RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos/Scanpix

Derfor vinner tyskerne finalen

Sist oppdatert:
Nettavisen vurderer finalelagene i Champions League, spiller for spiller.

MÜNCHEN (Nettavisen): Årets finale i Champions League er mer enn en kamp mellom to lag. Det er England mot Tyskland, engelsk vilje mot tysk maskineri.

Nettavisen vil nå vurdere det som trolig blir de to startoppstillingene i finalen, spiller for spiller. Er Bayern så store favoritter som ekspertene vil ha det til?

Det er verdt å nevne at begge lags førsteellevere er langt fra spikret. Suspensjoner gjør at lagene må stokke om på det trygge og vante, men vi har tatt utgangspunkt i de mest sannsynlige startoppstillingene.

BAYERN MUNCHEN:

Manuel Neuer: Har alt som skal til for å kunne bli matchavgjørende i finalen, og er i strålende form. Han er også fryktelig god til å redde straffespark, en egenskap som selvsagt kan bli svært viktig i en finale. God på strek og trygg i feltet.

Terningkast 5.

Phillip Lahm: Bayern-kapteinen har erfaringen som skal til i en slik finale. Liker å bidra i angrep, men samtidig løpssterk nok til å orke en jobb i forsvar. Liten av vekst, men går til i duellene.

Terningkast 5.

Jerome Boateng: Boateng har hatt en god sesong for Bayern, og starter trolig mot Chelsea. Han er bedre som stopper enn back, og fysikken taler til hans fordel. Blir trolig en duell mellom mannfolk når Drogba kommer på besøk.

Terningkast 4.

Daniel van Buyten: En hodesterk midtstopper med god fysikk. Han er i tillegg god med ballen i beina, men er ofte ujevn i prestasjonene. Ville trolig startet på benken om Bayern ikke hadde hatt spillere ute med suspensjoner.

Terningkast 3.

Rafinha: En offensiv back, som er glad i å ha ballen i beina og ikke tar fem øre for å prøve tidlige innlegg. Rapporterne fra de tyske journalistene Nettavisen har snakket med, sier at han sliter fælt når han blir utfordret en mot en. Sliter også med posisjoneringen.

Terningkast 3.

Bastian Schweinsteiger: Er beskrevet som en blanding av en løve og en tiger. Temposterk, men samtidig fysisk meget solid. Har mye erfaring, og kan fort bli en mann som havner på scoringslista i finalen. Er i tillegg veldig pasningssterk.

Terningkast 5.

Toni Kroos: Midtbanetalentet er svært pasningssikker, fysisk sterk og samtidig målfarlig. Begynner å bli en mann å regne med, også i de store kampene.

Terningkast 4.

Thomas Müller: Den tyske scoringsmaskinen får trolig rollen som bindeledd mellom midtbanen og spissene til Bayern, og er alltid farlig foran mål. Jobber alltid knallhardt, men har ofte kamper hvor ballen spretter feil vei. På sitt beste kan han være en matchvinner.

Terningkast 4.

Arjen Robben: Blant Bayerns beste spillere, og har alt som skal til for å gjøre Chelsea-forsvarerne svimle. Verdensklasse når han har dagen, og det har han ofte. Måtte gå av fredagens Bayern-trening med skade, men rapportene tilsier at han rekker kampen.

Terningkast 6.

Franck Ribery: Den lekne franskmannen dobler Chelseas hodebry på backene. Er i likhet med Robben veldig god til å utfordre med ball, går på lure løp og er alltid farlig når han nærmer seg motstandernes boks.

Terningkast 5.

Mario Gomez: En spiss som kan være elendig i 90 minutter, men likevel score to mål. Måltyv av rang, og blir viktig i det oppbyggende spillet. God til å holde på ball.

Terningkast 5.

TOTALSUM BAYERN: 49 poeng.

CHELSEA:

Petr Cech: Mannen med hjelmen er på vei tilbake til sitt gamle nivå, og har prestert godt og solid for Chelsea denne sesongen. Er en matchvinner når han er i form, og sprer trygghet i Chelseas bakre rekker.

Terningkast 5.

Ashley Cole: Har bøttevis med erfaring, noe som selvsagt kommer godt med i en finale. Har mistet litt av tempoet som gjorde ham til en av verdens beste backer, men er fortsatt en mann å stole på.

Terningkast 4.

David Luiz: Helt fantastisk på gode dager, men som Gary Neville så fint sa det: - Noen ganger ser det ut som han blir styrt av en 10-åring med Playstation-kontroll på tribunen.

Terningkast 4.

Gary Cahill: Må ta ansvar i kaptein Terrys fravær, men starter kampen etter en trøblete oppkjøring. En god og solid stopper, som fort kan bli tungen på vektskålen når Chelsea skal stå imot aggressive tyskere som jakter gull på hjemmebane.

Terningkast 4.

Jose Bosingwa: Portugiseren er hurtig, men sliter ofte når i store kamper. Chelsea-forsvarets svakeste ledd, men har tidligere vist at han har et greit toppnivå. Så spørs det om han kommer seg opp på det når finalen setter i gang.

Terningkast 3.

John Obi Mikel: Mannen som aldri mister ballen, og aldri scorer, ser ut til å få tillit sentralt på Chelsea-midtbanen. Mikel er solid, og får trolig jobben med å balansere laget og gjøre det trygge. Det er han god til.

Terningkast 4.

Salomon Kalou: Det er vanskelig å spå hvem som kommer til å spille på kantene for Chelsea i finalen, men mye tyder på at ivorianeren får tillit fra start. Har evnen til å skape farligheter på egenhånd, men ofte detter han ut av kamper. Har han dagen, kan han by på mye trøbbel for Bayern-forsvaret.

Terningkast 3.

Frank Lampard: Får kapteinsansvar mot Bayern, og står overfor sin livs viktigste klubbkamp noensinne. Lampard er en klassespiller, som har egenskapene som skal til for å avgjøre en finale. Skyter godt, er trygg fra ellevemeteren og dyktig med ballen.

Terningkast 5.

Juan Mata: Spanjolen har vært enorm for blåtrøyene i store deler av sesongen, og har blikket og touchen som skal til for å skape farligheter. Sto bak 22 Chelsea-mål denne sesongen, enten han scoret selv eller hadde assist. Kan bli livsviktig for Chelseas sjanser på lørdag.

Terningkast 5.

Daniel Sturridge: En av få Chelsea-spillere som er i stand til å gjøre det uventede. Problemet er at han ofte tar dårlige valg når han kommer i gode posisjoner. Ujevn.

Terningkast 3.

Didier Drogba: Oksen fra Elfenbenskysten er trolig Chelseas viktigste spiller i finalen. Har han dagen, kan han fort avgjøre kampen på egenhånd. Stor og sterk, og vet hvor målet står.

Terningkast 5.

TOTALSUM CHELSEA: 45 poeng.

Kampen mellom Bayern München og Chelsea spilles klokken 20.45 lørdag kveld. Kampen følger du i vårt livesenter.

Nettavisen er på plass i München, og vil komme med fyldige oppdateringer både før, under og etter kampen.

PS: Bayern må klare seg uten den suspenderte trioen Holger Badstuber, David Alba og Luiz Gustavo. Chelsea mangler fire spillere på grunn av suspensjon: John Terry, Branislav Ivanovic, Raul Meireles og Ramires.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere