Torsdag kveld var hele Drammen samlet til cupfest, da bare lille Kongsvinger sto i veien for Strømsgodsets vei til cupfinalen på Ullevaal Stadion i november.

Det gikk, som kjent, ikke særlig bra.

Kongsvinger vant 2-1, og kampen mot Rosenborg på Marienlyst søndag kveld som kunne vært en generalprøve før cupfinalen om tre uker, ble aldri noe mer enn en mulighet til å revansjere den forsmedelige cup-exiten.

Og den muligheten grep i alle fall Strømsgodset.

Øyvind Storflor kronet en åtte år lang Godset-karriere med en frisparkperle isin siste hjemmekamp, og var med det med på å sende Rosenborg hjem med deres tredje tap for sesongen.

Det er likevel ikke tvil om at den småpinlige avslutningen på en nokså traurig sesong har satt noen dype spor i Godset-leiren.

- Suksessen har blitt vår bane

- Vi har lagt et stort mentalt press på oss selv. Suksessen vår har blitt vår egen bane, mener drammensernes sportssjef Jostein Flo.

Strømsgodsets vei mot toppen startet med cupgullet i 2010, før det ble seriemedalje i 2011 og 2012. Kronen på verket var seriegullet i 2013, men den siste tiden har pila pekt nedover: Etter rekken med elleve kamper uten seier, ligger laget på en sjuendeplass før siste serierunde i Tippeligaen.

- Vi har hatt veldig mye mentalt press på en spillergruppe som vi vet kan være veldig bra, men som har slitt med å komme i gang og finne flyten. Marienlyst, som har vært et fort, har blitt en stressfaktor, sier Flo.

- Det at vi slo tilbake mot Rosenborg, var veldig viktig for hele klubben.

- For jævlig

Etter at Tor Ole Skullerud tok over som trener, da Bjørn Petter Ingebretsen måtte kaste inn håndkleet på grunn av helsa, har laget tatt to strake seiere i Tippeligaen. Den gode trenden har imidlertid blitt overskygget av cupexiten mot Kongsvinger.

- Det må føles litt bittert å slå Rosenborg i dag, og samtidig vite at det ikke blir en cupfinale mot dem på Ullevaal?

- Det er ikke «litt» bittert, det. Det er helt for jævlig, det, svarer Skullerud til Nettavisen etter seieren over Rosenborg.

- Men det får vi ikke gjort noe med. Det vi får gjort noe med, er det som kommer og det som lå i kampen i dag. Vi skulle revansjere oss og slå tilbake. Det gjorde vi til gangs. Bitterheten rundt det å ryke i en semi i cupen kommer til å sitte der en god stund, i oss og i andre rundt klubben. Men som sagt, vi må se fremover og se på hva vi kan gjøre videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Hvordan har stemningen i spillergruppa vært etter tapet for Kongsvinger?

- Det tror jeg alle skjønner. Alle i Drammen, alle rundt Strømsgodset, har vært fryktelig skuffa. De som kanskje er aller mest skuffa, er de som ikke lyktes på torsdag. Men jobben som har vært gjort i dagene fram til nå, synes jeg har vært imponerende å se.

Tungt å komme tilbake

Også Jonathan Parr, som scoret 1-0-målet mot Rosenborg, innrømmer at Kongsvinger-tapet har svidd ekstra for spillerne.

- Det var faktisk skikkelig tungt å skulle prøve å bli klar til den siste kampen her. Samtidig visste vi at vi måtte jo det. Det var siste hjemmekamp, og siste sjanse til å gi publikum en god følelse før vi gir oss for sesongen, sier han til Nettavisen.

- Det var tungt og hardt å komme tilbake etter kampen (mot Kongsvinger), men jeg er veldig fornøyd med hvordan gruppa har respondert på det som skjedde. Det var godt å komme tilbake med denne seieren.

- Og den trengte dere, ikke minst med tanke på neste sesong?

- Det er det ikke noen tvil om. Som sagt, den kvelden på torsdag og dagen etter, på fredag, var blytung. Alle hadde veldig lyst til å avslutte sesongen på Ullevaal med en cupfinale. Sånn ble det ikke, men vi måtte bare prøve å gjøre det beste ut av det. Hadde vi tapt for Rosenborg, hadde det dødd helt ut. Nå får vi en god opplevelse, og viser at vi klarer å hamle opp med Norges beste lag.

Ingen Rosenborg-bismak

Rosenborg på sin side har slitt med å vinne fotballkamper etter at seriegullet ble sikret.

Vi må helt tilbake til april i 2013 for å finne sist gang laget tapte to seriekamper på rad. Tre og et halvt år senere fulgte altså trønderne opp 1-2-tapet hjemme for Odd med 0-2 på Marienlyst. De tre siste kampene har kun gitt ett poeng for seiersvante trøndere.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Gir det en bismak på slutten av en strålende sesong, Kåre Ingebrigtsen?

- Nei, det gjør det ikke. Vi leder serien. Det svir ikke, svarer Rosenborg-treneren.

- Ikke engang det at Moldes poengrekord fra 2014 med 71 poeng nå er umulig å hente igjen?

- Nei. Det kjenner jeg ikke noe på. Det svir å tape, men rekorder og antall tap og sånne ting - altså, vi var seriemestere for, jeg vet ikke hvor mange runder siden. Hadde vi ikke vært det, så...

Ingen nåde overfor Glimt

Rosenborg-treneren mener at hans egne spillere sliter med å ta ut sitt beste når seriegullet er sikret, og det gjenstår en cupfinale på landslagsarenaen om tre uker.

- Det er vanskelig å ta ut alt i et sånt tett kampprogram. Nå har vi spilt tre kamper på seks, sju dager. Og den desidert viktigste var på onsdag (cupkampen mot Bodø/Glimt, red.an.). Nå skal vi ha en god uke og prøve å stoppe den rekken med tap, så tror jeg vi er fornøyd når vi teller opp. Da tror jeg ikke det er så mange som ser på at vi har tre tap i år.

Rosenborg-treneren er ikke bekymret for en formsvikt mot slutten av sesongen, som kan ødelegge for planene om «The Double».

- Vi så det mot Glimt i cupen. Da skrur vi på, da er vi der. Da styrer vi den matchen og vinner fortjent, med 10-0 i målsjanser. Jeg tror ikke noen skal forvente at vi tar det med ro når vi rusler ut på Ullevaal-matta i november. Da tror jeg det er brukbar tenning i gruppa vår.

- Først kan dere sende Bodø/Glimt til Obos-ligaen om en uke. Hvilke tanker gjør du deg om det?

- Nei, den eneste tanken vi har er at vi har tapt to kamper på rad. Nå er det slutt. Denne her skal vi vinne, lover den tidligere Bodø/Glimt-treneren.