*Nettavisen* Sport.

Det beste fra 24. serierunde

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Rundens lag, rundens mål og mye mer. Her er våre kåringer fra tippeligarunde 24.

27.09.11 10:40

Her er rundens lag, rundens mål og mye annet fra 24. serierunde.

Rundens lag - Runde 24 (4-4-2):

KEEPER: Rune Almenning Jarstein (Viking) - Landslagskeeperen holdt buret rent mot Molde, og viste seg frem med noen fantastiske redninger. Verdensklasse, mente Solskjær etter kampen.

FORSVAR:

André Muri (Vålerenga) - Muri var sjef i den intense bataljen mot Rosenborg, og scorer kampens eneste mål. Uslåelig i lufta.

Haraldur Freyr Gudmundsson (Start) - Islendingen sørget for at LSK fortsatte måltørken, og var god gjennom hele kampen. Rolig med ball i beina, og knalltøff i nærkampene.

Are Tronseth (Haugesund) - Veteranen gjorde en strålende kamp mot Aalesund, og viste at de gamle er eldst. Aalesund skapte knapt en sjanse, og Tronseth styrte Haugesund-forsvaret med jernhånd.

Jørgen Horn (Fredrikstad) - Lokaloppgjøret mot Sarpsborg var som skapt for Jørgen Horn. Han var som vanlig veldig aggressiv og god i duellene, og bidro til total FFK-dominans. Hadde også en målgivende pasning.

MIDTBANE:

Håvard Storbæk (Odd Grenland) - Midtbanemannen gjorde en god kamp mot gullkandidat Tromsø. Scoret et fantastisk mål på brassespark, og jobbet hardt kampen gjennom.

Etzaz Hussain (Fredrikstad) - Åpnet kampen med å slå en strålende pasning til Tarik Elyounoussi, som sendte FFK i ledelsen. Hussain har en silkefot, og den er han god til å utnytte. Har utviklet seg til å bli en profil i Tippeligaen.

Espen Søgård (Start) - Arbeidsjernet spilte for første gang mot sine gamle lagkamerater, og Søgård virket tent på å vise at LSK gjorde feil som lot ham gå. Vant alt av dueller, og hadde en målgivende pasning.

Ørjan Hopen (Sogndal) - Unggutten har tatt store steg denne sesongen, og gjorde nok en god kamp da Sogndal slo Brann på søndag. Skrudde en corner rett i mål.

ANGREP: Tarik Elyounoussi (Fredrikstad) - Tarik sendte FFK i ledelsen etter ett minutt, med en fantastisk scoring. Var et uromoment kampen gjennom.

Espen Hoff (Start) - Hoff scoret to mål mot LSK, og sørget for fornyet håp om tippeligaspill på Sørlandet i 2012. Var vanskelig å plukke opp for LSK-forsvaret, og skapte mye rom for sine lagkamerater.

HTML EMBED

GENERELT:

Rundens mål: Håvard Storbæk mot Tromsø. Fikk ballen på syv meter, hev seg til værs og brassesparket lærkula rett i nettet. En nydelig scoring.

Rundens merkelige mål: Jone Samuelsen mot Tromsø. Dette er nok første og siste gang vi får se noe lignende. Tromsø hadde corner, og keeper Marcus Sahlman var med i angrep. Corneren ble klarert, og Jone Samuelsen klarte på utrolig vis å sette hodet på ballen, og headingen gikk i mål fra egen banehalvdel. Målet går nå sin seiersgang verden over.

Rundens helomvending: Per-Mathias Høgmo. Skrøt av dommer Tom Henning Øvrebø etter at han viste ut Saliou Ciss, og mente Tippeligaen trengte dommere som han i den intense sesongavslutningen. Tirsdag ble det klart at Høgmo og Tromsø anker utvisningen.

Rundens utbrudd: Jan Jönsson og Martin Andresen ble intervjuet i etterkant av kampen mellom VIF og RBK på Ullevaal. Der fikk de to trenerne se bilder av Andresen som jublet for en relativt stygg duell mellom Fegor Ogude og Daniel Örlund. Svenske Jönsson slo i bordet, og var tydelig forbannet på VIF-sjefens jubling.

- Forstår ikke at det går an å applaudere det, sa Jönsson. Dermed fikk den sindige svensken vist frem en ny side av seg selv.

Rundens lykkeønskninger: Går til Carl-Erik Torp. Knallgod spiller som fortjener å komme tilbake på banen. God bedring!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.