RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir ikke noe fart uten bart, Ronaldo!

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Portugiserne vet hvordan deres største stjerne skal få hull på byllen.

Portugal og Cristiano Ronaldo imponerte ikke voldsomt under sin første kamp mot Elfenbenskysten og måtte ta til takke med 0-0.

Dermed har presset på Real Madrid-stjernen og lagkameratene økt i det som allerede har blitt stemplet som «dødens gruppe».

I tillegg til Portugal og Elfenbenskysten, består gruppen også av Brasil og Nord-Korea. Portugiserne møter sistnevnte til dyst mandag og bør helst få med seg tre poeng før det som trolig blir et helt avgjørende møte med Brasil i siste gruppekamp. Dermed er det også viktig å ha en Ronaldo i storform. Superstjernen har imidlertid ikke scoret for landslaget på 16 måneder.

Skaff deg bart, Ronaldo!
I Portugal har man imidlertid svaret på hvordan 25-åringen skal finne tilbake til scoringsformen i landslagstrøyen. Løsningen vil ifølge en avstemning på Facebook være å anlegge bart.

Rundt 60,000 fans har sagt seg enig i at noen av de aller beste portugisiske spillerne gjennom tidene har hatt bart, og at den glattbarberte stilen til dagens stjerner ikke er akseptabelt.

Portugisiske menn er kjent for å være bartefine og spesielt på 1980-tallet var hår på overleppa en slager blant fotballspillere.

- Barten har gjennom tidene vært svært viktig for landslaget vårt, og det er obligatorisk med bart når man drar til et VM-sluttspill, sier mannen bak Facebook-gruppen ifølge Reuters.

- Vi har over 50,000 medlemmer i gruppen og målet må bli å runde 100,000. Det viktigste er likevel å få alle spillerne til å anlegge bart, sier han litt humoristisk.

Så langt har imidlertid ingen av spillerne tatt budskapet. Forsvarsspiller Bruno Alves prøvde seg med liten tynn bart i en treningskamp, men den har siden blitt barbert bort igjen.

Bartefine stjerner
På 1980-tallet ble spillere som Carlos Manuel og Fernando Chalana kjent for sin overleppepynt i Portugal.

Barten til Carlos Manuel dekket over begge leppene i 1985, og flagret i vinden da han scoret viktige mål for Portugal.

Chalana på sin side fikk kallenavnet «Chalanix» fordi han med sin bart lignet på tegneseriehelten Asterix under EM i 1984.

Andre kjente bartefine fotballspillere er brassen Socrates, tidligere Chelsea-helt Mickey Droy, Tysklands storscorer Rudi Völler, Tottenham-helt Ricky Villa, den hårfagre keeperen David Seaman, Liverpools Ian Rush, og fiaskotrener Graeme Souness.

Og selvfølgelig: Carlos Alberto Valderrama.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere