*Nettavisen* Sport.

Derfor takket han nei til Real Madrid

Foto: AFP/Scanpix

Arsène Wenger forteller om sine ambisjoner for Arsenal.

Arsenal-manager Arsène Wenger har virkelig satt sitt preg på Premier League, etter at han tok over londonklubben tilbake i 1996. Få lag spiller like attraktiv fotball som «The Gunners», og dette har selvfølgelig gjort den rutinerte franskmannen til en populær mann for andre klubber.

En av klubbene som lenge har ligget langflate etter Wenger er Real Madrid, men selv om manageren innrømmer at han er svak for gigantklubben, har han ikke hatt hjerte til å forlate Arsenal.

Blir for ungguttas skyld
En av hovedgrunnene til dette er ifølge Wenger selv alle de unge talentene han nå har til rådighet på The Emirates. Franskmannen ønsker å fullføre det dette prosjektet.

- Jeg holdt med Real før. Som barn fulgte jeg med på gutta i hvitt, og så dem vinne alt som var. Jeg er selvfølgelig fristet av den klubben, men akkurat nå har jeg et mål om å lede disse ungguttene jeg har i Arsenal til en tittel, sier Wenger ifølge den franske sportsavisen L’Equipe ifølge Sky Sports.

- Det viktigste i jobben min er frihet, og det har jeg i Arsenal. Jeg kunne tjent store penger i Real, men jeg kan ikke klage på lønnen her heller. I min alder spiller ikke penger noen stor rolle, sier han.

Ville revolusjonert Real
Wenger har likevel gjort seg opp noen tanker om hva han hadde gjort i Real.

- Hadde jeg blitt trener der, så hadde jeg prøvd å få gjennom en del ting. Jeg ville innført min fotballfilosofi, og reorganisert det meste, sier franskmannen.

- Men det hadde likevel ikke hindret meg fra å hente Kaka og Cristiano Ronaldo. Men dagens lag er bare bygd på kjøpte spillere, mens klubben har tradisjon for å spille vakker fotball. De er nødt til å gjøre det samme som Barcelona, og få en ny kultur for å drive fram unge spillere, sier han.

Går for Mesterligaen
Når det gjelder denne sesongen med Arsenal, har Wenger også et klart mål.

- Laget mitt er godt nok for en mesterligafinale, og vi kan også vinne. Vi har flere som kan bidra denne sesongen, enn i fjor. Laget er sikrere på seg selv, og moralen er bra.

- Vi er veldig nære målet om å vinne Mesterligaen med et ungt lag, og et fornuftig budsjett. Når lag taper store summer for å prestere, så føler jeg at det er som å jukse.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.