RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Det beste fra tiende serierunde

Sist oppdatert:
Rundes lag, rundens mål og rundens smell. Les alt om tippeligarunde ti.

Hver uke etter at siste kamp i tippeligarunden er spilt, vil vi i Nettavisen publisere våre kåringer. Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig i våre valg.

Les alle sakene fra runden her!

Rundens lag - Runde 10 (4-4-2):

KEEPER:Stefan Logi Magnusson (Lillestrøm) - Måtte se to baller bak seg, men vartet opp med flere gode redninger, da Sarpsborg 08 presset på mot slutten. I en runde der det ble gjort mye rart av burvokterne, var den solide islendingen den som kom best ut av det totalt sett.

FORSVAR: Lars Christopher Vilsvik (Strømsgodset) - Gutten som startet karrieren på samme lag som Manchester Citys Jerome Boateng fortsetter å bemerke seg i Tippeligaen. Er god defensivt, samtidig som han skaper ting framover med sin gode fart og teknikk. Strømsgodset-trener Ronny Deila mener landslagssjefen nå må få øynene opp for backtalentet.

Kim André Madsen (Strømsgodset) - Godset-stopperen har vært god i år og var det også mot Fredrikstad. Bryter ofte foran motstanderen og leser spillet godt.

Andre Muri (Vålerenga) - Vålerenga-stopperen fikk en forholdsvis grei oppgave mot Sogndal. Saftkokerne slo mye langt opp i feltet og der sto Muri og stanget unna. 30-åringen bidro til at VIF holdt nullen for første gang siden andre serierunde og tok sin første seier på seks kamper.

Hans Åge Yndestad (Tromsø) - Høyreback Tom Høgli fikk æren av å sette inn sitt første tippeligamål noensinne på tampen mot Brann, men det var likevel Yndestad som imponerte mest av Tromsø-backene. 30-åringen hadde få problemer med uberegnelige Diego Guastavino, samtidig som han var god offensiv og vartet opp med målgivende på 3-0.

MIDTBANE: Simen Brenne (Odd Grenland) - Reddet Odd Grenland fra cupflause mot Kongsvinger i forrige uke og fortsatte det solide spillet mot Rosenborg. Scorer kampens første mål og jobber knallhardt både offensivt og defensivt. Også Egil Drillo Olsen har lagt merke til Brennes positive formkurve og inkludert ham i Portugal-troppen .

Pontus Farnerud (Stabæk) - Mannen Stabæk-trener Jörgen Lennartsson har omtalt som Tippeligaens svar på Barcelonas Xavi, ser ut til å være på vei mot storformen igjen. Mot Start styrte han midtbanen sammen med Henning Hauger. Gjør kloke og trygge valg med ballen for et Stabæk-lag som virkelig har reist seg etter smellen mot Lillestrøm i serieåpningen.

Michael Barrantes Rojas (Aalesund) - Midtbanemannen fra Costa Rica spilte en meget god kamp mot Viking og banket inn et herlig mål i andre omgang. Fikk mye spillerom mot tamme siddiser, spesielt i 2. omgang, og er alltid skuddvillig.

Palmi Rafn Palmason (Stabæk) - Var svært sentral da bæringene snudde 0-1 til 3-1 i løpet av kort tid mot Start på Sør Arena, i en kamp som til slutt endte 4-2 til gjestene. Fikk stå merkelig alene ved begge sine to scoringer, men viste ro i avslutningene. Islendingen jobbet også knallhardt kampen igjennom.

ANGREP: Sigurd Rushfeldt (Tromsø) - Veteranen noterte seg for hat trick mot Brann og tok med det over tittelen som den mestscorende i Tippeligaen noensinne. Kystsamen står nå med 168 fulltreffere i den øverste divisjonen, samtidig som Tromsø stadig vekk ser mer og mer ut som en gullkandidat.

Nikola Djurdjic (Haugesund) - Thomas Sørum scoret to ganger mot Molde, med det var likevel Djurdjic som imponerte mest av Haugesunds to spisser. Serberen hadde målgivende på to av hjemmelagets scoringer i 5-0-seieren og satte inn et straffespark. Et konstant uromoment på topp.

GENERELT:

Rundens scoring: Michael Barrantes Rojas' scoring for Aalesund mot Viking. Han fikk riktig nok all verdens tid og rom, men innlegget fra Einar Jääger var perfekt og costaricanerens kanonkule kunne ikke Rune Jarstein gjøre så mye med.

Rundens goalgetter: Han har blitt 38 år, Sigurd Rushfeldt, men i løpet av de årene spissen har vært aktiv ser det ikke ut som målet har flyttet seg nevneverdig. Rushfeldt fant veien dit tre ganger mot Brann og overtok dermed rekorden til Harald Martin Brattbakk som tidenens toppscorer i Tippeligaen. Det blir trolig også mange sjanser for 38-åringen til å forbedre rekorden.

Rundens Solskjær-smell: Molde var på vei oppover tabellen og det kunne virke som om Ole Gunnar Solskjær var i ferd med å virkelig få skikk på gutta fra rosenes by. Mot Haugesund gikk imidlertid alt galt for laget til den tidligere storscoreren og de blå måtte reise hjem med fem baklengsmål i sekken. - Alt gikk galt, sa Molde-sjefen etter kampen.

Rundens klabb og babb: Vålerenga holdt nullen borte mot Sogndal, men det var ikke bare stil å spore bakover hos oslolaget. Etter 83. minutter holdt VIF på å rote det skikkelig til, da to forsvarsspillere først krasjet i hverandre, før keeper Lars Hirshcfeldt mistet en lett ball. Heldigvis for gjestene satte Elvis kula like over det åpne målet.

Rundens snuoperasjon: De gjorde det mot Odd Grenland og borte mot Start skjedde det igjen. Stabæk lå under, men slo kraftig tilbake. I løpet av de første femten minuttene av andre omgang på Sør Arena, hadde 0-1 blitt til 3-1. Det hele endte med 4-2 til gjestene og Stabæk befinner seg på bronseplass etter ni serierunder.

Rundens mest resignerte: Viking er et bunnlag, det er det ingen tvil om. Siddisene ligger helt sist på tabellen og borte mot Aalesund hadde Stavanger-laget svært lite å by på. Mens AaFK-trener Kjetil Rekdal konstant var oppe fra benken og «coachet» sine menn, ble Viking-sjef Åge Hareide mer og mer passiv. Det så ut som han kunne tenkt seg å ha vært et helt annet sted.

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

- Det beste fra fjerde serierunde

- Det beste fra femte serierunde

- Det beste fra sjette serierunde

- Det beste fra syvende serierunde

- Det beste fra åttende serierunde

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere