*Nettavisen* Sport.

Derfor vil Wæhler bli i Danmark

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

En regelendring gjør at Kjetil Wæhler åpner for å bli i Danmark.

27.03.11 17:57

SANDEFJORD (Nettavisen): Den eldste spilleren i den norske troppen som lørdag spilte 1-1 mot Danmark i Oslo, er inne i sitt tredje år i dansk fotball.

Kjetil Wæhler forlot Vålerenga i 2008 og har spilt for Aalborg siden.

Nå åpner han for å fortsette i AaB, dersom laget beholder plassen i øverste divisjon. Årsaken er en regelendring som kom i januar. Den gjør at han som fotballspiller får redusert skatt i fem år i stedet for tre.

- Man kan velge om man vil gjøre det eller ikke. Vil man ikke gjøre det, er det den vanlige skatteprosenten og så har man det i tre år, eller så kan man velge å utvide og da blir det én prosent mer. Det er ikke noe verre enn det, egentlig, forklarer Kjetil Wæhler til Nettavisen.

Stor forskjell
Espen Ruud er i likhet med Wæhler snart ferdig med sin tredje sesong i dansk fotball. I motsetning til Aalborg-kapteinen, er Ruud imidlertid bundet til sin danske klubb - Odense - i enda et år.

- Det hjelper jo meg. Jeg skrev under for fire år og har vært der snart i tre. Så jeg får kunstnerskatt også det siste året. Det gjør selvfølgelig Danmark litt mer attraktivt. Jeg kan forlenge med ett år og være der i fem år i stedet for fire.

- Hvor mye tjener du på dette?

- Jeg vil ikke gå inn på hvor mye det utgjør økonomisk, men det sier seg selv at det er stor forskjell på litt over 30 prosent skatt og nesten 60 prosent, sier Ruud til Nettavisen.

- Trives godt
Kjetil Wæhler understreker at han ikke er noen ekspert på området, men virker å ha god kontroll – akkurat som han pleier å ha på fotballbanen. Wæhler forteller at skatteprosenten har vært på 32.

- Nå har vi én prosent til og så har man da muligheten til å ha denne skatteregelen i fem år.

- Og dermed er det mer interessant å spille i Danmark?

- Helt klart. Jeg håper selvfølgelig at AaB klarer seg og at man får muligheten til å forlenge med noen år. Jeg trives godt der og håper å utvikle meg videre der.

Risikerer nedrykk
Det er imidlertid ingen selvfølge at AaB beholder plassen. I skrivende stund ligger laget til Wæhler helt sist på tabellen. Men det er elleve kamper igjen og bare tre poeng opp.

- Jeg ønsker ikke å dra hjem til Norge etter de tre årene, egentlig. Jeg ønsker å være ute så lenge som mulig og Danmark er et godt alternativ, sier Wæhler til Nettavisen.

- Er det helt uaktuelt å bli værende hvis det blir nedrykk?

- Nei. Da har jeg fremdeles et halvt år igjen av kontrakten, så det får man se på. Men for landslagsspill videre ¿ det henger jo litt i en tynn tråd. Jeg ser det. I forhold til å være i en førsteellever på landslaget, er ikke det gunstig. Mye vil nok bli avgjort i løpet av sommeren, regner Wæhler med.

- Skal holde på lenge
- Du har ingen planer om å legge opp?

- Jeg har bestemt jeg for å holde på i mange år til, sier Wæhler, som nylig fylte 35 år.

- Alder er bare et tall. Andre liker å fokusere på det. Jeg synes det er litt morsomt å motbevise at alder har så mye å si. Jeg føler meg ung og sprek og skal holde på i mange år til. Jeg gleder meg nesten til å bli ett år eldre, så jeg kan vise at selv 35-åringer kan spille god fotball.

- Og du har ambisjoner om å spille på landslaget så lenge du er aktiv?

- Ja, i hvert fall under Drillo sin periode. Det er det målet jeg har satt meg. Det er snakk om alder, selvfølgelig, men så lenge man er god nok, får man håpe at de benytter seg av de beste spillerne. Jeg ser meg selv som der oppe og da har alder ikke noe å si.

Det så man også lørdag, da Wæhler var en av Norges beste spillere.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.