RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor ombestemte Rekdal seg

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aalesund kunne blitt det eneste laget som slo Rosenborg. Så ombestemte Kjetil Rekdal seg.

ROSENBORG - AALESUND 2-2:

LERKENDAL (Nettavisen): Så var det i ferd med å skje igjen. Rosenborg så ut til å sikre årets siste seier og samtidig sørge for å gå ubeseiret gjennom sesongen.

Men på stillingen 2-1 til Rosenborg, i det 90.minutt, så det ut til å gå galt. Magnus Sylling Olsen utlignet, og Rosenborg så ut til å få tilbake de vonde minnene fra hjemmekampen mot Start i 2009. Også da sto det 2-1 til Rosenborg i kampens sluttminutter, men Start kom sterkt mot slutten og snudde det til 3-2 seier.

Og idet det så ut til at Aalesund skulle sette inn støtet for å slå seriemesteren, beordret Aalesund-trener Kjetil Rekdal spillerne sine til å mure igjen, i stedet for å jage seiersmålet på overtid.

Da hadde nemlig Brann utlignet i det 90.minutt mot Odd, og dermed hadde Aalesund fjerdeplassen i lomma.

- Nei! Nei! Nei!
- Da vi satte inn 2-2 ledet Odd 1-0 og vi måtte ha et mål til for å klare fjerdeplassen. Så derfor stressa Anders (Lindegaard, keeper, red.anm.) med å sette hurtig i gang og vi ble ganske oppjagede. I et halvt minutt handlet det om å score 3-2, men så scoret Brann, da, forteller Rekdal til Nettavisen.

I løpet av et halvt minutt endret nemlig alt seg for Aalesund. Fra å være på sjetteplass ti minutter før slutt, hadde Rekdals menn på overtid plutselig grepet om fjerdeplassen som kan gi Royal League og spill i Europa.

- Da var det bare å rope «Nei! Nei! Nei!» og sikre poenget og plassen, sier Rekdal.

- Så din motivasjon var aldri at dere skulle bli det eneste laget som klarte å slå Rosenborg?

- Hehe, det får vi gjøre neste år. Vårt fokus er å vinne hver kamp, uansett hvem vi møter. Enten det er Viking, Vålerenga, Brann eller Rosenborg. Men hadde vi måttet ha 3-2-målet for å ta fjerdeplassen, ja, da hadde vi kjørt på, sier Rekdal.

- Utrolig imponerende
Men Rekdal var ikke snauere enn at han hyllet Rosenborgs prestasjon denne sesongen, og mener det er utrolig imponerende av trønderne.

- Det er utrolig imponerende å gå gjennom det tøffe kampprogrammet de har hatt og ikke tape én kamp.

- Er det mulig at de gjør det samme neste år?

- Det kan hende, vi kan ikke utelukke at de klarer det igjen. Husk at de er i en helt annen verden i forhold til ressurser. Men kanskje må også de bygge ned, slik de aller fleste har måttet gjøre, da kan det bli jevnere, sier Rekdal.

Og for eget lags del vil han ikke ta av i forhold til neste års ambisjoner, til tross for en sterk fjerdeplass.

- Vårt mål må bli å gjenskape det å komme mellom 6. til 10.plass. Da slipper vi nedrykksstrid. Men vi har en jobb å gjøre med stallen vår. Vi må nok selge spillere, og da koster det å opprettholde nivået. Vi kan ikke kjøpe spillere til ti millioner, forklarer Aalesund-sjefen.

Likevel utelukker han ikke at laget kan bli en medaljekandidat i 2011.

- Vi har spillere som har tatt store steg i år. Fortsetter de med det, kan det bli veldig bra, avslutter Rekdal.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere