*Nettavisen* Sport.

Derfor venter Høgmo med å bestemme laget

Foto: Berit Roald (NTB/Scanpix)

- Vi må se om han kan spille før vi bestemmer oss.

17.01.14 19:04

Per-Mathias Høgmo venter med å bestemme laget som møter Polen i den siste kampen på landslagets vintertur. Kneet til Jo Inge Berget avgjør.

Molde-spilleren, som var meget god mot Moldova, trente ikke fredag. Da drillet Høgmo et lag som kan tyde på fem endringer fra første kamp.

- Vi må se det litt an. Jo Inge har litt vondt i et kne, og vi må se om han kan spille før vi bestemmer oss, sier Høgmo.

Det ligger an til at Kenneth Høie og Sten Grytebust spiller hver sin omgang mot Polen etter at Ørjan H. Nyland voktet målet mot Moldova. For Høie betyr det landslagsdebut i en alder av 34 år.

Ellers ser Stefan Strandberg og Ruben Kristiansen ut til å komme inn i forsvarsfireren på bekostning av henholdsvis Vegard Forren og Jørgen Skjelvik, mens Abdisalam Ibrahim overtar for Harmeet Singh sentralt på midtbanen.

Erik Huseklepp spilte på topp sammen med Ola Kamara under formasjonsøkten. Om Berget blir klar, tar han plassen til en av dem.

I bedring
- Jo Inge hadde litt vondt i kneet etter kampen onsdag, og han har det fortsatt, sier landslagslege Thor Einar Andersen, som ikke har funnet tegn til noe galt i Bergets kne.

- Han har trent bra, men det er lenge siden han har spilt kamp. Han spilte 90 minutter og løp mye. Det er en bitte liten hevelse, men den er i stadig bedring. Etter å ha tatt det rolig i dag håper vi han er klar til kamp lørdag.

Even Hovland, som har tatt det rolig på grunn av en spenning i lysken, og Morten Gamst Pedersen, som har vært øm under foten, skal det ikke være noen fare med.

Ved siden av Høie er det ytterligere to mulige debutanter i troppen. Mushaga Bakenga og Mohamed Elyounoussi må starte på benken, men håper på innhopp.

- Muligheten for det er absolutt til stede, sier Høgmo.

Landslagssjefen gleder seg til kampen lørdag.

Vil ha svar
- Jeg har snakket med Pål Arne Johansen, som er i Legia Warszawa med Henning Berg, og de har seks spillere her, som spilte europaliga mot Molde. Polen er et godt ligalandslag, og det blir en fin test for oss, sier han.

- Kampen mot Moldova ble veldig verdifull, med gode svar. Jeg håper å få det mot Polen også, både kollektive og individuelle svar.

Høgmo drillet dette laget fredag (4-4-2): Kenneth Høie/Sten Grytebust – Espen Ruud, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Ruben Kristiansen – Yann-Erik de Lanlay, Abdisalam Ibrahim, Thomas Kind Bendiksen, Morten Gamst Pedersen – Erik Huseklepp, Ola Kamara. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag