*Nettavisen* Sport.

Derfor vinner Manchester United

Foto: (Scanpix)

Tror du oss ikke? Les her.

10.08.07 10:01

Nettavisen tipper at Manchester United blir engelsk seriemester sesongen 2007/08. Vi vet at tipset er kjedelig, vi vet at Chelsea har forsterket stallen kraftig i sommer og vi vet at mange av våre lesere vil bli forbannet.

Det får bare være.

Bredere stall
Sir Alex Ferguson ledet forrige sesong Manchester United til seriegull for niende gang siden han overtok managerjobben i 1986. Den hissige skotten har på ingen måte ligget på latsiden i sommer av den grunn.

Ferguson har kjøpt Owen Hargreaves, Nani, Anderson og er i ferd med å sikre seg Carlos Tevez etter lang kamp. Han har solgt Alan Smith, Kieran Richardson og Giuseppe Rossi – tre spillere som ikke var gode nok for laget forrige sesong.

Den spillerstallen som i fjor holdt til seriegull med seks poengs margin til Chelsea, er dermed blitt enda sterkere. Og så lenge Cristiano Ronaldo holder seg skadefri, blir United et vanskelig lag å stoppe.

Cristiano Ronaldo
Den 22 år gamle ballkunstneren som scoret 17 ligamål i fjor, har spilt minst 29 kamper i samtlige fire sesonger i Premier League så langt, og således vist seg å tåle de tøffe taklingene han blir utsatt for i kamp etter kamp.

Det er mulig at Manchester United er helt avhengig av en skadefri Ronaldo for å vinne seriegullet. Men det er også mulig at Nani og/eller Anderson slår til umiddelbart, og hvis det blir tilfelle, har Nettavisen vanskelig for å se at noen andre lag vil sanke flere poeng enn United.

Ferguson rår over mer kreativitet enn noen andre lag i Premier League. Og han rår over en av verdens aller beste spillere i Cristiano Ronaldo.

Kontinuitet
Vi tror også at Chelsea vil bli svekket av afrikamesterskapet og alle skadene som hjemsøker londonklubben i skrivende stund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Manchester United består av en rutinert, temposterk og solid forsvarsfirer, en strålende midtbane og spennende spisser. Samt en imponerende blanding av erfarne landslagsspillere og løfterike talenter på reservebenken. Edwin van der Sar og Ben Foster sørger for at Manchester United er minst like solide på keeperplassen som konkurrentene er.

Stammen i laget (Rio Ferdinand – Paul Scholes – Wayne Rooney) har utviklet sitt samarbeid over flere år, og sørger for den kontinuiteten som så mange topptrenere mener er en forutsetning for å oppnå suksess.

Kontinuiteten gjenspeiler seg også på overgangsfronten. Forrige sommer var Michael Carrick det eneste store kjøpet. I år er det Owen Hargreaves og trolig Carlos Tevez.

Mangler målmaskin
Det eneste United mangler, er en målmaskin av Ruud van Nistelrooy-typen. Wayne Rooney har ennå ikke nådd 20 ligamål på én sesong. Skadeutsatte Louis Saha gjorde det for Fulham sesongen 2000/01, da han scoret 27 mål. Men Saha må nok regne med å miste mye spilletid til Carlos Tevez, hvis den overgangen går i orden.

Likevel er det så mange spillere i den antatte førsteelleveren som bidrar i målprotokollen at mangelen på målmaskin blir mer enn kompensert.

Forhåpentligvis får vi se en god del av Ole Gunnar Solskjær kommende sesong. 34-åringen er i skrivende stund skadet, og konkurransen om spilletid er hardere enn noen gang, men det hadde vært moro om han spilte nok til å få sitt sjuende ligagull i England – hvis Manchester United ender opp som seriemester.

Nettavisens tips: Ligamester

Hva tror du om Manchester United kommende sesong? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.