Derfor vil ikke Hallén si hvem han skal stemme på

SKAL STEMME: Fredag skal Norges fotballpresident Yngve Hallén stemme på den neste FIFA-presidenten.

SKAL STEMME: Fredag skal Norges fotballpresident Yngve Hallén stemme på den neste FIFA-presidenten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Yngve Hallén skal gi sin stemme i fredagens presidentvalg i FIFA.

Fotballpresident Yngve Hallén kommer fredag til å avgi sin stemme i det kommende presidentvalget i FIFA.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fotballpresident Yngve Hallen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Men hvem han stemmer på vil han ikke si høyt.

For mens det svenske fotballforbundet er tydelige på at Sepp Blatter ikke får deres stemme i kjølvannet av onsdagens nyhet om at en rekke FIFA-representanter er arrestert mistenkt for korrupsjon, trår NFF mer varsomt frem.

- Grunnen til at vi ikke er så direkte som det svenske forbundet, er at vi er veldig opptatt av å finne en løsning som store deler av verden kan stille seg bak, sier Hallén til Nettavisen.

- Vi er litt redd for at hvis vi bare uten å diskutere med resten av verden sier at «sånn vil vi ha det», så vil det, som det har gjort tidligere, bli oppfattet som et diktat fra vesten. Da vil man ikke få en endring, sier fotballpresidenten.

Ønsker endring
Hallén er tydelig på at NFF er opptatt av at det blir endringer i organisasjonen.

- Selv om det har skjedd masse positive ting den siste tiden, noe egentlig arrestasjonene og ransakelsen er en del av, har vi sagt tidligere at vi ønsker et skifte fordi da gir vi i Norge et signal om at vi ønsker en endring. Det formidlet jeg til Blatter da han var her, sier Hallén.

Om det betyr at han vil stemme på Blatters eneste motkandidat prins Ali Bin Al-Hussein fra Jordan vil han ikke bekrefte, men det er tydelig at det skal mye til for at sveitseren for hans stemme.

Vil utsette valget
Fredag skal valget avholdes under FIFA-kongressen i Zürich.

På en pressekonferanse onsdag formiddag uttalte FIFA at valget kommer til å gå som planlagt til tross for denne ukens arrestasjoner.

Det europeiske fotballforbundet UEFA er imidlertid svært klare på at de ønsker at valget skal utsettes i et halvt år.

«Den kommende FIFA-kongressen står i fare for å bli en farse. Derfor må de europeiske fotballforbundene vurdere nøye om de i det hele tatt skal delta på kongressen og underbygge et system, som til slutt vil drepe fotballen om det ikke blir stoppet», skriver UEFA i en uttalelse.

Norges Fotballforbund og de andre UEFA-medlemslandene skal torsdag møtes for å diskutere hvordan de skal forholde seg til kongressen. UEFA har riktignok allerede sagt at de ønsker utsettelse på valget.

«Vi er overbevist om at det er behov for en ny ledelse hos FIFA og vi mener veldig sterkt at FIFA-kongressen bør bli utsatt med en nytt presidentvalg i løpet av de neste seks månedene».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.