*Nettavisen* Sport.

Derfor satt Brann to timer i «krisemøte»

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

- Vi ønsker ikke flere slike oppslag, sier klubbens daglige leder.

02.11.12 15:11

Fredag morgen våknet bergenserne opp til oppslag i lokalavisen om misnøye innad i Brann.

Bergens Tidende skrev at flere spillere i bergensklubben skulle være misfornøyd med trener Rune Skarsfjord og at de derfor ønsket en nøye evaluering av årets sesong. Brann foretok ikke en slik evaluering forrige sesong, og derfor har spillegruppen vært meget nøye med å minne ledelsen på at en slik evaluering må gjøres denne vinteren.

Vil unngå spekulasjoner
På bakgrunn av disse oppslagene valgte Brann fredag å skyve treningen fram to timer, og avholde evalueringsmøtet allerede da. Det for å unngå flere spekulasjoner i avisene.

BAKGRUNN: - Misnøye med Brann-treneren

- Det som har skjedd i dag er ikke noe annet enn at vi har gjennomført en evaluering. Den var uansett planlagt til neste uke, sier daglig leder Roald Bruun-Hansen til Nettavisen.

- Vi gjør dette for å unngå spekulasjoner og mer oppmerksomhet rundt denne saken. Når det blir så mye fokus på en slik evaluering i media, velger vi å ta det med en gang, sier han.

Branns daglige leder sier også at klubben ikke ønsker flere slike oppslag i lokalavisene, eller andre aviser, men at det ikke er noe mer dramatikk bak fredagens møte.

Naturlig med møte
Bruun-Hansen ønsker ikke å kommentere fredagens medieoppslag ytterligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det har jeg ikke behov for å kommentere. Vi ønsker nå å belyse det som har skjedd gjennom sesongen, og skape motivasjon fram mot neste år, sier Branns daglige leder.

- Det er helt naturlig å ta et slik møte nå, det var planlagt. Vi vet at det ofte blir kort tid etter endt sesong, siden folk skal på ferie, og derfor passet det å ta det nå, sier han.

Brann-lederen er ikke spesielt begeistret for oppslagene i BT, men er ikke overrasket over at noe slik kommer.

- Vi bor i Bergen og her er det stor interesse. Dette er ikke uvanlig. Men vi ønsker å løse tingene internt, så kan vi heller på et senere tidspunkt fortelle eksternt om det vi jobber med.

- Del av hverdagen
Under møtet fredag skal spillerne ifølge BT ha sittet i grupper og svart på spørsmål skriftlig. Bruun-Hansen vet ikke hvor lang tid det tar før klubben kan trekke konklusjoner av evalueringen.

- Nei, vi får se. Vi har fått inn dette skriftlig, så nå skal vi oppsummere det som har kommet fra dem som har vært involvert, sier Brann-lederen.

I sin artikkel fredag skrev BT at Bruun-Hansen og styreleder Lars Moldestad begge var kjent med at det var misnøye i klubben. Til Nettavisen forklarer Bruun-Hansen det hele slik:

- Vi er en prestasjonsgruppe og der vil det hele tiden være forskjellige reaksjoner på ledelsen. Det er en del av hverdagen, sier han.

- Det er naturlig at noen vil være kritiske til ting. Det er ikke noe problem for oss, avslutter Bruun-Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.