RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir tungt for RBK i Sverige

Foto: Geir Otto Johansen/Scanpix
Sist oppdatert:
Vi garderer både RBK og Aalesund for 12 rette på midtukekupongen. Se tipset her!

Midtukekupongen er meget spennende denne gangen, med tanke på alle Champions League og Europa League-kampene vil skal kose oss med utover høsten og neste vår. Fire kvalik-kamper fra Champions League som spilles onsdag, og åtte kamper fra Europa League-kvaliken som spilles torsdag, er med på kupongen.

Kupongen er ekstra spennende fordi de norske håpene Rosenborg, Aalesund og Molde skal i aksjon. Motstanden er selvsagt tøff når plasser i gruppespillene er så nær, men det skal også spilles returoppgjør, hvis noen var i tvil om det, og ingenting er avgjort selv om det skulle bli stang ut for de norske i dag eller i morgen.

Det er nå rundt 1.700.000. kroner i bonuspotten, og dette tilfaller en eventuell alenevinner på midtukekupongen.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

AIK - Rosenborg
Champions League-kvalik, runde 3. AIK var gode og vant Allsvenskan i fjor. Nå ligger laget nest sist, og det er helt tydlige at det er, eller hvertfall har vært, problemer i laget i år. Enkelte nye spillere er blitt hentet inn og man har også byttet trener. De siste hjemmekampene har AIK vært gode og tatt viktige poeng. Malmö, Åtvidaberg og Trelleborg er slått og 9 viktige poeng er bokført. På bortebane har man ikke fått samme effekten, og her tapes fortsatt det aller meste. Man gikk videre uten å overbevise mot Jeunesse Esch fra Luxemburg i runde 2.

Rosenborg fortsetter å ikke tape i Tippeligaen, og de er så gode at man nesten blir litt lei av at de ødelegger spenningen i serien år etter år. Odds- og tippemessig er Rosenborg en gave, men det er ikke alltid så godt å si om det blir seier eller uavgjort. Det så ut til å bli U mot Stabæk sist, slik det også gjorde mot for eksempel Viking tidligere i år, men nok en gang foræres trønderne en gave i form av et avgjørende mål i sluttminuttene. Dette skjer fordi Rosenborg er gode og på hugget, det er ikke bare flaks. I forrige kvalikrunde var man bedre enn Linfield over to kamper, men gjorde ikke mer enn nødvendig i bortekampen, før man avgjorde på Lerkendal.

Rosenborgs Trond Henriksen uttaler seg om kampen på RBKs nettsider: -Vi møter et solid lag defensivt. De har en god keeper og en god sentrallinje og er gode i duellspillet. AIK var sjanseløse borte mot Malmø, men er et annet lag på hjemmebane. Mye på grunn av et godt og stort publikum på Råsunda, samtidig som de er mye mer aggressive på hjemmebane, forteller Henriksen.

Også Sveriges landslagstrener Erik Hamrén, som har trent begge dagens motstandere tidligere, har en mening om kampene: - Rosenborg er klare favoritter. Det sier jeg på bakgrunn av at Rosenborg leder Tippeligaen, mens AIK har slitt denne sesongen.

begge lag kan stille med sine beste spillere. Rosenborg kan finne på å stille ganske likt som mot Stabæk: Daniel Ørlund, Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin, Per Ciljan Skjelbred, Anthony Annan, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes , Trond Olsen, Rade Prica. Anvendte innbyttere: Steffen Iversen, Roar Strand, Morten Moldskred.

AIK skal være rimelig sjanseløse på Lerkendal slik de spiller i øyeblikket, og et eventuelt avansement må sikres på Råsunda i dag. Slik AIK har spilt på hjemmebane den siste tiden, kan de fort slå Rosenborg også. Kanskje er ikke et eventuelt 1-2 eller 2-3 tap noen krise for trønderne. Men de er nok avhengige av knepent tap med scoring, eller helst uavgjort, før de trolig vinner returkampen. Vi tror det holder med HU i kamp 1.

Ajax - PAOK Thessaloniki
Ajax tok sølvet i nederlandsk æresdivisjon sist sesong, ett poeng bak Twente. Ajax var beste hjemmelag med 16-1-0 hjemme totalt og den smått utrolige målforskjellen 64-4 på hjemmebane. Man slo et ribbet Chelsea i treningskamp forrige uke og ser ut til å være i rute for en ny sesong.

PAOK fra Hellas var klart best på hjemmebane forrige sesong, borte ble bare 6 av 16 kamper vunnet. 6-5-4 på bortebane er jo ikke dårlig, for all del, men nå skal man ut i Champions League-kvalik og spille om en plass blant de aller beste. Trener Mario Beretta fikk kun en måned i sjefsstolen og er nå erstattet av tidligere PAOK-spiller Pavlos Dermitzakis. Sistnevnte innrømmer at det ble noe knappere tid til forberedelser til dagens kamp enn ønskelig, men at de skal gjøre det beste ut av situasjonen.

Begge lag er utenfor sesong og det er ikke snakk om noen skader, så vidt vi kan se. Grekerne kan alltids overraske, men mot Ajax og fjorårets toppscorer Suarez, som vi la godt merke til i Uruguays VM-kamper, blir det trolig for vanskelig. På hjemmebane blir Ajax favoritter mot nesten alle fotballag i verden, og vi markerer H på folkerekkas største favoritt i kamp 2.

Partizan Beograd - HJK Helsinki
Partizan har fortsatt snaue tre uker igjen til serieåpning i Serbisk Super Liga mot Indjija. Partizan er tradisjonelt et meget sterkt hjemmelag, og i fjor oppnådde man 14-1-0 og målforskjell 37-5 på hjemmebane og man ble nok en gang seriemestere, med ganske god margin ned til Røde Stjerne på 2. plass.

HJK Helsinki har tatt en klar ledelse i finske Veikkuasliiga, der sesongen er omtrent halvspilt. Her har de meget gode 5-1-1 på bortebane totalt, og kun 4 mål er sluppet inn på disse 7 kampene.

Partizan er det beste laget, og den serbiske ligaen er nok hakket bedre enn den finske, men nå er de utenfor sesong, mens finnene er midt i sesong og i meget god form. Når folkerekka viser 67-18-15 er trolig dette en kamp det kan være verdt å gardere for en liten overraskelse, nemlig at Helsinki får med seg et godt utgangspunkt hjem fra Serbia. HU i kamp 3.

Sporting Braga - Celtic
Sporting Braga gjorde en av sine beste sesonger noensinne i fjor og endte på 2. plass i serien, bak suverene Benfica. De imponerte med 14-1-0 og målforskjell 27-6 på hjemmebane. Nå får de sjansen i Champions League for første gang.

Det var Rangers sin tur til å vinne den skotske serien i fjor, og Celtic tapte, slik de selv uttrykker det, det vil si at de måtte ta til takke med sølvet. 9-2-6 på bortebane i serien er jo bra, men når man er topplag i Skottland er seks tap på bortebane krise, og faktisk svkere enn både Motherwell, Dundee United og Rangers. Men det var da, nå ligger Celtic i oppkjøringsfasen til en ny sesong der gull er det eneste som gjelder. Celtics nysignering, mexikanske Efrain Juarez, får sin debut mot Braga på torsdag.

Braga skal klare minst uavgjort på hjemmebane, mens det trolig blir langt verre i returkampen. HU i kamp 4.

Aalesund - Motherwell
Aalesund er fortsatt med i toppen av Tippeligaen, og ser ut til å bli der en stund. 5-3-1 på hjemmebane er bra. De var gode og heldige da det ble 1-0 over Vålerenga sist. I morgen debuterer Aalesund i europeisk sammenheng.

Det var snakk om at Aalesund hadde litt skadeproblemer før kampen mot Vålerenga, men de fleste viste seg å være på plass likevel: Lindegaard - Jääger, Jalasto, Arnefjord, Parr - Arneng, Orry Larsen, Carlsen (Fredriksen fra 66') - Mathisen (Fløtre fra 91'), Aarøy, Phillips. Vi kan vente noe lignende i dag.

Motherwell er blant de bedre skotske lagene i rekken Rangers og Celtic. De er blant de faste deltagerne i skotsk Premier League, og har deltatt i Eurpacup seks ganger tidligere, men de har ikke klart å komme videre fra første runde. I år kom de inn i Europa Leages 2. kvalifiseringsrunde hvor de slo Breidablikk 2-0 sammenlagt. Troppen er meget ung og består av skotter og engelskmenn. Motherwell starter den hjemlige serien 15. august. I sine oppkjøringskamper har du vunnet mot Brechin, Forfar og Ayr. I fjor stoppet de på 4-8-5 på bortebane.

- I Europacup spilles det veldig mye på resultat og det er sjelden man ser fintspillende bortelag. Det får vi nok se på torsdag også, sier Kjetil Rekdal på Aalesunds nettsider. Vi må ha samme innsats som mot Vålerenga, men langt bedre pasningskvalitet og balltempo. Kommer vi godt i gang og kanskje får hull på byllen kan det bli bra. Motherwell er vant til å møte veldig god motstand, som mot Rangers og Celtic. De har også oppnådd gode resultat mot de og vet nok hva som gjelder i slike kamper. En ting som er sikkert er at vi må spille opp mot vårt beste. Utgangspunktet vårt er å vinne kampen, fortsetter han.

Dette blir trolig som Rekdal indikerer, nemlig en tøff batalje der bortelaget selvsagt ikke føler noen som helst plikt til å underholde med finspill, men gjør alt i sin makt for å få med seg et resultat hjem til fotballøya. Ikke umulig at skottene klarer en U i Aalesund, og vi garderer for det, mens vi selvsagt håper (80 prosent) og tror (20 prosent) at Rekdal og Aalesund vinner i dag. HU i kamp 5.

Molde - Stuttgart
Molde gikk videre mot Jelgava på minst mulig imponerende vis. Etter sjansesløsing og inneffektivitet vant det til slutt hjemmekampen 1-0, og kunne da tape 2-1 i bortekampen og gå videre, noe de altså gjorde. Men nå får de hjemmekampen sin mot storlaget Stuttgart, og vi får håpe på pent vær og lite på TV slik at Molde kan selge ut alle de 11.167 setene på Aker Stadion.

Molde i Tippeligaen er dessverre ikke noen nytelse for tiden, og hadde det ikke vært for at Sandefjord, Kongsvinger og Hønefoss også spiller her, hadde nedrykket vært vanskelig å unngå. 4-2-3 på hjemmebane og 0-4-5 borte i Tippeligaen gir hvertfall litt håp om at Molde kan henge med en stund på hjemmebane i dag. Returoppgjøret på Mercedes-Benz Arena gruer vi oss til allerede - som nordmenn, ikke som oddsspillere - men trolig avgjøres kampen om avansement allerede i dag.

Stuttgart endte som nummer seks i Bundesliga i fjor. De hadde der 7-5-5 på bortebane totalt. De er faste deltakere i europeisk fotball, i fjor var det Champions League, der de gikk videre fra gruppen med Unirea Urziceni, Sevilla og Rangers, men røk solid for Barcelona i sluttspillet.

Kampen er flyttet frem til klokken 18.30 siden det passet best for tysk TV, som sender kampen direkte.

Stuttgart vet at de vinner returkampen på hjemmebane, så kanskje de er fornøyd med uavgjort på torsdag. men så lite som Molde viser om dagen, skal selv B-laget til Stuttgart kunne vinne med mange mål på Aker Stadion. Synd at Molde skal være så dårlige nå som de fikk sjansen i Europa League. Det blir trolig B i kamp 6.

FK Rabotnicki - Liverpool
Makedonske Rabotnicki spilte ti mot elleve store deler av hjemmekampen mot armenske FC Mika i forrige runde, men vant til slutt 1-0. De rodde i land et 0-0 resultat i returoppgjøret, og nå venter selveste Liverpool.

"We played very bravely," sier Rabotnicki -trener Zoran Stratev til UEFA.com. "We gave everything and ensured that football fans in Skopje will see one of the best clubs next week. We are more than pleased. This is a great success for Rabotnicki and for Macedonian football. We know that even here Liverpool are 99% likely to win, but I promise we will do ourselves justice."

Liverpool har gått på noen flauser tidligere, og skulle de detonere en ny bombe ved å ikke vinne i Makedonia, har de alltids en returkamp å redde seg inn på. Her kan de stille redusert og likevel vinne. Om sjansen er 99 prosent. slik hjemmelagets trener sier, er vi ikke like sikre på, men den må være hvertfall 85. Vi garderer ikke denne, selv om en H eller U vil heve premieutbetaling veldig. B i kamp 7.

Randers FC - Lausanne
Randers reddet plassen på øverste nivå i Danmark med en flott sluttspurt forrige sesong. Nå er en ny sesong i gang, og Randers viser meget gode takter med 3-2 over Brøndby og 1-1 borte mot OB sist. De gikk også videre med 4-1 sammenlagt over slovenske ND Gorica i denne turneringen.

Sveitsiske FC Lausanne-Sport gikk videre etter 1-0 hjemme og 1-1 borte mot FK Borac Banja Luka fra Bosnia/Herzegovina. Lausanne spiller i Challenge Cup, det nest høyeste nivået i Sveits, og kvalifiserte seg for EL-kvalik som tapende cupfinalist mot Basel i fjor.

Randers er gode for tiden, og på hjemmebane skal de kunne skaffe seg et godt utgangspunkt foran returen i Sveits. H i kamp 8.

Kalmar FF - Levski Sofia
Kalmar tapte 0-1 hjemme for Djurgården på søndag. kanskje er det et tett kampprogram som begynner å gi utslag på resultatene. Med 3-1-4 på hjemmebane er man blant de aller svakeste hjemmelagene i Allsvenskan denne sesongen, samtidig som man fortsatt er ubeseiret på bortebane etter åtte bortekamper. Man vant også 2-0 i Moldova mot FC Dacia, etter et skuffende 0-0 resultat på hjemmebane. Det er ellers stor glede over at torsdagens kamp likevel kan spiles på Kalmars hjemmebane Fredriksskans, noe som egentlig ikke var mulig på grunn av FIFAs strenge stadionkrav.

Levski Sofia er et av topplagene i Bulgaria, og i serien i fjor endte de som nummer 3, bak Litex Lovechog CSKA Sofia. 7-4-4 på bortebane hadde de i fjor. I forrige kvalik-runde ble det 6-0 og 2-0 over Dundalk, og trygt avansement. Den nye forsvarspilleren fra Nederland, Dustley Mulder, fikk sin debut og Gara Dembele scoret begge målene i 2-0 bortekampen. Man dominerte totlat og kunne lett vunnet mer, men 8-0 holder jo det også.

Her tror vi Kalmar kan få problemer, men Levski vil nok også være fornøyd med et uavgjortresultat, og vi helgarderer uansett denne. Med i betraktningen er at Levski sesongåpner borte mot rivalen CSKA Sofia bare tre dager etter torsdagens kamp. HUB i kamp 9.

FC Nordsjælland - Sporting Lisboa
Nordsjælland har innledet sesongen i Danmark med 4-1 hjemmeseier over et visstnok svært så tafatt Silkeborg, og deretter ny hjemmekamp sist, som endte 1-2 for SønderjyskE. Man ledet 1-0 i ett minutt, før man slapp motstander inn i kampen og tapte.

Sporting CP har nylig spilt oppvisningsturnering i New York, som de vant i konkurranse med Tottenham, New York Red Bulls og Manchester City. De burde altså være i siget selv om den portugisiske serien ikke har startet ennå. Med på laget er fire spillere vi nylig så i VM, nemlig Pedro Mendes. Miguel Veloso og Liedson fra Portugal og Chiles Mathias Fernandés. Årets nysigneringen i SPorting CP er en annen tidligere landslagsspiller for Portugal, Maniche.

Her er det nok en viss fare for uavgjort, men Sporting CP har vært gode i oppkjøringen, og selv om de er utenfor sesong skal de klare seier i Farum. På papiret er det det overlegent beste laget av dise. Vi går for B i kamp 10.

AZ Alkmaar - IFK Göteborg
AZ Alkmaar var gode i nederlandsk æresdivisjon i fjor, spesielt på hjemmebane der de hadde 11-2-4 totalt. De serieåpner borte mot Breda 8. august.

IFK Göteborg virker ikke helt i slaget i Allsvenskan denne sesongen. 1-3-4 på bortebane er ikke bra nok, og laget som pleier å gjøre det så bra ligger i øyeblikket bare noen få poeng over nedrykk. 0-1 tap i Halmstad sist. Sebastian Eriksson ble skadet i denne kampen og er ikke med på flyet til Nederland.

Her er det liten tvil om at AZ skal klare å skaffe seg et godt utgangspunkt foran returen i Sverige. Hjemmeseieren kan bli stor, og for tippekupongens del holder det trolig med H i kamp 11.

Shamrock Rovers - Juventus
Irske Shamrock Rovers var gode da de vant 1-0 i Israel over Bnei Yehuda Tel-Aviv FC, etter 1-1 i hjemmekampen. En stor kamp av målvakten Alan Mannus, sies det. Det er en stor seier for klubben og våre fans at vi nå får gleden av å møte et storlag som Juventus to ganger, og hvis vi er heldige kan vi få til noe i hjemmekampen, sier Rovers-manager Michael O'Neill.

Juventus ble ikke bedre enn nummer 7 i Serie A i fjor. Det er ennå en stund til serien starter i Italia, og Juventus får en fin oppkjøringskamp i Irland torsdag. De er selvsagt sammenlagtvinnere mot Shamrock Rovers, og skal med sitt stjernegalleri klare en komfortabel borteseier også.

Folkerekka viser 16-16-68 i dennne kampen i skrivende stund, og det er grunn til å tro at Juventus med sitt verdenskjente navn blir enda større favoritter opp mot kampstart. Slik vi vurderer det er det litt typisk om de italienske primadonnaer sløver seg til 0-0 eller 1-1 i dag og heller avgjør på hjemmebane neste gang. Vi garderer derfor denne kampen med en U i håp om større premier. UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker til redusert pris med TippSt@tion

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 28.07.2010 20:40
1. AIK - Rosenborg H U
2. Ajax - PAOK Thessaloni H
3. Partizan Beogra - HJK Helsinki H U
4. Sporting Braga - Celtic H U
5. Aalesund - Motherwell H U
6. Molde - Stuttgart B
7. FK Rabotnicki S - Liverpool B
8. Randers FC - Lausanne H
9. Kalmar FF - Levski Sofia H U B
10. FC Nordsjælland - Sporting Lisboa B
11. AZ Alkmaar - IFK Göteborg H
12. Shamrock Rovers - Juventus U B

486-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 28.07.2010 20:40
1. AIK - Rosenborg H U B
2. Ajax - PAOK Thessaloni H
3. Partizan Beogra - HJK Helsinki H
4. Sporting Braga - Celtic H U B
5. Aalesund - Motherwell H U B
6. Molde - Stuttgart B
7. FK Rabotnicki S - Liverpool B
8. Randers FC - Lausanne H
9. Kalmar FF - Levski Sofia H U B
10. FC Nordsjælland - Sporting Lisboa H U B
11. AZ Alkmaar - IFK Göteborg H
12. Shamrock Rovers - Juventus U B

-

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere