RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor valgte han United

- VERDENS STØRSTE KLUBB: Luke Shaw er klar på at han har valgt et riktig steg for karrieren.
- VERDENS STØRSTE KLUBB: Luke Shaw er klar på at han har valgt et riktig steg for karrieren. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)
Luke Shaw begrunner klubbvalget.

Fredag ble klar Luke Shaw for Manchester United.

18-åringen skal ha kostet over 280 millioner kroner å kjøpe fri fra Southampton. Den ferske engelske landslagsspilleren har dermed litt av hvert å leve opp til, uten at det bekymrer ham nevneverdig.

- Jeg lærte meg å håndtere press i Southampton. Jeg skal fortsette med det jeg allerede presterer og bli enda bedre. Jeg vil starte forsesongen med å vise den nye manageren hva jeg kan, sier Shaw ifølge ESPN.

18-åringen får ingen enkel oppgave med å kapre en plass i Uniteds førsteellever. Det mangeårige førstevalget, Patrice Evra, forlenget nylig kontrakten med en ny sesong.

Shaw mener franskmannen har vært en av de beste sidebackene i Premier League, og håper å kunne lære av den 14 år eldre lagkameraten.

Liker managerens stil
Manchester Uniteds nyeste kjøp gleder seg også til å spille under Louis van Gaal. Nederlenderen er, i motsetning til Shaws England, videre i VM.

Søndag kveld møter Nederland Mexico til duell om en kvartfinaleplass. Der venter enten Costa Rica eller Hellas. Utsiktene for å ta seg enda lengre er med andre ord gode.

- Jeg har sett hvordan han vil spille under VM. Han liker å spille med offensive backer, og det er noe jeg elsker å gjøre, så jeg ser veldig fram til å jobbe under ham, påpeker Shaw.

Manchester United havnet helt nede på sjuendeplass i forrige Premier League-sesong. Klubbens nye back tror det var en engangshendelse.

- United er verdens største klubb. De kommer alltid til å være der oppe blant de beste. Det største grunnen til at jeg valgte å komme hit er for å vinne titler. Som unggutt er det også akkurat hva jeg ønsker meg, fortsetter Luke Shaw.

Ikke verdens dyreste?
Først ble det rapportert om en overgangssum på 30 millioner pund for den tidligere Southampton-backen.

Ifølge flere britiske journalister er prislappen snarere 27 millioner pund, samt at klausuler kan øke det totale beløpet United må betale med ytterligere én million pund.

Dermed er prisen fortsatt noe lavere enn det Wayne Rooney kostet da han ankom samme klubb (30 millioner pund) i 2004, og Barcelonas utgifter i forbindelse med Javier Saviolas overgang fra River Plate (omregnet til 29 millioner pund) tre år tidligere.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere