*Nettavisen* Sport.

Derfor tror «Vrakgodset» på seriegull

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ronny Deila har 8500 grunner.

06.10.12 00:07

VÅLERENGA – STRØMSGODSET:

ULLEVÅL (Nettavisen): Strømsgodset fortjener ikke betegnelsen «Vrakgodset», og det er vel teknisk sett heller ikke helt korrekt, men fristelsen blir for stor når man tenker på hvordan Ronny Deila har satt sammen den startelleveren som rundspilte Vålerenga i 45 minutter fredag kveld.

- Den kostet bare én million. Det er bare Anders Konradsen som vi har kjøpt inn, svarer Deila når Nettavisen spør hvor mye Strømsgodset har betalt i overgangssummer for fredagens startellever.

- Men vi har jo betalt utdanningskompensasjon på mange i tillegg, påpeker Godsets suksesstrener.

- Veldig stolt
I første omgang av fredagens svært underholdende kamp mot Vålerenga var Strømsgodset det overlegent beste laget. Ved pause viste sjansestatistikken 5-0 til bortelaget, som før denne sesongen hadde slitt voldsomt med å ta poeng utenfor Marienlyst stadion i Drammen.

- I dag så vi ut som Strømsgodset på hjemmebane, selv om vi spiller borte. Det er jeg veldig stolt over. Finn et annet lag i Norge som skaper ti målsjanser mot et så godt lag på bortebane! utfordrer Deila.

Likevel ble det bare ett poeng – trenerkollega Martin Andresen lyktes godt ved sine taktiske grep i pausen, og i andre omgang var Vålerenga like dominerende som Godset var i første. Chuma Anene utlignet Abdisalam Ibrahims scoring.

- Vi får ta med oss dette poenget. Det gjør at vi med seier mot Molde i neste runde, vil være foran Molde, konstaterer Ronny Deila.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

- Vi gleder oss
Ole Gunnar Solskjærs moldelag møter denne helgen Sandnes Ulf, og det vil ikke være noen oddsbombe om Molde får med seg full poengpott fra den hjemmekampen. Det vil i så fall føre Molde opp på 51 poeng, tre mer enn Strømsgodset, men drammenslaget har bedre målforskjell.

Det ligger an til en fantastisk spennende kamp når Strømsgodset og Molde møter hverandre i første runde etter landslagspausen som kommer nå.

- Det blir en stor kamp med en vanvittig atmosfære, så vi gleder oss som bare det, sier Deila.

Han tror ikke den kampen blir så mye annerledes enn fredagens duell med Vålerenga.

- Jeg synes Vålerenga er like bra som Molde til å spille. Det blir vel noe av det samme. De kommer sikkert til å være kompakte og prøve å kontre oss i senk. Det er det mange andre lag som har forsøkt på Marienlyst, sier Deila med en selvsikker tone.

- Vi har trygghet hjemme, legger han til, vel vitende om at laget hans har tatt 32 av 36 mulige poeng på hjemmebane denne sesongen. Det er denne eventyrlige styrken på hjemmebane som gjør Strømsgodset til en gullkandidat.

- Vi var best i fjor
Derfor lar han seg heller ikke skremme av at Molde vant 1-0 på Marienlyst i fjor.

- Da var vi klart best. Vi hadde 7-3 i målsjanser mot dem i fjor, men tapte 1-0. Vi vet hvordan Marienlyst blir med 8500 mennesker og et vanvittig trøkk, sier Deila til Nettavisen.

Helt seierssikker er han selvfølgelig ikke.

- Vi skal være oss selv, og er vi ikke gode nok, skal vi gratulere Molde og jobbe videre for medalje. Det her blir et rotterace.

Lettere program?
Strømsgodset har igjen kamper mot både Molde og Rosenborg hjemme, men også en tøff bortekamp mot Haugesund. I tillegg skal Godset møte Sandnes Ulf på bortebane og Stabæk på hjemmebane.

Molde har altså igjen kamper mot Sandnes Ulf (hjemme) og Strømsgodset (borte), men også Rosenborg (hjemme), Tromsø (borte), Hønefoss (hjemme) og Fredrikstad (borte). Det tredje laget som er med i gullkampen, Rosenborg, spiller altså borte mot både Molde og Strømsgodset.

I tillegg skal Rosenborg møte Odd Grenland (borte), Sandnes Ulf (hjemme), Fredrikstad (hjemme) og Hønefoss (borte).

- Er Strømsgodsets program nå det letteste?

- Det er det vanskelig å svare på. Det dreier seg om prestasjon. Vi må være «på», som vi var i dag. Da er vi gode og kan slå alle, mener Deila.

Tror ikke på Godset-gull
I Vålerenga tror man imidlertid ikke at seriegullet havner i Drammen.

- Jeg tror nok enten Molde eller Rosenborg vinner serien. Jeg føler vel at Molde og Rosenborg har sterkere lag enn Strømsgodset, sier Vålerengas målscorer Chuma Anene (19) til Nettavisen.

- Ronny Deila har selv sagt at Strømsgodset mangler den rutinen som Molde nå har fått og Rosenborg har hatt. Det er vel kanskje det som mangler, mener Anene.

Trener Martin Andresen er enig.

- Godset er litt urutinert og det kan kanskje spille inn litt, og gjøre at det blir en av de to andre som tar det, tror Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.