ballen gikk via både Danny Simpson og Fabricio Coloccini, og dermed ble keeper Krul fullstendig utmanøvrert av retningsforandringen.

3-1 til City, og Newcastles sluttspurt fikk seg en kraftig støkk. Selv om de fikk noen muligheter til å skape ny spenning, holdt City og Joe Hart unna de siste minuttene.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere