RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir ikke vinter-VM i fotball

Foto: OMAR TORRES (AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Qatar-VM i 2022 skal spilles om sommeren. Se de fantastiske stadionplanene.

- Alt er klart for fotball VM på sommerstid i 2022, og alle de 64 kampene skal spilles i Qatar, sier Blatter ifølge BBC.

Fifa-presidenten fortalte at en delegasjon fra Qatar har vært på besøk hos FIFAs hovedkvarter i Zürich og indikert at VM kommer til å bli spilt om sommeren som vanlig.

Høye temperaturer er grunnen til at en løsning med vinter-VM har vært diskutert. Kampene skal spilles på luftavkjølte arenaer på rundt 27 grader. Verre blir det for de tilreisende tilskuerne, som skal ferdes rundt i gatene i den høye varmen.

Tidligere i år var Michel Platini ute i media og mente Qatar måtte dele VM med nabolandene, men nå er det altså klart at alle kampene skal spilles i oljelandet.

Qatar slo Australia, Japan, Sør-Korea og USA i kampen om å få arrangere VM i 2022.

Med sine 1,6 millioner innbyggere og flateinnhold på kun 11.437 kvadratkilometer blir Qatar den minste vertsnasjonen i VM-historien - men også den rikeste.

Det kommer til å synes. Se bare på disse stadionplanene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere