Gå til sidens hovedinnhold

- Det blir lettere å gjenskape det nå

Ekspertene hyller Strømsgodset.

43 års ventetid er over.

Strømsgodset kunne søndag kveld juble for et nytt seriemesterskap i eliteserien etter at de slo Haugesund 4-0 på Marienlyst Stadion.

Nå hylles drammenserne, som neste år skal prøve å forsvare seriegullet, samtidig som de har muligheten til å få norsk fotball tilbake på kartet i Mesterligaen.

- Tæl, guts og lagånd
Én av dem som hyller seriemesterne fra Drammen er NRK-profilen Arne Scheie. Han mener at prestasjonen ikke kom søndag kveld, men at prestasjonen går på de 30 kampene som har vært denne sesongen.

- Prestasjonen går på 30 kamper. I dag hadde de matchball og skulle bare vinne, og det klarte de, sier Scheie til Nettavisen.

- De har vist at de har vært veldig flinke til å kjempe gjennom hele kampen, hele sesongen, noe de har fått betalt for med avgjørelser sent i kampene, fortsetter han, før han legger til:

- Det er tæl, guts og lagånd i Strømsgodset, sier Scheie.

- Imponerende kontinuiteten
En annen ting som imponerer NRK-profilen er kontinuiteten i klubben.

- Det som har imponert meg mest med Strømsgodset denne kvelden er kontinuiteten på trenersiden, i støtteapparatet og på spillersiden. De har gjort lure kjøp, i tillegg til å utvikle de unge spillerne de allerede har, forteller 69-åringen.

LES OGSÅ:- Drammen har fått legender

Nå håper Scheie at drammenserne setter seg et mål å kvalifisere seg til Mesterligaen for å få norsk fotball tilbake på kartet.

- Hvis neste store mål er å kvalifisere seg til Mesterligaen, noe jeg håper at de skal klare for å få norsk fotball tilbake på kartet, må de fortsette med den gode trenden, sier han.

- Verdig mester
En annen som hyller vinnerlaget fra Drammen er tidligere Strømsgodset-trener Vidar Davidsen. Han er imponert over at Strømsgodset leverte en 4-0-seier med så høye skuldre og mener de er verdige mestere.

LES OGSÅ:- Hele byen står på hodet

- Dagens prestasjon var overbevisende. Å levere 4-0 med så høye skuldre var imponerende. Jeg synes det er en verdig mester, som viser at de takler presset. Godset har vist det høyeste nivået og det er en veldig fortjent seier, sier Davidsen til Nettavisen.

- Hva tror du om Strømsgodsets sjanser i årene som kommer?

- De har en god mulighet til å stabilisere prestasjonen sin. De har ligget tett under dette nivået i flere år, og nå har de endelig brutt barrieren. Det blir lettere å gjenskape det nå, fordi de vet hva som skal til, sier han.

- De spiller etter en filosofi som er gjennomarbeidet. Det er ikke noe som forsvinner i løpet av natten. Godset har alle forutsetninger for å bli en stabil toppklubb, avslutter Davidsen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken