RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor sparker de ikke Benítez

Foto: PHILIPPE HUGUEN (AFP)
Sist oppdatert:
Liverpool har 16 millioner gode grunner, men har også fått én god nyhet.

Skuffelsene har stått i kø for Liverpool denne sesongen, og mange har krevd manager Rafael Benítez hode på et fat.

Det er godt mulig at klubben kunne tenke seg må kvitte seg med spanjolen, men ifølge Daily Mail har de en svært god grunn til ikke å gjøre det.

En klausul i Benítez kontrakt vil ifølge avisen utløse en umiddelbar utbetaling til manageren på 16 millioner pund – 141 millioner kroner – dersom han sparkes i sommer.

Femårskontrakten, som ble underskrevet i mars i fjor, dikterer at en utbetaling på fire millioner pund per gjenværende år av kontrakten skal gjøres til manageren innen 24 timer etter at han har blitt avskjediget.

Hadde høy stjerne
Kontrakten ble skrevet da Benítez hadde en høy stjerne i alle Liverpool-leire, og etter at han hadde vunnet en maktkamp mot direktør Rick Parry som ga manageren siste ord om alle overganger til og fra klubben.

På det tidspunktet var Liverpool også i god rute til å ta andreplassen i Premier League bak Manchester United.

Nå er klubben nesten hektet av i kampen om en fjerdeplass i Premier League, de er slått ut av Champions League, og fremtiden til klubbens to største stjerner, Steven Gerrard og Fernando Torres, er usikker.

100 millioner på vei inn?
Men én gladnyhet for Liverpool-fansen, også den fra Daily Mail, er at investeringsgruppen Rhone Group vurderer å pumpe 100 millioner pund inn i klubben.

Gruppen vil selvfølgelig få litt kontroll over klubben i bytte med pengene, men en slik investering betyr at klubben vil ha råd til å beholde Torres og Gerrard.

Og kanskje få råd til å si opp Benítez.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere