*Nettavisen* Sport.

Det beste fra åttende serierunde

Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix

Rundens lag, styrkedrikker, morsomme tilsvar og rundens mål. Les alt om tippeligarunde åtte her.

20.05.11 12:51

Hver uke etter at siste kamp i tippeligarunden er spilt, vil vi i Nettavisen publisere våre kåringer. Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig i våre valg.

Les alle sakene fra runden her!

Rundens lag - Runde 8 (4-4-2):

KEEPER:Adam Larsen (Strømsgodset) – Unggutten holder nullet mot Brann, og står en god kamp. Har flere gode redninger, og viser at han ikke er redd for å sette ballen hurtig i gang.

FORSVAR: Even Hovland (Sogndal) – Hovland var en periode aktuell for Manchester United, og det er lett å forstå hvorfor. Unggutten var strålende mot Lillestrøm, og styrte Sogndal-forsvaret med jernhånd.

Fredrik Björck (Tromsø) – Svenske Björck scorer et mål, og er ruvende i forsvarsspillet for Tromsø. Vinner alt av dueller.

Rolf Daniel Vikstøl (Start) – Med litt hell kunne Vikstøl scoret tre mål, noe som er beskrivende for spillestilen til venstrebacken. Han fosser i angrep så fort muligheten byr seg, og er i tillegg trygg og god defensivt.

Jesper Mathisen (Start) – Mathisen spilte mot en av Tippeligaens beste spisser i Rade Prica, men lot aldri svensken komme til de største sjansene. Er uslåelig i lufta, og er i tillegg veldig rolig og god med ballen i beina.

MIDTBANE:Umaru Bangura (Haugesund) – Bangura er den drivende kraften på Haugesunds midtbane, og var banens ener mot Vålerenga. Kunne også ha tegnet seg på scoringslisten med et godt skudd, men keeper reddet.

Tom Erik Breive (Sarpsborg) – Breive fortsetter det gode spillet for Sarpsborg, og kunne notere seg for mål og målgivende mot Aalesund. Er disiplinert og god på Sarpsborg-midtbanen.

Kara Mbodj (Tromsø) – Kara scoret to mål og var fullstendig sjef mot Viking på Alfheim. Har virkelig slått tilbake med godt spill, etter at han ble vraket fra laget for noen uker siden. Klassespiller. Les også: - Nekter å selge Kara

Markus Henriksen (Rosenborg) - Henriksen gjorde en god kamp i sin defensive midtbaneposisjon, og er taktisk klok i spillet sitt. Hadde også et skudd i stanga. Les også: - Vi er nødt til å forsterke

ANGREP:Veigar Páll Gunnarsson (Stabæk) – Islendingen scoret sitt hundrede Stabæk-mål mot Odd Grenland, og noterte seg også for en målgivende pasning. Spilte med energi gjennom hele kampen, og var vanskelig å plukke opp for Odd-forsvaret.

Øyvind Hoås (Sarpsborg) - Den storvokste angriperen gjorde nok en god kamp for sarpingene. Scorer det viktige 1-0-målet, og er et glimrende oppspillspunkt kampen gjennom. Kanskje han kan bli en joker mot Portugal?

HTML EMBED

GENERELT:

Rundens mål: Daniel Chima Chuwkus scoring mot Fredrikstad. Molde-spilleren smalt ballen i nærmeste kryss fra 16 meter, en scoring selv Solskjær hadde vært stolt av.

Rundens comeback: Erik Mjelde mente Kim Ojo spilte mot to kvinnfolk i Glenn Andersen og Alexander Aas. Ronny Deila hadde følgende comeback: - Jeg hører at Kim Ojo vil til Inter. Hvis han synes Glenn Andersen og Alexander Aas er kvinnfolk, da kan han glede seg til å møte Marco Materazzi. Les også: Ojo har mistet troverdigheten

Rundens opphenting: Stabæk mot Odd Grenland. På en vanskelig bortebane snur Stabæk 2-0 til 2-3, og vinner fortjent.

Rundens styrkedrikk: Sogndals Ole Jørgen Halvorsen bommet på et straffespark rett før pause mot Lillestrøm. I andre omgang avgjorde han kampen med sin flotte 2-0-scoring, og etter kampen avslørte han hemmeligheten bak den gode 2. omgangen: - Jeg drakk Lerum-saft i pausa, og det var tungen på vektskålen, kunne Halvorsen fortelle.

Rundens reservelag: FK Haugesund hadde et helt lag ute med skader før kampen mot Vålerenga, men klarte seg uten de 11 skadede spillerne, og tok poeng mot Oslo-laget.

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

- Det beste fra fjerde serierunde

- Det beste fra femte serierunde

- Det beste fra sjette serierunde

- Det beste fra syvende serierunde

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag