Gå til sidens hovedinnhold

Derfor sluttet han i Kongsvinger

- Klubben mangler helhetstenkning, sier Trond Amundsen.

Mandag kom sjokkmeldingen om at Trond Amundsen hadde sluttet som Kongsvinger-trener, dagen etter at han ledet laget til sin første seier i årets Tippeliga borte mot Hønefoss.

På en pressekonferanse på Gjemselund mandag ettermiddag forklarte treneren hvorfor ha hadde tatt valget om å si opp stillingen, men det spørs om alle ble like kloke på forklaringen.

- Jeg ønsket at vi skulle ta klubben videre i en tydelig retning, men jeg mislyktes med å skape den entusiasmen og optimismen som jeg hadde håpet, sa han på pressekonferansen.

Han påpeker videre at han føler klubben har blitt stående midt imellom to veivalg for satsingen, og mener at det burde ha blitt tatt klarere valg i forhold til hvorvidt klubben skulle satse alt for å overleve i eliteserien, eller legge en mer langsiktig plan.

Pressekonferansen ble fulgt minutt for minutt på Kongsvinger Topfotballs egen hjemmeside.

- Savnet tydelig plan
Den tidligere Kongsvinger-treneren ønsket ikke å kritisere klubbens nye styre, og poengterte også at det ikke var noen uenigheter mellom ham og de høye herrer, men det virket likevel som om det var nettopp der skoen trykket for Amundsen.

- Jeg har ikke fått klubben til å velge mellom kort- og langsiktige løsninger, sa Amundsen og tok på seg mye av skylden for at klubben ikke hadde blitt styrt i den retningen han ønsket.

- Jeg har savnet en tydelig plan for hvordan klubben skal se ut om tre år, fortsatte han uten å ville legge skylden på styret.

En av grunnene til at klubben ikke har fått lagt noen skikkelig plan for hvordan de ønsker å satse kan være at tidligere styreformann Henrik Mohn og resten av Kongsvinger-styret trakk seg fra sine posisjoner i starten av februar 2010. Det var dette styret som hentet Amundsen til Gjemselund i november 2009.

Det har også blitt spekulert i om klubbens trange økonomi kan være en grunn til at treneren mandag valgte å trekke seg. Han antyder at spillerkjøp i hvert fall har vært et tema i vinter.

- Klubben mangler helhetstenkning som gjør at jeg mangler motivasjon. En del planer har blitt lagt til side, fortalte Amundsen.

- Er det snakk om spillerkjøp?

- Ja, slike ting, svarte Amundsen kort.

- Ville overtale ham
Under pressekonferansen ble det imidlertid poengtert også fra styrets side at det ikke hadde vært noen problemer mellom Trond Amundsen og medlemmene i det nye Kongsvinger-styret.

- Dette kom brått på oss også. Vi har brukt noen dager til å trykke på knapper for å overtale han til å fortsette. Dessverre har vi ikke klart det, sa sportslig leder i klubben Morten Kristiansen.

Styret kunne videre fortelle at de ikke har noen ny trener på plass enn så lenge, og at det bare har en midlertidig trenerløsning foran onsdagens bortemøte med Lillestrøm.

- Nå skal vi kartlegge hva som finnes av trenere der ute. Kampen mot Lillestrøm blir styrt av Øystein Eide, Stein Arve Lone og Vidar Riseth, men dett er en kortsiktig løsning.

Kristiansen ønsket ikke å kommentere aktuelle trenernavn.

- Kom som et sjokk
Også KIL-spillerne ble overrasket over sjokkmeldingen.

- Det kom som et sjokk. Det er utrolig trist. Forholdet mellom Amundsen og spillergruppa var veldig bra. Vi har heller ikke merket noen uenigheter mellom Amundsen og styret. Som spiller velger jeg å ikke tenke på hva som skjer nå. Vi må bare fokusere på neste kamp, sier Lars Christian Krogh Gerson til Nettavisen mandag.

Også Vidar Riseth kunne fortelle at nyheten kom som lyn fra klar himmel.

- Vi har gjort alt for å overtale Trond. Han er godt likt i klubben og i byen, men vi må respektere valget hans. Nå må vi stake ut kursen videre, sa Riseth på pressekonferansen.

Riseth vil ikke fungere som markedssjef i klubben mens han er i trenerteamet.

Heller ikke spillerutvikler Patrick Holtet forstår særlig mye av Amundsens avgang.

- Jeg kan ikke kommentere annet enn at dette er veldig trist. Såvidt meg bekjent er det ingen konflikt mellom Amundsen og ledelsen, sier Holtet til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå