RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det beste fra ellevte serierunde

Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Rundens lag, ukens jinx, klønete stoppere og rundens mål. Her er alt om runde 11 i Tippeligaen.

Rundens lag (4-4-2):

KEEPER:

André Hansen (Odd Grenland) – Den tidligere LSK-keeperen storspilte mot gamleklubben, og skal ta mye av æren for at Odd Grenland ikke tapte kampen. God i feltet, og kan bokføre flere feberredninger denne runden. Les også: - Glad ikke LSK satset på ham

FORSVAR:

Vegard Forren (Molde) – Forren begynner å finne tilbake til formen som gjorde ham landslagsaktuell, og gjør en god kamp mot Start. Er en viktig brikke i Moldes defensive spill, og stopper en rutinert herremann som Ole Martin Årst uten problemer.

Zsolt Korcsmar (Brann) – Ungareren gjorde nok en god kamp i Brann-trøya, og rensket unna det Sogndal hadde å komme med. Knalltøff i duellene, og styrer Brann-forsvaret med jernhånd.

Kjetil Berge (Sarpsborg) – Kaptein Berge gjorde en solid figur i Sarpsborg-forsvaret mot Fredrikstad, og binder sammen fireren på en god måte. Kontant i duellspillet.

Magne Simonsen (Molde) – Simonsen var en av flere gode spillere i Molde-forsvaret, og stengte sin side fullstendig. Er glad i å bli med opppover på banen, og er en ressurs for Moldes offensive spill.

MIDTBANE:

Jone Samuelsen (Odd Grenland) – Samuelsen, som Åge Hareide stemplet som for dårlig for Viking, var banens beste spiller mot Lillestrøm. Trygg med ballen, full av energi og kreativ på Odd-midtbanen.

Magnus Wolff Eikrem (Molde) – Den tidligere Manchester United-spilleren spilte en god kamp på Molde-midtbanen mot Start. Er veldig ballsikker, strør om seg med gode pasninger og noterer seg i tillegg for en målgivende.

Daniel Bamberg (Haugesund) – Den blonde brasilianeren med det svenske navnet gjorde en knallkamp i kampen om Rogaland, da Haugesund slo Viking 2-0. Bamberg sto bak mye av det som skjedde på Haugesund Stadion mandag, og endte opp med ett mål og en målgivende pasning.

Makhtar Thioune (Molde) – Når Thioune på sitt beste, er han Tippeligaens beste spiller, og han nærmet seg det nivået mot Start. Scorer ett mål og har én målgivende, og er i en egen klasse når han først bestemmer seg.

ANGREP:

Tarik Elyounoussi (Fredrikstad) – Elyounoussi la inn en landslagssøknad med denne kampen. Er et aktivum på topp for FFK, og scorer et mål tatt ut fra øverste gourmethylle, der han vendte opp og lobbet ballen i mål med en fantastisk manøver.

Pape Pate Diouf (Molde) – Diouf scoret to mål mot Start, hvor ett av dem er en kandidat til årets mål. Diouf limte ballen i krysset fra skrått hold på utsiden av sekstenmeteren. Gode, konstante bevegelser gjorde det umulig for Start-forsvaret å plukke ham opp. Les også: - Solskjær er spesiell

PS: Det gjenstår fortsatt to kamper i runde 11, og de avholdes i juli. Det er derfor et amputert rundens lag vi presenterer denne uken.

HTML EMBED

GENERELT:

Rundens mål: Etter mye diskusjon innad i redaksjonen, falt valget på Pape Paté Dioufs 3-0-mål mot Start, der han knallet ballen i krysset fra langt hold. Valget sto mellom Diofs mål og Tarik Elyounoussis mål mot Sarpsborg, men valget falt altså på Diouf.

Rundens kløne: Jesper Mathisen mot Molde. Midtstopperen fikk ballen på fem meter, skulle vende opp og klarere vekk ballen, men skjøt rett i Pape Pate Diouf slik at ballen gikk i mål. Les også: - Spillerne har skylden

Rundens «det måtte bare skje»: Arild Sundgots handsmål mot Odd Grenland. Sundgot kom smilende ut i mixed zone med god viten om hva som ventet, etter at han nok en gang scoret med hånda. Twitterbrukerne koste seg selvsagt med dette. ” Sundgot bør nomineres til Ekebergs ærespris for hans prestasjoner i fotball og håndball”, og ”Her må Robert Hedin følge med” er bare to av de harselerende meldingene som kom. Les også: - Typisk at dette skjer meg

Rundens «takk for sist»: Magnus Myklebust og André Hansens retur til gamleklubben på Åråsen. Myklebust scoret og Hansen stengte igjen buret med flere gode redninger. Hvert fall frem til Arild Sundgot fant veien til Odds sekstenmeter.

Rundens jinx: Viking fjernet en bil fra Viking Stadion i forrige uke, en bil de mente bragte ulykke over Vikings prestasjoner. Haugesund-fansen svarte med å sette opp en bil på utsiden av Haugesund Stadion, for å fornye Vikings bilforbannelse. Det fungerte tydeligvis, og Haugesund vant 2-0.

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

- Det beste fra fjerde serierunde

- Det beste fra femte serierunde

- Det beste fra sjette serierunde

- Det beste fra syvende serierunde

- Det beste fra åttende serierunde

- Det beste fra niende serierunde

- Tiende serierunde ble utsatt på grunn av streik.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere