RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I FOKUS: Espen Hoff har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Først scoret han to og sikret Start-seier, så sparket han Kevin Larsens edlere deler.
I FOKUS: Espen Hoff har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Først scoret han to og sikret Start-seier, så sparket han Kevin Larsens edlere deler. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Derfor risikerer Hoff karantene

Sist oppdatert:
NFF bekrefter at de vil se nærmere på situasjonen mellom Espen Hoff (33) og Kevin Larsen.

- Etter å ha sett på videoen og snakket med dommer Martin Lundby, vil vi jobbe videre med å etterforske saken, forklarer Espen Auberg overfor Nettavisen. Han leder den juridiske seksjonen i Norges fotballforbund.

Det er knyttet stor spenning til avgjørelsen etter det famøse sparket fra Espen Hoff i skrittet på Kevin Larsen. Sparket kom etter at Espen Hoff nesten på egen hånd snudde kampen til Starts favør med to flotte scoringer.

Grunnen til at sparket vil bli sett nærmere på, er fordi dommeren ikke så situasjonen.

- Lundby sier han ikke så situasjonen og derfor har vi bestemt å se nærmere på den. Det gjør vi om det er sjanse for at situasjonen kan føre til to kampers karantene eller mer, forklarer Auberg.

Han vil ikke gi mer detaljert informasjon om saken så langt, og understreker at de skal snakke med alle partene før en beslutning blir tatt.

- Ideelt sett bestemmer vi oss før neste Start-kamp, forklarer Auberg.

Start besøker Mjøndalen klokken 15.30 på søndag.

SPARKET: Selv om bildet er i dårlig oppløsning, viser det tydelig hvor Espen Hoffs høyre fot er plassert.

- Så det sannsynligvis
- Dommeren var så tett på situasjonen at han mest sannsynlig så situasjonen, men om han gjorde det, er det bare han som vet, sa Espen Hoff til Nettavisen i forbindelse med en tidligere sak på mandag.

Søndag skrev Nettavisen at Hoff hadde snakket med dommer Lundby om selve sparket, og blitt forsikret om at han ikke ville få straff. Andre medier siterte det samme.

- Men det stemmer ikke, sier Hoff i dag.

Og en eventuell karantene fra NFF tar han som det kommer.

- Det er ingen vits for meg å tenke på det før en avgjørelse er tatt, sa han mandag formiddag.

- Burde fått det med seg
- Dommeren burde fått det med seg. Det er alltid en fare når en spiller havner på asfalten som det der, og handlingen var faktisk forutsigbar, mente Per Ivar Staberg overfor Nettavisen mandag formiddag.

Han tror Hoff var mest redd da han skle ut av baneområdet. I ettertid har Hoff beklaget sparket overfor Kevin Larsen, som var mottakeren.

- Sparket virker som en slags forsvarsmekanisme, mener han, men understreker at det kun er spekulasjon.

- Et manglende rødt kort vil alltid være en stor feil, men dommer kan trøste seg med at den skjedde såpass sent og ikke ble avgjørende for kampens resultat, er Stabergs konklusjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere