*Nettavisen* Sport.

Det beste fra syvende serierunde

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Rundens lag, sangfugler, kløner og heldige bestemødre. Les alt om tippeligarunde syv her.

18.05.11 13:00

Hver uke etter at siste kamp i tippeligarunden er spilt, vil vi i Nettavisen publisere våre kåringer. Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig i våre valg.

Les alle sakene fra runden her!

Rundens lag - Runde 7 (4-4-2):

KEEPER: Espen Bugge Pettersen (Molde) - Landslagskeeperen viste hvorfor han er en av Drillos utvalgte. Gjorde en feilfri kamp mot LSK, og hadde et par fine redninger mens det ennå var spenning på Åråsen.

FORSVAR: Even Hovland (Sogndal) - Unggutten var fullstendig sjef i et Sogndal-forsvar som bare har sluppet inn to mål på de fem siste kampene. Ruvet i lufta, og gjorde det vanskelig for Stabæk-spissene å utrette noe.

Christian Gamboa (Fredrikstad) - Gamboa er morsom å se på, og løp som en duracellkanin gjennom hele kampen på FFKs høyreback. En av få backer i Norge som er like hurtig som Luton Shelton, og det fikk han bruk for på mandag. Dristig, offensiv back.

Vegard Forren (Molde) - Forren gjorde en god kamp mot Tippeligaens heteste spisspar Ujah/Sigurdarson. Rolig og god med ballen, og var en av flere gode i Moldes forsvarsfirer. Det er sjelden hjemmelaget skaper så lite på Åråsen som de gjorde mot Molde.

Tom Erik Nordberg (Haugesund) - Stopperen er på utlån fra RBK, og det angrer trolig trønderne på nå. Nordberg storspilte, og viste at han fort kan bli en viktig brikke for Rosenborg i fremtiden. Les også: - Rosenborg er det siste laget jeg vil slå

MIDTBANE: Magne Hoset (Molde) - Hoset må være en drøm å ha bak seg hvis man er angrepsspiller på Molde. Strødde om seg med krempasninger, og viste nok en gang at han har en fot mange kan misunne ham i norsk fotball. Scoret sikkert på straffespark. Les også: - Vi er mer enn afrikanerne.

Rudolph Austin (Brann) - Austin var noen centimeter fra årets mål, med en suser av et frispark fra 35 meter. La som alltid ned en heroisk jobb i det defensive arbeidet, og ble matchvinner på straffespark. Les også: - Jeg tenker ikke på utlandet.

Makhtar Thioune (Molde) - Thione begynner å finne frem til formen som gjorde ham til Tippeligaens beste spiller i 2009. Vant dueller, skapte sjanser og var umulig å plukke opp for Lillestrøms sentrale midtbane. Kunne scoret et par mål, men ble for heit på grøten.

Joachim Jørgensen (Sarpsborg) - Den defensive midtbanespilleren er knalltøff å spille mot. Klinte til i duellene, gjorde ting enkelt og var en viktig grunn til at Sarpsborg kunne gå fra Alfheim med poeng.

ANGREP: Tarik Elyounoussi (Fredrikstad) - FFK skapte mye mot Vålerenga, og det skal Elyounoussi ha æren for. Ikke bare scoret han et fantastisk mål, han var et konstant uromoment, la ned et maratonløp i innsats og viste at han snart bør bli en mann for Drillo. Det er morsomt å se ham spille om dagen.

Thomas Sørum (Haugesund) - Sørum viste mot Rosenborg at han er en klassespiller. God til å holde på ball, og er et fremragende oppspillspunkt. Scoret et fint mål på hodet.

HTML EMBED

GENERELT:

Rundens mål:Tarik Elyounoussi mot Vålerenga. Det var Solskjær-snitt over den avslutningen, der han får ballen, vender opp og skyter i én og samme bevegelse. En fantastisk scoring.

Rundens øyeblikk:Vegard Forren mot Lillestrøm. Forren skulle klarere et innlegg fra LSKs venstreside, men i stedet for å kline ballen opp på tribunen, fikk Forren drømmetreff og feiet ballen mot eget mål. Kun et tigersprang fra Bugge Pettersen hindret det som ville vært et selvmål for generasjoner.

Rundens sangfugl: Bergenseren Knut Tørum sang like gjerne med på nystemten, før avspark på Brann Stadion. Det er vel første gang bortelagets trener synger med på Bergenssangen før en kamp mot Brann på Brann Stadion? Uansett en fin gest av Start-sjefen.

Rundens kløne: LSK-kaptein Frode Kippe. Laget straffespark og scoret selvmål. Den storvokste stopperen har hatt morsommere kamper.

Rundens bestemor: En kvinne i 70-årene la inn en 64-kroners lynkupong på Norsk Tipping før tippeligarunden. Resultat? 12 rette og 5.2 millioner i gevinst. Man kan vel slå fast at det aldri har smakt bedre med kaffe og vafler enn den kvelden.

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

- Det beste fra fjerde serierunde

- Det beste fra femte serierunde

- Det beste fra sjette serierunde

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.