RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor sliter supertalentet i United

LITE SPILLETID: Adnan Januzaj.
LITE SPILLETID: Adnan Januzaj. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)
- Jeg er ingen forsvarsspiller.

Adnan Januzaj slo igjennom med brask og bram under David Moyes i Manchester United sist sesong og blir sett på som en svært lovende spiller.

Denne sesongen har det imidlertid blitt langt mindre spilletid på unggutten og han har ikke fått den samme tilliten av klubbens nye manager, Louis van Gaal, til tross for at nederlenderen er kjent for å satse på unge spillere.

På overgangsvinduets siste dag gikk det rykter om at United ville leie ut belgieren, men disse ryktene ble fort avkreftet av storklubben selv.

Mot Leicester lørdag var Januzaj en av de mest toneangivende spillerne for United og dette er nok mye av grunnen til at han ikke blir lånt ut nå.

Januzaj innrømmer likevel at han sliter litt med Uniteds spillestil.

- Spillestilen gjør det vanskeligere for meg å spille mitt spill. Jeg er nødt til å jobbe hardt i begge ender. Jeg gjør det hver eneste dag på trening og jeg ønsker å få spille i flere kamper utover i sesongen, sier han ifølge Daily Mail.

Van Gaal foretrekker å spille med vingbacker framfor kantspillere, en rolle som ikke passer Januzaj like godt. Mot Leicester spilte Januzaj til venstre i en diamantformasjon, men innrømmer at han helst vil spille i tierrollen.

- Jeg trives best i tierrollen eller ute på vingen. Det er mange spillere her nå, men jeg kan bekle flere roller. Jeg må ta vare på mulighetene, sier han.

- Jeg er ingen vingback. Det er en vanskelig rolle for meg fordi det er mye forsvarsspill involvert i det. Jeg er ingen forsvarsspiller, sier belgieren.

Januzaj skrev for ikke lenge siden under på en femårskontrakt med United og det er ventet at han tjener rundt 30.000 pund i uken hos klubben.

- Forrige sesong spilte jeg mye. Hver eneste uke. Jeg følte meg bedre og bedre da. Denne sesongen har jeg ikke spilt mye, men det er greit.  Jeg skal jobbe hardt på trening og ute på banen, forteller United-talentet. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere