*Nettavisen* Sport.

Derfor sa han nei til England

Foto: Getty Images / All Over Press

Rio Ferdinand forteller hvorfor han droppet landslagscomeback.

16.06.13 16:42

Manchester United-veteranen fikk til bud om å komme tilbake til «Three Lions» av landslagstrener Roy Hodgson tidligere i år.

VM-kvalifiseringskampene mot San Marino og Montenegro kunne gått med Ferdinand på banen, dersom han hadde takket ja.

- I bunn og grunn kunne jeg spilt tre-fire år til, eller spille to tre kamper for England og være ferdig neste år, siteres Ferdinand på hos Sunday Sun.

- Det handlet ikke om konkurranse. Jeg kunne ikke ofre helsen for noen få kamper til for England. Det hadde ikke vært rettferdig mot United og ville ikke tjent verken klubben eller England, tilføyer midtstopperen.

34 åringen har vært ute av landslagsvarmen siden broren Anton Ferdinands rasismeanklager mot John Terry. Totalt har han spilt 81 landskamper. Den siste var mot Sveits i juni for to år siden.

Rio Ferdinand trekker også fram ryggsmertene som plager ham nær sagt hele tiden. I tillegg erkjenner han å ha tenkt på å legge opp etter Alex Fergusons avgang som United-manager.

- For to eller tre år siden sa folk at jeg var ferdig, og jeg husker de mørke dagene. Jeg var deprimert, det kan jeg innrømme. Det var ikke en lett tid, og jeg klarte ikke å spille på toppnivå, sier Ferdinand.

- At sir Alex dro fikk meg til å tenke: Er tiden inne for at jeg gir meg også?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.