Det beste fra første serierunde

Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

Her er Nettavisens kåring av rundens lag, rundens øyeblikk og mye mer.

22.03.11 12:02

Seriepremieren i Tippeligaen er unnagjort, poengene er delt ut og vi har fått noen nye profiler. Hver runde vil Nettavisen gi deg vår kåring av det vi mener bør nevnes av smått og stort. Uenig i våre kåringer? Bruk kommentarfeltet i bunnen.

Rundens Nettavisen-lag:
Runde 1:

KEEPER:
Magnus Hjulstad (Sarpsborg) - Gjorde en feilfri kamp og holdt nullen mot Molde. Flere gode redninger, trygg i alt han foretok seg og distribuerte ballen godt.

FORSVAR:
Jesper Mathisen (Start) - Usynliggjorde Frode Johnsen. Spiller med autoritet og er veldig trygg med ballen.

Frode Kippe (Lillestrøm) - Var sikkerheten selv i LSK-forsvaret, som vanlig. Kunne med hell også fått et mål, men LSK-laget hadde andre som tok seg av scoringene. Oser erfaring.

Ole Christoffer Heieren Hansen (Sarpsborg) - Midtstopperen gjorde en god kamp mot Solskjær og Molde. Trygg og god i duellspillet, og ikke redd for å spille langs bakken. Les også: - Nå skal vi ta oss en øl

Brian Priske (Start) - Dansken gjorde en flott debut for sørlendingene, viste seg som en offensiv back og kom på løp etter løp opp langs siden. Han kan bli viktig for Start.

MIDTBANE:
Nosa Igiebor (Lillestrøm) - «Nosamannen» scoret to mål, var drivende god på midtbanen og sterkt delaktig i LSKs Stabæk-slakt. Har fysikk kombinert med eleganse.

Carl-Erik Torp (Brann) - Torp gjorde en kjempedebut for bergenserne, og var en hovedårsak til at Brann vant den viktige midtbanekampen. Jobber godt og er god med ballen.

Fegor Ogude (Vålerenga) - Ogude var sterk i duellene, bidro til å binde sammen laget defensivt i tillegg til å være trygg og god med ballen. Kan bli en profil. Les også: Vålerengas gudegave

Fredrik Nordkvelle (Strømsgodset) - Nordkvelle preget kampen mot Sogndal og scoret 2-0-målet. Var som vanlig arbeidssom og vanskelig å spille mot.

ANGREP:
Anthony Ujah (Lillestrøm) - Rundens spiller. Scoret fire mål og gjorde som han ville mot et stakkars Stabæk-lag. Speiderne som så Ujah i denne kampen må ha satt kaffekoppen i halsen, for Ujah var på et helt eget nivå. Les også: Nå er tolv millioner for lite

Kim Ojo (Brann) - For en åpenbaring! Ojo lekte med Rosenborg-forsvaret, scoret ett mål og hadde én målgivende. Hvis dette fortsetter har Brann gjort et kanonkjøp. Les også: - Jeg takker Gud hvert eneste sekund

Foto: Stian Lysberg

GENERELT:
Rundens råtass: LSKs Lars Kristian Eriksen kunne like gjerne vært proff i karate som fotball. Mot Stabæk kom han i ren «Chuck Norris-stil» og sparket ned Pontus Farnerud i nakkehøyde. Burde nok vært rødt kort.

Rundens sjokk: Her er det bare å velge og vrake. 7-0 på Telenor Arena, Sarpsborgs Molde-slakt eller Branns seier over RBK, som ikke tapte én kamp i fjor. At Molde skulle tape 3-0 mot dumpekandidat Sarpsborg, er etter vår mening det største sjokket.

Rundens spøk: Lillestrøms Espen Søgård er ikke kjent for å være en målscorer. På Telenor Arena fikk han ballen på rundt 40 meter på stillingen 0-7, ladet kanonen med hele kroppen og utførte en skuddfinte til tross for at han sto helt alene. Det medførte latter fra både Søgård selv og LSK-publikummet. Søgård valgte å la det bli med skuddfinta og spilte heller ballen til en medspiller.

Rundens storskjermmelding: «Det skal dæm ha, Rosenborg, dæm prøvd». Storskjermen på Brann Stadion med et lite stikk til RBK-nestor Nils Arne Eggens legendariske sitat etter å ha slått Real Madrid: «Det ska dæm ha, Real Madrid, dæm prøvd!»

Rundens øyeblikk: Anthony Ujahs 1-0-scoring mot Stabæk. Det var ikke selve målet som er grunnen til at Ujah vinner denne kåringen, men feiringen. Ujah løp rett bort til trener Henning Berg, og viste at det ikke er en strid gående mellom ham og treneren, til tross for bråket den siste tiden.

Følg med etter neste serierunde, da er Nettavisen tilbake med det beste fra runde to. Enig eller uenig i kåringene fra denne runden? Diskuter under.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.