*Nettavisen* Sport.

Derfor ristet Drillo på hodet av sveitsisk journalist

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Se hva som gjorde landslagssjefen oppgitt.

12.10.12 18:43

BERN (Nettavisen): Er det noe Drillo ikke liker, er det «forståsegpåere» som hevder å vite alt om den såkalte Drillo-stilen.

Det burde kanskje noen ha fortalt den sveitsiske journalisten som troppet opp på det norske pressetreffet torsdag ettermiddag. Han valgte nemlig å prøve seg på en beskrivelse av Drillo-stilen:

- Du ønsker alltid at ballen skal spilles fremover, aldri bakover. Hvorfor det? spør han.

Spøkte
Drillo, tydelig irritert over spørsmålet, svarer med en smått ironisk tone:

- Vi spiller ballen så høyt vi bare klarer, og kun fremover i banen. Det er ikke tillatt å spille ballen bakover eller på tvers, bare fremover, sier Drillo hoderistende.

Følg kampen på nalive.no fra 20.30!

Den tidligere sveitsiske landslagsspilleren Stéphane Henchoz vekket også Drillos harme denne uken, da han stilte opp på et intervju med TV 2 og hevdet at den norske landslagssjefens fotballfilososfi er gammeldags.

- Jeg hørte Henchoz sa at vi bare spiller ballen langt og satser på andreballer. Jeg føler meg ganske trygg på at han aldri har sett Norge de siste par årene, sier Drillo til Nettavisen.

Ingenting hadde derfor passet bedre enn å vinne mot nettopp Sveits fredag kveld.

- Vi har tatt noen fine skalper på bortebane, og det hadde passet bra med én skalp på fredag. Jeg er rimelig optimist, sier landslagssjefen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ottmar Hitzfeld og Xherdan Shaqiri Foto: (AP Photo/Keystone/Alessandro Della Bella

Lært av Barcelona
- Hvilke feil må Norge unngå mot Sveits?

- Selv om de er rimelig ballbesittende, tar de kontringer hvis de får en god mulighet. Det må vi unngå. Så vet vi at de er veldig gode i gjenvinningsfasen, der må vi passe oss. Det ser ut som de har lært litt av Barcelona og Real Madrid på akkurat det der, de står knallhardt på for å vinne tilbake ballen når de har mistet den. Der må vi ikke gjøre feil, og det er vi «obs» på.

Etter å ha studert fredagens motstander nøye på video, har fotballprofessoren kommet frem til svakhetene hos Norges motstander. De skal utnyttes, forsikrer han.

- De er sårbare på kantene i langt større grad enn sentralt på midtbanen, de spiller jo med to sånne «sittende midtbanespillere», et uttrykk jeg ikke riktig skjønner. Jeg tror ikke de sitter noe særlig utpå der. De spiller altså med kort avstand til stopperne sine, og tetter igjen tydelig sentralt defensivt. På kantene overlater de backene til seg selv, så jeg tror vi kan komme til innlegg ganske ofte, analyserer Drillo.

Lover mål
Han går også langt i å love norsk jubel på Stade de Suisse fredag kveld.

- Hvis vi gjør som vi skal gjøre defensivt, er vi vanskelig å skape sjanser på. Mot Slovenia skapte de omtrent ikke en målsjanse, og det tyder på at vi er på rett vei. Klarer vi det, er jeg nesten sikker på at vi kommer til å score et mål, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Landslagssjefen er naturligvis klar over hvilke enkeltspillere som må stanses om Norge skal ta poeng fredag kveld. Bayern Munchen-spiller Xherdan Shaqiri er kanskje lagets største stjerne, men han er Drillo trygg på å stanse.

- Shaqiri jukser defensivt, og er ikke et aktivum der. Han er først og fremst sterk offensivt og langt dårligere defensivt, sånn er det ofte. Sveits er sårbare på kantene, sier han.

PS: I 1997 gikk det rykter om at Drillo skulle overta jobben som landslagssjef for nettopp fredagens motstander, ifølge den sveitsiske journalisten. Det har Drillo aldri hørt om, hevder han.

- Nei, ikke Sveits. Jeg har snakket med andre nasjoner, men ikke Sveits. Det kan jeg ikke huske. Jeg var veldig nærme å ta over Ungarn, men aldri Sveits, svarte Drillo.

Kampen mellom Sveits og Norge starter 20.30 fredag kveld, og den kan dere naturligvis følge i vårt livesenter NaLive.

Trolig Norge-lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Brede Hangeland, Vegard Forren, John Arne Riise, Daniel Braaten, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund.

Trolig Sveits-lag:
Diego Benaglio, Stephan Lichtsteiner, Johan Djourou, Steve von Bergen, Ricardo Rodriguez, Gökhan Inler, Valon Behrami, Xherdan Shaqiri, Tranquillo Barnetta, Granit Xhaka, Eren Derdiyok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.