*Nettavisen* Sport.

Derfor spiller Ogude midtstopper

Foto: Marius Knutsen / SCANPIX

Kristofer Hæstad mener at han kan spille med Ogude på midten, men Martin Andresen er ikke helt enig med sin kaptein.

12.09.11 08:15

VÅLERENGA - START 2-1:

ULLEVÅL (Nettavisen): Vålerenga har prøvd seg på mange midtbanekonstellasjoner denne sesongen. Kaptein Kristofer Hæstad har spilt flesteparten av kampene, men har byttet makker flere ganger.

- Jeg har spilt med Fegor Ogude, Harmeet Singh og Bojan, og trives veldig godt med alle sammen. De er ulike typer, men man må bare tilpasse seg når man bytter makker, så går det bra, sier Hæstad til Nettavisen.

I kampen mot Start, var det Bojan som startet som Hæstads makker, men etter at Håvard Nielsen ble skadet, ble Fegor Ogude flyttet opp fra sin midtstopperplass.

Da markerte nigerianeren seg ved å bli matchvinner med sin heading, som ga Vålerenga 2-1, etter 71 minutter.

- Trenerens valg
Ogude startet sesongen med et brak, men det har blitt mer stille fra 24-åringen utover sesongen. Noe av grunnen til det, er at Martin Andresen har valgt å bruke nigerianeren som midtstopper.

Mange mener at Ogudes kvaliteter ikke komme like godt fram i den posisjonen, og kraftspilleren innrømmer at han trives bedre på midten.

- Ja, det er min beste posisjon, sier Ogude til Nettavisen.

- Men det er trenerens valg, og jeg er veldig fornøyd uansett hvor jeg spiller. Jeg spiller i hvilken som helst posisjon for laget og gjør mitt beste, legger han til.

- Kan spille sammen
Fegor Ogude trives best som defensiv midtbanespiller, noe som også er Kristoffer Hæstads beste posisjon.

Hæstad mener imidlertid at det er plass til begge to på Vålerengas midtbane, slik det var i annenomgang mot Start.

- Ja, det føler jeg absolutt. Vi har bra kontroll i annenomgang og skaper mye sjanser også. Jeg får en annen rolle enn når jeg spiller med Bojan, men da må jeg bare tilpasse meg, sier Hæstad.

Les også: Sikker på at Start holder seg

Vålerenga-trener Martin Andresen vegrer seg imidlertid mot å bruke de to spillerne sammen.

- Det er fortsatt noen utfordringer offensivt med den konstellasjonen, så det må vi jobbe litt med, sier treneren til Nettavisen.

Mener Ogude sliter i oppbyggingen
Martin Andresen er klar over at Fegor Ogude helst vil spille sentralt på midten.

- Ja, men når han spiller midtstopper hos oss, så spiller han på midtbanen også, ettersom vi flytter en stopper opp. Vi får se hvordan laget totalt sett blir best. Defensivt syns jeg Fegor er kjempegod, og når han kommer helt fram er han veldig god, men akkurat i det oppbyggende spillet så sliter han litt foreløpig, forklarer Andresen.

Hvis Ogude og Hæstad spiller sammen, ønsker Vålerenga-trener at begge to skal bidra i det offensive spillet til Vålerenga. Mot Start var spesielt Hæstad mye med offensivt.

- Vi sliter med å få Fegor langt nok fram også. Han har en bevegelse som søker veldig til å bli den defensivt dype midtbanespilleren. Derfor har vi en utfordring i det oppbyggende spillet når de to spiller sammen.

- Men det fungerte bra da Ogude scoret i dag?

Ja, scoringen var bra, men da har han kommet inn deg i boksen. Da er han god, men akkurat i den første delen av spillet, så må vi jobbe mer med han, forklarer Andresen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Spilte mot Messi

Fegor Ogudes matchvinnermål mot Start toppet en veldig god uke for 24-åringen. På tirsdag spilte han treningskamp for Nigeria mot Argentina og Lionel Messi, og fikk

skryt av landslagstreneren

.

- Det er en drøm å spille mot de beste i verden, som Argentina. Det var veldig moro å spille mot Messi. Han er en fantastisk spiller. Det var vanskelig å markere han, men jeg gjorde mitt beste, smiler Ogude.

Han er veldig fornøyd med sin egen innsats mot Start.

- Jeg fikk muligheten til å spille mitt spill i dag og score mål, noe som er en stor drøm for meg. Så jeg er veldig glad, sier nigerianeren.

Kristofer Hæstad er full av lovord om sin lagkamerat.

- Han er klassespiller. Jeg er glad han spiller med oss og ikke mot oss. Han har en helt vanvittig fysikk, så det er ikke mange som tar han i nærdueller. Han har vært veldig god for oss, og jeg håper han bare blir bedre, uttaler Vålerengas kaptein.

HTML EMBED

Annonsebilag