Gå til sidens hovedinnhold

- Det er bra at han savner meg

Håper «ryddegutten» Alexander Tettey blir klar.

Joshua King har reist hjem fra landslagssamlingen, men det er fortsatt håp om at Alexander Tettey blir klar til kampen mot Island.

– Ja, det er derfor jeg er her og ikke har reist hjem, sa Tettey til NTB før søndagens trening på Ullevaal.

Der tok han det rolig, men det er meningen at han skal være med for fullt søndag.

– Han har et kne som hovner opp etter hver kamp, og som volder litt problemer. Vi venter på at den hevelsen skal gå vekk, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo, som etter 0-3-tapet i Slovenia etterlyste mer fysikk på sentral midtbane.

– Jeg er typen som kan ta ryddejobben på midtbanen, og det er bra for meg om han savner det. Jeg kan være ryddegutten, sa Tettey.

Forsiktig
Siden slutten av forrige sesong har han slitt med kneet, og i Norwich er det bestemt at han skal være forsiktig med å belaste det etter hver kamp.

– Etter kampen sist søndag var det en flyreise og noen treninger jeg kanskje ikke burde hatt, sa han som forklaring på reaksjonen som gjorde ham uaktuell i Slovenia.

– Vi har vært forsiktige med ham her også. Eneste trening han har hatt med litt trøkk var onsdag, og det var tre dager etter kamp. Det er en utfordring å finne balansepunktet med en slik belastningsskade, men vi måtte teste ham for å finne ut om han kunne spille, sa landslagslege Thor Einar Andersen til NTB.

Tettey var bare med kort på den taktiske delen av treningen søndag, men mandag skal han etter planen trene for fullt.

Reiste hjem
King, som også var uaktuell i Slovenia som følge av en belastningsskade, reiste hjem lørdag.

– Jeg tror han kommer tilbake til Blackburn i bra forfatning, og det er mulig at han kan spille til helgen, sa Andersen.

Tore Reginiussen, som også var usikker før Slovenia-kampen, ble erklært kampklar fredag og er det trolig også tirsdag.

Lars-Christopher Vilsvik, som har hatt litt problemer med ankelen og må teipes før hver trening, tok det rolig på søndagens trening. Også han er ventelig klar.

Det blir ikke kalt inn noen ny spiller i troppen etter at King reiste hjem. (©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg