RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor passer Vålerenga og Sollied sammen

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Fotballekspert mener Trond Sollied har den nødvendige erfaringen.

Tirsdag ettermiddag kom nyheten om at Trond Sollied var ferdig som trener i den belgiske klubben Gent.

Ifølge avisen Het Nieuwblad skal tapet mot Beerschot i helgen ha vært tungen på vektskålen for Gent-ledelsen, og hovedgrunnen til at nordmannen nå måtte gå.

Det at Sollied nå står uten jobb gjør det naturlig å koble han med den ledige jobben i Vålerenga. Martin Andresen gir seg som hovedtrener etter den inneværende sesongen.

- Har erfaringen
Tidligere Vålerenga-trener og fotballekspert Lars Tjærnås er blant dem som tror den tidligere Heerenveen-treneren vil være aktuell for jobben.

«I fotball må 2+2 av og til få lov til å bli fem. Men når Sollied har sluttet i Gent, og Vålerenga trenger trener blir det kanskje fire akkurat her», tvitrer Tjærnås tirsdag.

Overfor Nettavisen utdyper han følgende:

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg blir overrasket om han ikke blir diskutert som et mulig navn til den trenerjobben, sier Tjærnås til Nettavisen.

- Han har den erfaringen som trengs i Vålerenga, etter et langt liv i fotballen, sier CMore-eksperten videre.

- Kjenner klubben
Sollied har lang trenererfaring fra både norsk og internasjonal fotball. Han har trent klubber som Rosenborg, Bodø/Glimt, Club Brugge, Olympiakos, Heerenveen og nå sist altså Gent.

- Han kjenner Vålerenga og det trykket som kan være rundt klubben. Han har også hentet impulser fra både norsk og internasjonal arena som trener, sier Tjærnås.

Sollied spilte for Vålerenga i perioden 1982 til 1984. I løpet av sin spillende karriere var han også innom Mo, Rosenborg og Bodø/Glimt.

- Det er likevel viktig at Vålerenga nå tenker fotballretning, foran navn i jakten på ny trener, sier Tjærnås.

Da Nettavisen tirsdag snakket med Vålerengas daglige leder Pål Breen, ønsket imidlertid ikke han å kommentere noe som helst rundt osloklubbens trenerjakt.

- Vi kommenterer ikke navn før sesongen er over, sier Breen til Nettavisen.

Presset ut av Gent
Ifølge Gents sportslige leder, Michel Louwagie, var det press fra andre deler av klubben som førte til avskjeden med nordmannen, skriver lokalavisen De Gentenaar

- Det var ingen enkel avgjørelse, for i løpet av alle disse årene er Trond blitt en venn. Vi er fortsatt veldig fornøyd med ham, men det er begrenset hvor lenge man kan holde på en trener.

- Manglende bruk av enkelte spillere har forårsaket harme blant styremedlemmer, fans og spillere. Sollied baserer stilen sin på selvdisiplin, og dette passet tilsynelatende ikke for enkelte av spillerne. Derfor måtte styret gripe inn, forklarte Louwagie på tirsdagens pressekonferanse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere