RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er november, Liverpool!

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
«Black November» startet på verst tenkelig måte for rødtrøyene.

TOTTENHAM - LIVERPOOL 2-1:

Liverpool har slitt i november de siste årene. Blant supporterne er måneden populært bare refert til som «Black November». Lørdag fikk rødtrøyene nok en gang en dårlig start på nettopp denne måneden. Borte mot Harry Redknapps Tottenham kom nemlig sesongens første ligatap.

Spurs-manageren tok over et bunnlag for snaut en uke siden, men i løpet av tre kamper har han snudd sorg til glede på White Hart Lane. Onsdag reddet laget hans et viktig poeng borte mot erkerival Arsenal, og lørdag tok de altså skalpen til serieleder Liverpool.

Gjestene åpnet imidlertid best. Allerede etter tre minutter fant Dirk Kuyt nettmaskene, og det så ut til at Liverpool skulle fortsette den siste tidens gode form. Flere gode skuddforsøk fra Steven Gerrard, burde også ha resultert i ytterligere mål.

I stedet var det hjemmelaget som skulle slå tilbake. 20 minutter før full tid satte Jamie Carragher ballen i eget mål, etter et hjørnespark og på overtid sørget Roman Pavlusjenko for at alle tre poengene ble igjen i London.

Liverpool falt dermed ned til en andreplass i Premier League, med dårligere målforskjell enn Chelsea. Tottenham på sin side er nå oppe på en 18. plass. Hvittrøyene har ni poeng etter 11 kamper.

- Utrolig at vi tapte
Liverpool-manager Rafael Benitez visste ikke helt hva han skulle si etter kampen. Han hadde vanskelig for å akseptere det forsmedelige tapet.

- Vi kontrollerte kampen og skapte nok sjanser til å vinne. Vi traff tverrliggeren to ganger og burde så absolutt ha avgjort kampen i andreomgang. Vi var det beste laget i 75 minutter. Det er utrolig at vi tapte dette, sier spanjolen til Setanta Sport.

Harry Redkanpp på sin side, var ikke like overrasket over resultatet, men innrømmet at det også var en liten porsjon flaks med i bildet.

- Du trenger alltid litt flaks. De gjorde det vanskelig for oss i dag, men vi ga aldri opp og var litt heldige i noen situasjoner. Men da vi først fikk utligningen var vi for fult med i kampen, sier Redknapp.

- Sju poeng fra tre kamper har vært strålende. Vi har mange gode spillere her, og med et par forsterkninger i januar, kan vi bli riktig gode utover i sesongen, sier han.

Knallstart for Liverpool
Liverpool åpnet sterkt på White Hart Lane og allerede etter tre minutter måtte Heurelho Gomes i vertens mål plukke ballen ut av nettmaskene. Den tidligere Tottenham-spilleren Robbie Keane og nederlandske Dirk Kuyt samarbeidet bra, og sistnevnte fikk avsluttet fra skrå posisjon. Ballen suste inn i nettet og gjestene kunne juble for en drømmeåpning på kampen.

Etter scoringen døde omgangen litt ut. Liverpool kontrollerte det meste av spillet, og slapp hjemmelaget lite til foran mål. Dermed kunne rødtrøyene gå i garderoben med en fortjent 1-0-ledelse til pause.

To ganger i tverrliggeren
Etter hvilen våknet kampen mer til liv igjen, og det var gjestene som fortsatte å dominere. I det 51. minutt spilte Dirk Kuyt seg fint fri på høyresiden og fikk skutt. Forsøket ble blokkert, men returen havnet hos Steven Gerrard, som fyrte av. Via hansken til Gomes smalt ballen i tverrliggeren.

Få minutter senere skulle Gerrard på ny teste kvaliteten på treverket i London. Midtbanemannen snappet opp ballen etter en misforståelse mellom Spurs-keeperen og midtstopper King. Skuddet gikk nok en gang i tverrliggeren. Liverpool var i støtet.

Selvmål av Carragher
Det er imildertid mål og ikke sjanser som teller i fotball. Dette skjønte etter hvert Tottenham, og 20 minutter før full tid slo de nådeløst tilbake.

David Bentley slo et hjørnespark fra høyre, og etter en duell inne i feltet endte ballen i mål. Gjestens Jamie Carragher ble kreditert scoringen, men ut i fra TV-bildene var det vanskelig å bedømme hvem som var sist på ballen.

Det brydde hjemmefansen seg lite om. For andre gang i løpet av fire dager hadde Spurs kommet tilbake, etter å ha ligget under mot et topplag.

Og som dette ikke var nok, ett minutt på overtid var snuoperasjonen et faktum. José Reina i Liverpools mål måtte gi retur på en avslutning, og da dukket Roman Pavlusjenko opp. Russeren gjorde ingen feil og Tottenham-fansen kunne juble.

Liverpool klarte aldri å komme tilbake etter dette. Dermed kunne Harry Redknapp konstantere sin andre trepoenger på tre kamper.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere