*Nettavisen* Sport.

Det blir ikke noe fart uten bart, Ronaldo!

Foto: Reuters/Scanpix

Portugiserne vet hvordan deres største stjerne skal få hull på byllen.

20.06.10 20:53

Portugal og Cristiano Ronaldo imponerte ikke voldsomt under sin første kamp mot Elfenbenskysten og måtte ta til takke med 0-0.

Dermed har presset på Real Madrid-stjernen og lagkameratene økt i det som allerede har blitt stemplet som «dødens gruppe».

I tillegg til Portugal og Elfenbenskysten, består gruppen også av Brasil og Nord-Korea. Portugiserne møter sistnevnte til dyst mandag og bør helst få med seg tre poeng før det som trolig blir et helt avgjørende møte med Brasil i siste gruppekamp. Dermed er det også viktig å ha en Ronaldo i storform. Superstjernen har imidlertid ikke scoret for landslaget på 16 måneder.

Skaff deg bart, Ronaldo!
I Portugal har man imidlertid svaret på hvordan 25-åringen skal finne tilbake til scoringsformen i landslagstrøyen. Løsningen vil ifølge en avstemning på Facebook være å anlegge bart.

Rundt 60,000 fans har sagt seg enig i at noen av de aller beste portugisiske spillerne gjennom tidene har hatt bart, og at den glattbarberte stilen til dagens stjerner ikke er akseptabelt.

Portugisiske menn er kjent for å være bartefine og spesielt på 1980-tallet var hår på overleppa en slager blant fotballspillere.

- Barten har gjennom tidene vært svært viktig for landslaget vårt, og det er obligatorisk med bart når man drar til et VM-sluttspill, sier mannen bak Facebook-gruppen ifølge Reuters.

- Vi har over 50,000 medlemmer i gruppen og målet må bli å runde 100,000. Det viktigste er likevel å få alle spillerne til å anlegge bart, sier han litt humoristisk.

Så langt har imidlertid ingen av spillerne tatt budskapet. Forsvarsspiller Bruno Alves prøvde seg med liten tynn bart i en treningskamp, men den har siden blitt barbert bort igjen.

Bartefine stjerner
På 1980-tallet ble spillere som Carlos Manuel og Fernando Chalana kjent for sin overleppepynt i Portugal.

Barten til Carlos Manuel dekket over begge leppene i 1985, og flagret i vinden da han scoret viktige mål for Portugal.

Chalana på sin side fikk kallenavnet «Chalanix» fordi han med sin bart lignet på tegneseriehelten Asterix under EM i 1984.

Andre kjente bartefine fotballspillere er brassen Socrates, tidligere Chelsea-helt Mickey Droy, Tysklands storscorer Rudi Völler, Tottenham-helt Ricky Villa, den hårfagre keeperen David Seaman, Liverpools Ian Rush, og fiaskotrener Graeme Souness.

Og selvfølgelig: Carlos Alberto Valderrama.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.