*Nettavisen* Sport.

Derfor skal Riseth ringe Deila

GIR RÅD: Vidar Riseth vil hjelpe Ronny Deila med å finne seg til rette i Glasgow. Foto: Montasje (Scanpix)

Det er én tabbe den ferske Celtic-sjefen må unngå.

06.06.14 21:49

Ronny Deila (38) ble fredag presentert som ny Celtic-manager. Nå venter noen hektiske måneder for den norske trenerprofilen, og Deila sa på pressekonferansen at han gleder seg til å finne seg til rette i Glasgow.

Vidar Riseth (42) har spilt over 50 kamper for Ronny Deilas nye klubb Celtic, og har masse erfaring fra den verdenen Deila nå skal inn i.

Skal ringe Deila
Riseth forteller at han kommer til å kontakte den nyansatte Celtic-sjefen, for det er nemlig én tabbe Deila må unngå.

- Jeg skal ringe Ronny i kveld og prate litt med ham. Da skal jeg forklare ham hvilke områder som er bra å bo, slik at han ikke begynner å leie seg bolig i Rangers-land, for det er ikke helt bra, humrer Riseth overfor Nettavisen.

Han har god kontakt med Deila, og gleder seg til å gratulere ham med den nye jobben. Nå skal han bruke av sin egen erfaring for å gi Deila en god start i Skottland.

- Jeg kjenner Ronny godt, og vi prater mye sammen. Fotballfaglige råd trenger han ikke, for det kan han meget godt selv. Hvis jeg skal gi ham noen råd, vil det handle om ting utenfor banen, hvor han skal bosette seg og slike ting. Der har jeg mye kontakter og venner, og det er viktig at familien og alle trives når han tar dem med seg over, forteller han.

- Hva blir Ronnys største utfordring?

- Å gå på de riktige restaurantene når han skal gå ut, han må ikke finne på å gå på Glasgow Rangers-restauranter. Da sliter han. Man må gå i de rette områdene, for å si det sånn. Det er sagt litt på fleip, men han må vite hvor han kan bo og ikke bo, sier den gamle Celtic-proffen.

- Hvordan vil du beskrive idealismen og lidenskapen i byen?

- Det er helt ekstremt. Helt ekstremt, og det kommer han til å merke. Det har vært litt roligere de siste årene siden Rangers ble tvangssendt ned noen divisjoner, men neste år er de trolig tilbake. Da får man de Old Firm-kampene, og det går ikke an å beskrive hvor stort det er.

- Den forrige treneren Neil Lennon ble både banket opp og fikk kuler og brevbomber tilsendt i posten. Men sånne ting må man bare legge til side, det er ikke bra folk som holder på sånn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅ BELAGE DISSE: Celtic-fansen er mektige. Foto: Danny Lawson (Pa Photos)


- Visse steder man ikke går
Bent Ulvaag Johansen er leder i Celtics norske supporterklubb. Han forstår hvorfor Riseth påpeker viktigheten av ting som bosted.

- Det er viktig, men Celtic er nok så proffe at de kommer til å legge forholdene til rette for Deila. Jeg tror ikke det der er noe «bid deal», skal jeg være helt ærlig. Men det er visse steder i Glasgow man ikke går hvis man er Celtic-supporter, medgir han.

Riseth forteller at han lenge har håpet på Deila som ny Celtic-trener, og mener kameraten passer perfekt i gamleklubben.

- Han passer inn 100 prosent. Av alle som har dratt ut, tror jeg Ronny kommer til å lykkes best. Det på grunn av den offensive fotballen han spiller. Han kjører på sitt, og så tøff må man være i dette gamet. Jeg tror Celtic-supporterne kommer til å trykke ham til sitt hjerte når de ser hvordan han ønsker å spille fotball, sier Riseth.

- Ronny er per dags dato Norges beste trener, og jeg har hatt ham som trener selv. Da jeg spilte under Ronny, var han 34 og jeg 38. Men det spilte ingen rolle, han behandlet deg likt som alle andre. Jeg har sett hvor flink og målrettet han er. Han er en vinnerskalle, og det passer Celtic veldig bra, tror den gamle landslagsspilleren.

Før han avslutter med å sende noen vennlige ord i retning den ferske utenlandsmanageren:

- Jeg ønsker Ronny alt godt, han er en kjempegod trener og en sympatisk og bra mann. Jeg har veldig stor tro på at dette blir bra, sier Riseth.

P.S: Da Deila var på besøk i Viasat-studioet denne våren, snakket han om hvordan stemningen er på Celtic Park. Se klippet under:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=BVMjI7ZJ3gJWAvF_rv04-kWqBEGfJuIfSYO8D7PZyAr0jMxsrw1QhEr0LhXVa7RZu-6Oeuh-7pBu-vpk79Ygp_32YI2S-hWPoCRlvvQU2fA0UR8VkMgDQD-kI-yiDw1R6hxLstiEhEs&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.