Gå til sidens hovedinnhold

- Det er sikkert noen som mener jeg bør roe meg ned

Unorsk selvtillit:

Kornelius Normann Hansen (17) stortrives i Southampton og har allerede gjort seg bemerket på trening med stjernene på A-laget. Æren gir han selvtilliten.

BURTON (Nettavisen): Den norske U17-landslagsspilleren er en av få i den norske EM-troppen som allerede har gått til en utenlandsk klubb.

Men valget om å forlate Fram Larvik i fjor sommer har han aldri angret på.

Angrepsspilleren, som fylte 17 år på søndag, elsker tilværelsen i Premier League-klubben og forteller om stor utvikling fra dag én.

- Jeg trives veldig godt og har kommet bra i gang, sier unggutten til Nettavisen når vi treffer ham på Hilton-hotellet ved St George's Park i Burton.

Han er for tiden en viktig del av G17-landslaget som spiller EM i England, men vanligvis holder unggutten til en del lenger sør i landet.

I Southampton bor han hos vertskapsfamilie sammen med én annen spiller. En typisk dag blir han hentet klokka 08, spiser frokost på treningsanlegget, trener, restituerer og har taktikkmøter. Nesten hver dag er han på treningsanlegget fra åtte på morgenen til fem på ettermiddagen.

Slo tunell på Virgil van Dijk

Treningshverdagen har han med klubbens G18-lag, og han beskriver nivået som høyt. Men han svarer «ja» når vi spør om han er god nok til å prege laget og er ikke skremt av sin første tid i England.

Det sportslige kan ikke ha gått så veldig dårlig. Han har nemlig fått trene med klubbens A-lag et par ganger allerede.

- Det er stort, de er vel fornøyd med det jeg har gjort både i klubb og landslag, sier han.

Han skal heller ikke ha gjort seg bort på sine første treninger med Premier League-stjernene på A-laget.

Det tok nemlig ikke lang tid før han slo tunell på en av de aller mest profilerte spillerne, røper han.

- Det ble en luke på Virgil van Dijk, sier han og gliser.

I fotball er det ingenting som svir mer enn å bli slått tunell på. Man blir rett og slett gjort til latter hvis man går på en slik smell.

- Hvordan reagerte van Dijk?

- Hehe, han bare smilte.

- Du er vel stor United-supporter. Det smaker kanskje ekstra godt i ettertid at det var på van Dijk som nå er Liverpool-spiller?

- Ja!

Scoret på A-trening

Treningene med A-laget var ikke avskrekkende. Han beskriver tempoet som svært høyt, men at han klarte seg greit. I spillsekvensen ble det til og med et mål.

- Det var bare et skudd nede i hjørnet, ikke noe hokus-pokus. Mål er mål, sier han.

Man må ha selvtillit for å lykkes med å score på A-trening med et Premier League-lag, og selvtillit har Normann Hansen i bøtter og spann.

Da U17-troppen ble presentert på NFFs nettsider før mesterskapet, ble alle spillerne spurt om personlig mål og Norges mål for EM.

- Jeg skal bli toppscorer i EM og Norge skal vinne EM, svarte unggutten.

Han smiler lurt når Nettavisen tar opp temaet, men slår fast at selvtillit er viktig.

- Hva sier de andre gutta på laget når du melder dette?

- Det er sikkert noen som mener jeg bør roe meg litt ned, men det er viktig å sette høye mål, sier han.

Han har spilt for U18-laget denne sesongen, men har håp om å få kamparena på Southamptons reservelag etter sommeren. Han har allerede trent en del med reservene, spilt noen treningskamper og sittet på benken i ligakamper.

- Tilbud fra hele verden

Han har fordelen av å ha en storebror som har opplevd mye av det samme som han. Kristoffer Normann Hansen, som nå spiller for Ull/Kisa i Obos-ligaen, har lenge vært et forbilde for Kornelius.

Storebror, som har vært i toppfotballen siden han var 15-16 år og spilt i Eliteserien for Sandefjord og Sarpsborg 08, er stolt av det minstemann har fått til på banen.

- Det har vært kjempegøy å følge utviklingen hans. Både pappa og jeg har vært blant trenerne hans i Larvik Turn, og vi har alltid sett at han har vært mye bedre enn de andre på hans alderstrinn. Vi har alltid tenkt og trodd at han er den beste på sitt alderstrinn i Norge og høyt oppe internasjonalt, og vi har alltid ventet på at han skulle ta det steget, sier han til Nettavisen.

Kristoffer Normann Hansen følger lillebrors karriere tett og mener det var helt riktig å forlate norsk fotball på det tidspunktet han gjorde.

- Det var nok veldig smart å gå til Southampton. Han hadde tilbud om å gå til klubber i hele verden, og valgte Southampton fordi de har vist en evne til å få frem talenter. De har en god liste med spillere de har fått frem, så det er en bra klubb når det gjelder utvikling, mener han.

Theo Walcott, Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana, Luke Shaw og Dejan Lovren er alle eksempler fra nyere tid som har gått fra å være talent til toppspiller.

- Pengene er ikke viktigst

Men Normann Hansen røper at han kunne tjent langt mer penger et annet sted enn i den rødhvite drakten.

- Jeg hadde tilbud fra større klubber. Men det er ikke pengene som er viktigst, jeg vil utvikle meg. Og jeg vurderer sjansene som større for å komme på A-laget til Southampton enn det hadde vært for en mye større klubb, sier han.

Han vil ikke navngi hvilke klubber han kunne skrevet under for.

- Men det var noen av de største klubbene, forteller han.

Han vet uansett godt at det gjenstår mye arbeid før han kan si at han har lykkes med fotballkarrieren.

Da Nettavisen snakket med NFFs talentsjef Håkon Grøttland før EM, påpekte han at tiden er over for de talentene som ikke gidder å trene. Ingen blir tatt ut på et landslag i Norge hvis de ikke har såkalt «eierskap for egen utvikling», slår Grøttland fast.

Normann Hansen har for lengst skjønt alvoret. I Southampton må de ofte beordre ham av feltet for at han ikke skal trene for mye og bli overbelastet.

- Det har ikke noe å si hvor god jeg er nå, det er når jeg er 25 jeg skal være best. Og det er det jeg trener for, sier han.

Man kommer langt med den holdningen.

LES OGSÅ:

Les også

- Norsk fotball er på vei opp, og det har jeg lyst til å være med på

Les også

Rekdal-magi da Norge slo Sverige: - I dag var han «Thomas Kristus»

Kommentarer til denne saken