RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor vil Ferguson ha Liverpool

Sist oppdatert:
Sir Alex om hvem han vil møte i mesterligafinalen.

MANCHESTER UNITED-BARCELONA 1-0:

Manchester United er klare for finalen i Mesterligaen takket være et fantastisk skudd av Paul Scholes etter 14 minutter på Old Trafford tirsdag kveld.

Flere grunner
Sir Alex Ferguson sier spøkefullt at han håper Liverpool kommer til finalen – fordi det trolig vil generere flere billetter til United. De russiske røttene til Chelseas eier Roman Abramovitsj vil trolig sørge for at en overvekt av setene på finalearenaen er besatt av folk med blå skjerf.

- Det ville ha vært en fin finale mot Liverpool, men jeg bryr meg egentlig ikke, sa Ferguson i postmatch-intervjuet tirsdag kveld, ifølge Reuters.

Særlig for Paul Scholes var det en deilig kveld tirsdag. Han avgjorde kampen med sitt fabelaktige kremmerhus av en scoring, og siden han ikke fikk spille forrige finale United spilte mot Bayern München i 1999 – det legendariske oppgjøret der Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner tre minutter på overtid – betyr det nå at Scholes endelig får muligheten i en mesterligafinale.

- Det er herlig for Paul å være i finalen. Det var et fantastisk mål, oppsummerte Ferguson. Han la til:

- Jeg tror ikke du kan regne med at han scorer 10-15 mål i sesongen som han pleide å gjøre, men når han får en scoring slik som i dag, så veier det opp for alle. Det var litt nervøst i andre omgang, fordi Barcelona måtte komme framover på 1-0, men det siste kvarteret synes jeg ikke de skapte noen sjanser. Det viktigste er at vi er videre, og vi fortjener det, sa den skotske manageren.

- En dårlig sesong
For Barcelonas del markerte tirsdagens tap et nytt slag i ansiktet i det som har vært en dårlig sesong for Frank Rijkaards mannskap. De har ingen mulighet til å vinne den spanske ligaen, og Mesterligaen var det siste den katalanske storklubben hadde å spille for.

- Det er helt åpenbart at dette har vært en dårlig sesong for oss, sa midtbanespiller Xavi etter kampen.

- Vi ga alt vi hadde, men de hadde flaks med skuddet som gikk i mål, mente keeper Victor Valdes.

Selv om trener Frank Rijkaard var en skuffet mann etter tapet tirsdag, var han på ingen måte slagen. Og han har ikke tenkt til å trekke seg.

- Det har aldri vært i mine tanker. Jeg har ingen planer om å gi meg. Klubben og laget trenger hjelp og støtte. Det er tid for å samle oss og holde sammen. Det hadde vært annerledes hvis spillerne sa det var på tide for meg å gå, men det er ikke tilfelle, sa han.

Årets sesong blir den andre på rad at Barcelona ikke klarer å vinne noen trofeer. De har bare to seirer på de ni siste i Primera Division.

Skal ha gull
Innen det er tid for mesterligafinale, vil Premier League være over, og for Cristiano Ronaldo – Uniteds klart beste spiller i år – er fokuset nå på de to siste kampene mot West Ham og Wigan.

- Dette gir oss selvtillit inn mot de to siste kampene, sier han.

Han får støtte av sin skotske manager. Ferguson håper den sprudlende lagmoralen United fremviste tirsdag kveld, også fortsetter i seriespillet. Selv om Nemanja Vidic og Wayne Rooney begge vil slite med å rekke lørdagens kamp mot West Ham, føler Ferguson seg trygg på at selvtilliten i laget nå er styrket.

- Det var en vitamininnsprøytning med tanke på lørdag, sa han. - Energien i laget var fantastisk. Spørsmålet er om vi klarer å gjenskape den.

Chelsea har like mange poeng som United, men United har klart bedre målforskjell.

Finalen i Mesterligaen spilles for øvrig i Mosvka 21. mai. Det er første gang siden 1999 at United er i finalen av Europas gjeveste turnering.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere