RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor valgte han Olympiakos

KLAR: Omar Elabdellaoui er klar for nye eventyr, denne gang i den greske storklubben, Olympiakos.
KLAR: Omar Elabdellaoui er klar for nye eventyr, denne gang i den greske storklubben, Olympiakos. (Olympiakos)
Sist oppdatert:
Norsk landslagsspiller klar for gresk toppklubb.

Omar Elabdellaoui har vært en ettertraktet spiller, helt siden det ble kjent at han hadde en klausul i kontrakten med Eintracht Braunschweig, som sa at han kunne forlate klubben vederlagsfritt ved nedrykk.

Flere toppklubber i mange av de største europeiske ligaene viste konkret interesse, og Elabdellaoui forteller til Nettavisen at han hadde gode valgmuligheter.

Men da interessen fra den greske storklubben, Olympiakos, ble konkret, og han merket hvor sterkt de ønsket ham til klubben, var valget enkelt.

Onsdag bekreftet storklubben at nordmannen var klar, og at han har skrevet under på en avtale som binder ham til klubben de neste fire sesongene.

Sterkt ønsket
- Det er en liten stund siden de først tok kontakt med meg, og da tenkte jeg ikke så mye på det. Men så merket jeg hvor mye de ønsket meg, og da ble det interessant. Det at en så stor klubb som Olympiakos ville ha meg er stort. De var veldig gira på å ha meg her. Det gjorde det enkelt å bli enige om detaljene, sier Elabdellaoui til Nettavisen, som skryter av jobben hans agent, Jim Solbakken, har gjort for ham.

- Han har sørget for at jeg har gjort de riktige valgene så langt i karrieren, og det har vært veldig viktig for meg.

Det har blitt spekulert i at 22-åringen vil tjene rundt 20 millioner kroner i sin nye klubb, men det ønsker ikke Elabdellaoui å kommentere.

- Det er ikke noe som betyr særlig mye for meg. Jeg vil bare spille fotball, sier han.

Champions League-spill
Den greske toppklubben har vunnet ligaen de siste fire sesongene, og gjorde det sterkt i Champions League, sist sesong.

- Det å tenke at jeg får spille Champions League gir meg gåsehud. Dette er en stor klubb som spiller i Champions League, og jeg følte at dette var det riktige steget i min karriere. Nå får jeg vist meg mot de beste i Europa, fortsetter en meget fornøyd landslagsback.

Han er ikke bekymret for at nivået i den greske ligaen, som regnes som vesentlig lavere enn Bundesligaen, vil stagnere utviklingen hans som fotballspiller.

NYE MOTSTANDERE: Omar Elabdellaoui får andre motstandere enn Franck Ribery å bryne seg på neste sesong.

- I forhold til 2. Bundesliga, hvor Braunschweig skal spille neste sesong, så er det bedre nivå her. Nå får jeg trent med mye bedre spillere, og jeg får spilt Champions League, som er det største man kan være med på. Jeg måtte prioritere dette. Får jeg muligheten i Champions League, så kan jeg ta nye steg og utvikle meg som spiller, fortsetter han.

Springbrett
Elabdellaoui forteller at klubben har hentet ham med hensikt i å utvikle ham som spiller, og at dette er ment som et springbrett og utstillingsvindu for videre steg i karrieren.

- Jeg ser på dette som et midlertidig stoppested. De ser på meg som en ung spiller som er på vei oppover. Jeg er veldig ung, og jeg har et ønske om å spille i de største ligaene, men dette er et viktig steg i den retningen. Det er ikke her jeg vil ende karrieren, forteller en åpenhjertig 22-åring.

- De (Olympiakos) håper jeg skal gjøre det bra, og at de i løpet av ett eller to år skal selge meg videre til en større klubb, sier Elabedellaoui.

Viktig
Nordmannen forteller at han har blitt forespeilet en viktig rolle i laget, og at treneren ønsker å bruke ham primært på høyrebacken.

- Det var viktig for meg at de ønsket å bruke meg som høyreback, for det er i den posisjonen jeg vil utvikle meg, slik at jeg er best mulig rustet til landslaget. Så det viktigste for meg nå er å utvikle meg i den posisjonen. 

Oslo-gutten forteller at han allerede er i gang med treningen for sin nye klubb, selv om laget ikke starter sesongoppkjøringen før 5. juli.

- Jeg ba om å få være her nede og trene meg opp igjen etter operasjonen. Nå har jeg begynt å løpe igjen, og startet i dag med egentrening med den fysiske treneren her nede.

Olympiakos reiser til USA for å være med i turneringen Champions Cup, som går av stabelen i starten av august, og der får Elabdellaoui muligheten til å møte gamle kjente.

- Vi skal til USA og spille turnering i starten av august, og da skal vi møte Manchester City. Det blir veldig spesielt for meg.

Gjenforenes
Nå blir Elabdellaoui lagkamerat med barndomsvennen, Abdi Ibrahim.

- Det er et stort pluss at han er her, og det blir gøy å trene med ham igjen, sier Elabdellaoui, som ønsker å takke Braunschweig-treneren for det han har gjort for nordmannens utvikling.

- Han ble ikke glad da han hørte at jeg skulle nedover hit, og det forstår jeg. Men jeg har fortalt ham hvor mye jeg setter pris på ham. Han har vært veldig viktig for meg, både på og utenfor banen. Han har lært meg mye og gitt meg mye selvtillit. Jeg setter pris på det alle i Braunschweig har gjort for meg, roser Elabdellaoui.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere